Blog

Festivals, een tweede thuis

Vorige Artikel 43 van 47 Volgende

Gastblog voor Fantasywereld.nl
3 maart 2018

Dit weekend is er de Comic Con in de Ahoy Rotterdam, de Bastaard Awards in Leiden en een Boekenfestijn in Nieuwegein, allemaal terug te vinden in onze Evenementenkalender. Hier vind je ook de festivals, fairs en festiviteiten die de komende tijd nog gepland staan. Bas en Nine van de webwinkel Anderwereld staan met een eigen kraam op veel festivals om onder andere tweedehands fantasyboeken te verkopen. In deze gastblog vertelt Nine hoe zij dit ervaart!

'Zaterdagochtend in de vroegte, alles is nog donker en in stilte gehuld, gaat de wekker. We staan snel naast ons bed. Onze prachtige festival kleding wordt aan getrokken, na een lange tijd stil te hebben gehangen. Het festivalseizoen breekt aan!

De voorbereidingen beginnen bij ons al eerder natuurlijk. Inschrijven, bestelbus reserveren, alle (rond de 50 nu..?) dozen met boeken van zolder, boodschappen doen en de thermosfles wordt weer tevoorschijn getoverd. De avond voordat het festival begint laden we de bus tot de nok toe vol en ook de achterbank van de kinderen wordt voor de helft gevuld met kraambenodigdheden. Ze zijn het inmiddels wel gewend.

Dus zaterdagochtend in de vroegte, koffie zetten, eten en drinken in de tas en zelf wat eten. Vlinders racen door mijn buik, op naar het festival! Aangekomen zien we de bekende gezichten en wordt er volop gezwaaid en gelachen. Wanneer we bij onze kramen zijn, begint het uitladen. Alles wat zo zorgvuldig als een puzzel in de bus is geplaatst, moet er weer uit! Als een geoliede machine werken we door en vrij snel zien we de binnenkant van de bus weer verschijnen.

Sebastiaan begint met opbouwen en terwijl ik terug loop van de standhouders parkeerplaats, kijk ik met genoegen om me heen naar de drukke bedrijvigheid. Trotse ondernemers, die met plezier hun kraam of tent weer opbouwen voor het komende festival en hun bezoekers. Onze festival familie. Een gevoel van saamhorigheid en trots neemt bezit van mij, blij dat ik hier bij mag horen en dat wij met onze eigen zaak hier ook tussen staan.

De kleden liggen, de kratjes en planken staan op hun plek en de eerste boeken hebben al een plek gekregen op de kraam. Ik begin aan de andere kant, we ontmoeten elkaar in het midden en maken het samen af. Tussendoor zoeken we plekjes voor de boekenleggers, bekijken we waar de nieuwe collectie boeken het mooiste uitkomt en vullen we het draairek met onze andere fantasy artikelen. Als laatste hangen we ons spandoek en de stoffen tassen op.

Vol trots kijken we naar het eindresultaat, wat is het toch mooi om onze hele collectie (bijna) helemaal uitgestald te zien. Er staan vaak nog een paar gevulde doosjes onder de kraam als voorraad en omdat het er simpelweg niet meer bij past. Het geldkistje ligt samen met ‘t opschrijfboek, diverse pennen, visitekaartjes, pinapparaat en flyers klaar voor actie.

Het is een paar uur verder en er is even tijd voor een rustig bakje koffie en wat eten. Daarna lopen we een rondje over het terrein, nu is er ook tijd om iedereen gedag te zeggen, knuffels uit te delen en te ontvangen en bij te kletsen na een lange tijd. Wat is dit toch altijd weer fijn, zo’n heerlijk ontvangst, alsof je wordt gehuld in een warme, zachte deken. Een gevoel van thuiskomen, bij ons tweede thuis, onze tweede familie.

Dan mag de grootste pret nog beginnen, het helpen van mensen bij onze kraam! Verrukte uitroepen te horen bij het zien van onze titels, klanten blij maken met boeken, gaten zien vallen tussen onze collectie. Na een festival gaan we altijd moe en tegelijkertijd vol positieve energie, weer naar huis. Wat een heerlijk wereld om in te vertoeven.'

 

Foto 1: Rapalje Zomerfolk Festival
Foto 2: Imaginarium Festival
Foto 3: CastleFest (deel van onze paviljoen tent)

⭐⭐⭐⭐⭐

📖 Gratis verzenden vanaf €100,-
📖 Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
📖 België via bpost €5,70
📖 Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd

📖 Duurzaam verpakt.
📖 Persoonlijke aandacht.
📖 Gratis cadeauservice

📖 Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
📖 Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
📖 Bookish goodies & Boekenbonnen

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

© 2014 - 2021 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel