Deze straat is van ons, Rom Molenmaker

Artikel 1 van 1
€ 6,00
Voorraad 1 stuk

Deze straat is van ons, Rom Molenmaker

Hardcover, zeer goede staat, tweede druk 2003, Van Holkema & Warendorf

Bregje en haar tweelingbroer Pieter wonen nog maar kort in Statenwijk, maar al snel ontdekken ze dat er 'oorlog' is tussen hun buurt en de ernaast gelegen wijk Ravenstein. Pieter vindt het allemaal erg spannend. 
Om een goede indruk te maken doet hij alles wat Jord, de leider van Statenwijk, hem opdraagt. Bregje vindt al dat vechten maar niks. Ze kan er niet tegen dat iemand de baas over haar wil zijn. Dan wordt de hut van Statenwijk in brand gestoken. De bende van Ravenstein is natuurlijk verdacht. Maar Bregje twijfelt. Als ze hoort dat Jord een gevecht organiseert tegen Ravenstein, wil ze daar een stokje voor steken. Het plan dat ze bedenkt, is niet zonder gevaar...

Recensie(s)

De 11-jarige tweeling Bregje en Pieter verhuizen. Hun nieuwe vrienden maken deel uit van een "wijkbende", die, na een aangestoken brand van hun hut, de oorlog aan de andere wijk verklaart. Bregje distancieert zich van de groep en bedenkt een plan om een deze oorlog te vermijden. Met veel vaart geschreven hedendaags verhaal waarin zelfs de aanslag op de Twin Towers wordt vermeld. Naast het verhaal van de bende, waarin Pieter een meeloper is en Bregje voor haar eigen mening uitkomt, neemt hun geestelijk en lichamelijk gehandicapte zus, Stella, een belangrijke plaats in. In het eerste hoofdstuk wordt helder maar met veel gevoel verteld wat dit inhoudt voor Stella zelf. Door het verdere verhaal heen komt tot uiting wat dit betekent voor de tweeling; ze is lief, soms lastig en soms schaam je je voor haar en ben je boos. Overzichtelijke bladspiegel, prima bij het verhaal passende zwartwitillustraties. Taalgebruik anno 2003. Prachtig verhaal, met een inhoud die kinderen van 8 tot 12 misschien ook nog over bepaalde zaken aan het denken zet.

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
*België via bpost €5,70
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Instagram

[instagram-feed]

 

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

WebwinkelKeur Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#EBAA28 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

© 2014 - 2021 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel