Schrijversinterview met Rick Vermunt

Vorige Artikel 11 van 13 Volgende

23 maart 2018

Voor een terugkomend topic, vragen wij (beginnende) schrijvers de hemd van het lijf en mogen hier vaak ook een leuke actie aan hangen! Ditmaal is Rick Vermunt aan de beurt.

We hebben een aantal leuke vragen gesteld en hiervan kwamen meerdere vragen van onze volgers op facebook ?

 • Wil je kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben Rick Vermunt, pseudoniem Rick Vermunt. Ik ben 56 jaar oud. Schrijven is iets wat ik serieus begon te doen tijdens mijn studententijd. Het droogde een beetje op tot ik in de jaren negentig begon met korte horrorverhalen. Eind jaren negentig ontdekte ik de fantasy. Ik was gelijk verkocht. Tijdens een trip met een Amerikaanse internet vriendin langs Route 66 in 1999 filosofeerden we over of we ’een roman in ons hadden.’ Dat verhaal was gereed in 2004. Het duurde nog tot 2012 voordat ik daarvoor een uitgever wist te strikken. Nu ligt roman nummer twee op de virtuele banken.

 • Hoe kom je aan de onderwerpen/ideeën van/voor je verhalen/boek?

Kijken en mijn ogen openhouden. Het is een illusie te denken dat jouw ideeën uniek zijn. Alle thema’s zijn al een keer verteld. Het gaat erom hoe jij het doet. Overbodig te stellen dat ik schatplichtig ben aan vele invloeden. Ik maal er overigens niet om elementen van buiten het genre als SF of zelfs natuurkunde in mijn verhalen op te nemen.

 • Waar haal je je inspiratie vandaan?

Vanwege mijn hang naar Vikingen zou je denken Tolkien, maar die heb ik meer dan twintig jaar geleden voor het laatst gelezen. Films helpen wel. Ik ben visueel aangelegd. Probeer dat dan maar eens om te zetten naar woorden. Ik leg vaak plaatjes naast me neer om landschappen of ruimten te beschrijven.

 • Heb je wel eens een writersblock en zo ja, hoe kom je daaruit?

Iedere keer als ik iets afrond, al is het maar na een short story. Je kunt jezelf niet dwingen te schrijven. Dat wordt niets bij mij. Dus ik laat het komen en gaan. Op gegeven moment pakt het me weer en dan vliegen de woorden uit mijn keyboard en schrijft een verhaal min of meer zichzelf. Ik heb aan wedstrijden meegedaan waarvan de deadline drie dagen nadat ik eraan begon afliep en toch eindigde ik bij de beste. Dat bedoel ik dus.

 • Welke boeken/schrijvers lees je zelf graag? En zijn die ook een inspiratie voor je?

Mary Gentle, Marion Zimmer Bradley, Ray Bradbury, Tad Williams, en Raymond E. Feist. En literatuur maar om andere redenen. De Donkere kamer van Damocles en de Verliefde Akela zetten om verschillende redenen voor mij de standaard.

 • Hoeveel verhalen/boeken heb je geschreven (en evt. uitgebracht bij welke uitgeverij)?

Enige tientallen short stories (de laatste vier allen voor wedstrijden, waarvan drie uitgegeven bij Godijn Publishing) en twee romans (De Stuurman van het Lot (U2Pi) en de Maker de Breker de Sloper (9 maart 2018 uitgekomen bij Zilverbron)

 • Waar ben je het meest trots op?

Mijn laatste werk. Altijd. Ik groei nog steeds.

 • Beste eerste zin die je ooit geschreven hebt?

Ik heb geen echte beste eerste zinnen die mij te binnen schieten. Wat wel belangrijk is dat het verhaal ‘knock your socks off’ moet beginnen. Dat vond ik ook het grootste nadeel van In de ban van de Ring. Dat begon pas na 65 pagina’s of daaromtrent te lopen. Dat kan tegenwoordig niet meer. Goed, een voorbeeld dan: Het staat me nog goed bij, al is het lang geleden: het voorval vond plaats in de herfst van het jaar 892 Onzes Heren.”

 • Heb je tips voor beginnende schrijvers?

Gewoon beginnen. Hoe meer je schrijft hoe vaardiger je wordt.

 • Waar ben je op dit moment mee bezig?

Een kort verhaal. Science fiction, dit keer. Het gaat over verlating en waan. Daarnaast ben ik bezig materiaal en stukken te verzamelen voor een prequel van de Maker de Breker de Sloper.
 

Speciaal voor onze volgers stelt Rick een exemplaar van zijn nieuwste boek'De Maker, De Breker, De Sloperter beschikking! Wil je ook kans maken op dit boek? Reageer dan onder dit Facebook bericht en wie weet krijg jij hem in de bus! Deze actie loopt t/m 30 maart 2018.

Bedankt Rick Vermunt en succes met je komende verhalen en boeken!

Tekst achterflap:
De alleenstaande Dagmar Karlsson wordt na een nachtmerrie over rampspoed uit haar leven weggerukt en ontwaakt in een gigantisch paleis. Angstig en onzeker gaat ze op onderzoek uit. Ze stuit op een mens, een elf, een dwerg en een Walkure. Volgens Odin vormen zij Het Verbond en is het hun taak om de oorzaak te vinden van de rampspoed die alle negen werelden bedreigt.

De sterveling Gunnar Gudmundson leeft al enige jaren onder de goden van Asgard. Hij geniet van zijn bestaan als avonturier onder bescherming van Odin. Bij de terugkeer van zijn laatste missie blokkeert een leger ondoden hem de weg. Op de vlucht voor deze draugr ontdekt hij dat ze worden aangevoerd door een duister wezen dat het op hem gemunt heeft.

Wie of wat gaat er schuil achter alle rampspoed? Het wordt steeds duidelijker dat er ongekend grote krachten bij betrokken zijn. Het voortbestaan van het universum staat op het spel. Eén naam klinkt luider en luider: De Maker, de Sloper, de Breker.

Laat je meevoeren in de maalstroom van een wereld waarin niets vanzelfsprekend is en de grenzen tussen goed en kwaad onduidelijk zijn.

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,- & pakketpost €6,05
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Gastenboek

 • 15-10-2020 - Het bestelde boek was niet van nieuw te onderscheiden, een...  lees meer
 • 12-10-2020 - Binnen een dag na betaling kon ik al genieten van...  lees meer
 • 01-10-2020 - Al de hele dag had ik uitgekeken naar mijn persoonlijke...  lees meer
Plaats een bericht

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

Aanbieding

© 2014 - 2020 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel