Nieuw!

De Kaboutermuts, Brigitte Weninger & John A.Rowe

Vorige Artikel 4 van 35 Volgende
€ 14,95 (inclusief 9% btw)
Voorraad 9 stuks
Aantal

De Kaboutermuts, Brigitte Weninger & John A.Rowe

Hardcover, eerste druk 2000, De Vier Windstreken

De kabouter heeft zijn muts verloren. Het lijkt kikker een uitstekend huis en hij trekt erin. Ook de egel en de vos komen erbij. Er is zelfs een plekje voor de beer en nog een heleboel andere dieren. Dan komt er een vrolijke vlo aangesprongen, die er ook in wil. Opeens nemen alle dieren de benen en rennen terug naar hun eigen huis. En inmiddels heeft de kabouter ontdekt dat hij zijn muts kwijt is.

Prentenboek met repeteerelementen voor fantasierijke kinderen vanaf ca. 4 jaar

John A. Rowe
is in 1944 in Engeland geboren. In 1974 vertrekt hij naar Wenen, waar hij werkzaam is als schilder en daarnaast een aantal semesters aan de kunstacademie studeert. In 1989 gaat hij naar Australië en een jaar later verschijnt zijn eerste boek. Tegenwoordig woont en werkt hij weer in Engeland.

Brigitte Weninger
is in Kufstein (Oostenrijk) geboren. Na de middelbare school volgt ze een opleiding tot hoofdleidster van een kleuterschool en sinds 1978 is ze in deze functie werkzaam. Brigitte Weninger houdt veel van lezen en schrijven. Ze woont samen met haar zoon in Kufstein.

Recensie
De verloren puntmuts van een kabouter dient als huis voor verschillende kleine en grote dieren uit het bos b.v. een kikker en een muis, maar ook een wolf en een beer. Als laatste komt een vlo, die vraagt: 'Mag ik binnenkomen?' Het antwoord is: 'Neeeeeee!' en alle dieren vluchten weg. De kabouter vindt zijn muts terug, maar het vlooitje blijft in de muts wonen. Prentenboek met links de tekst en rechts een zwart omkaderde, gekleurde illustratie die doorloopt in de brede, witte marges. Op de schutbladen staan spelende insecten. Op tekstpagina's zijn de pootafdrukken te zien van het dier dat op dat moment aankomt. Duidelijk zijn de schaduwen van de figuren getekend. De dieren zijn wonderlijk aangekleed: een haas met bril en streepbroek, een schildpad met een raampje en een schoorsteen in zijn schild. Onwaarschijnlijk maar fantasievol is het dat de kleine muts ruimte biedt aan zoveel dieren tegelijk. Op elke pagina worden de marges goed gebruikt, o.a. door de afbeelding van een harige pier in vele posities, insecten met menselijke attributen (b.v. een tor met een verrekijker en een mier achter een kinderwagen) en fantasievolle bloemen.

 

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,- & pakketpost €6,05
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Gastenboek

  • 25-09-2020 - Lastminut had ik een cadeau nodig voor een echte fantasy...  lees meer
  • 22-09-2020 - Ik heb me Mystery boekenbox vandaag binnen gekregen, na de...  lees meer
  • 19-09-2020 - Ik heb via AnderWereld al een aantal boeken leren kennen...  lees meer
Plaats een bericht

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

Aanbieding

© 2014 - 2020 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel