Schrijversinterview met MC Kleuver

Vorige Artikel 12 van 13 Volgende

14 maart 2018

Voor een terugkomend topic, vragen wij (beginnende) schrijvers de hemd van het lijf en mogen hier vaak ook een leuke actie aan hangen! We trappen de serie af met de schrijver MC Kleuver.

We hebben een aantal leuke vragen gesteld en hiervan kwamen meerdere vragen van onze volgers op facebook ?

 • Wil je kort iets over jezelf vertellen?

Sinds eind december 1995 ben ik te vinden op deze aardbol als MC Kleuver. Ik ben nu 22 jaar oud en sinds 2015 fanatiek aan het schrijven. Hiermee ben ik begonnen omdat ik simpelweg niks te doen had. Ik ben destijds begonnen met het schrijven van columns, wat ik nog steeds wekelijks doe. In hetzelfde jaar ben ik begonnen met schrijven van verhalen. Uiteindelijk is dit het e-book De Jongen geworden.

 • Hoe kom je aan de onderwerpen/ideeën van/voor je verhalen/boek?

Gek genoeg komen deze onderwerpen vanzelf. Ideeën zijn overal. Bijvoorbeeld de gekke muts van een muts in de trein of een quote die iemand eens heeft gezegd. Ik probeer deze goed in mijn hoofd te stampen, maar eigenlijk vergeet ik het altijd.

 • Waar haal je je inspiratie vandaan?

De inspiratie komt overal vandaan. Het zijn net de zonnestralen die overal schijnen. Zo komt een deel uit mijn ervaringen en een deel uit mythologie of afgeleid van andere verhalen. Uiteindelijk buig ik dit zo om, dat het van mij wordt.

 • Heb je wel eens een writersblock en zo ja, hoe kom je daaruit?

Soms vind ik het moeilijk om te beginnen. Het is dan even zoeken naar welke kant ik precies op wil. Voor mijn columns heb ik daar een documentje voor gemaakt. Hierin kan ik kort opschrijven wat het doel van de tekst is. Dit is mijn houvast. Anders helpt het altijd om bezig te gaan met een ander project.

 • Welke boeken/schrijvers lees je zelf graag? En zijn die ook een inspiratie voor je?

Ik vind het leuk om thrillers te lezen. Nederlandse vrouwen zijn erg bedreven in het schrijven van deze. Daarnaast lees ik graag fantasy. Momenteel staat De Hongerspelen op nummer twee. De nummer één is al jaren toebedeeld aan Harry Potter. Het verdiepen in zo’n wereld vind ik erg fijn. Je bedenkt iets wat in je eigen ogen echt kan.

 • Hoeveel verhalen/boeken heb je geschreven (en evt. uitgebracht bij welke uitgeverij)?

Momenteel heb ik één boek uitgebracht. De Jongen is een verhalenserie. Hierin staan 154 korte verhalen die samen het boek vormen. Elk verhaal is een aparte gebeurtenis. Samen is dat toch een best boekwerk geworden. Momenteel ben ik bezig met de volgende serie. Klikhier voor meer informatie.

 • Waar ben je het meest trots op?

Waar ik het meest trots op ben? Ik ben het meest trots op mijn doorzettingsvermogen. Het kostte soms wat om drie verhalen per week neer te kunnen pennen. Ik heb zelfs op mijn stoel in Spanje doorgeschreven.

 • Beste eerste zin die je ooit geschreven hebt?

Mijn ‘beste’ eerste zin vind ik heel moeilijk om te kiezen. Sowieso ben ik trots op de meeste verhalen die ik heb geschreven. Het probleem is echter dat ik even niet op een zin kan komen. Alles wat ik heb geschreven vervaagd in mijn geheugen.

 • Heb je tips voor beginnende schrijvers?

Gewoon proberen. Dat is het beste wat je kunt doen. Deze wordt echter heel vaak genoemd, daarom zeg ik: kijk welke mensen je om je heen kunt verzamelen. Er zijn heel veel mensen bereid om je te helpen.

 • Waar ben je op dit moment mee bezig?

Sinds september ben ik aan het schrijven aan mijn tweede verhalenserie. Deze serie zal Graaf Ruben gaan heten en gaat wederom over magie. Het grote verschil is, is dat deze tovenaars en heksen met een toverstok toveren en niet met een magische ring.

Speciaal voor onze volgers, is het e-book met de 154 (!!) verhalen over de Jongen t/m 24 maart 2018 te bestellen voor € 3,- ipv 4,50! Ook erg leuk voor de deelnemers van de AnderWereld Reading Challenge 2018 (een boek met korte verhalen ?).
Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Stuur hem dan via de Facebook pagina van De Jongen een bericht met de kortingscode: 'Magischeringen1876'.

Bedankt MC Kleuver en veel succes met je volgende serie!

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,- & pakketpost €6,05
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Gastenboek

 • 15-10-2020 - Het bestelde boek was niet van nieuw te onderscheiden, een...  lees meer
 • 12-10-2020 - Binnen een dag na betaling kon ik al genieten van...  lees meer
 • 01-10-2020 - Al de hele dag had ik uitgekeken naar mijn persoonlijke...  lees meer
Plaats een bericht

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

Aanbieding

© 2014 - 2020 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel