Strafbataljon 999, Konsalik

Vorige Artikel 9 van 9
€ 3,50
Voorraad 1 stuk

Strafbataljon 999, Konsalik

Hardcover, redelijk goede staat, mist papieren omslag (is wit, net zoals de tweede foto), kaft en bladzijdes zijn vlekkerig en vergeeld, zeventiende druk, De Boekerij Baarn

Deze klassiek geworden oorlogsroman vertoont bij uitstek alle hoedanigheden, die het oeuvre van Konsalik zo op de voorgrond doen treden: aangrijpende, onmiddellijke verbeelding, pakkende handeling, uitmundende karakterbeschrijving en spanning.
De hoofdpersoon in dit boek is de Duitse bacterioloog dr. Ernst Deutschmann die op zoek is naar een nieuw antibioticum, dat als vervanging kan dienen voor de peniciline. Wanneer hij wordt opgeroepen voor Hitlers strijdmacht neemt hij - uit tijdnood - een proef op eigen lichaam. Een militaire rechtbank legt dit uit als opzettelijke zeelfverminking en Deutschmann wordt als gewoon soldaat naar een stafbataljon gestuurd. Dit strafbataljon 999 wordt gevormd door gedegradeerde officieren, politieke gevangenen en beroepsmisdadigers. Allen zijn ten dode gedoemd: hun opdracht is het uitvoeren van verkenningspatrouilles achter de Russische linies.
Geleid door Konsaliks meesterpen beleeft u op indringende wijze heel de troosteloze, grauwe atmosfeer van de eindeloze, met bloed doordrenkte verten van de Russische steppen, waarin de legers opduiken en weer verdwijnen. Moed en lafheid, haat en liefde, sadisme en zelfverloochening vormen de stuwende elementen, waaraan de figuren uit deze roman in hun noodlot zijn overgeleverd.
Konsalik heeft dit levensechte, huiveringwekkende gegeven verwerkt tot een pakkende en indrukwekkende roman, die wat beeldende kracht en dramatiek betreft volledig kan wedijveren met zijn wereldberoemd geworden boek "Dokter van Stalingrad".

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,- & pakketpost €6,05
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Gastenboek

  • 15-10-2020 - Het bestelde boek was niet van nieuw te onderscheiden, een...  lees meer
  • 12-10-2020 - Binnen een dag na betaling kon ik al genieten van...  lees meer
  • 01-10-2020 - Al de hele dag had ik uitgekeken naar mijn persoonlijke...  lees meer
Plaats een bericht

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

Aanbieding

© 2014 - 2020 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel