Schrijversinterview met Laurianne Aerts

Vorige Artikel 8 van 13 Volgende

1 juli 2018

Voor een terugkomend topic, vragen wij (beginnende) schrijvers de hemd van het lijf en mogen hier vaak ook een leuke actie aan hangen! Ditmaal is Laurianne Aerts aan de beurt.

We hebben een aantal leuke vragen gesteld en hiervan kwamen meerdere vragen van onze volgers op facebook ?

 • Wil je kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben Laurianne, 22 jaar uit België! Zodra ik kon schrijven, begon ik met het verzinnen van verhalen die ik opschreef. Mijn eerste verhaal was dan ook een horrorverhaal ‘De Griezelige Nacht’, dat nooit is afgerond. Zodra ik mijn eerste laptop had, begon ik daar op te schrijven. Dit waren voornamelijk fanficties over Justin Bieber, en later One Direction en 5 Seconds of Summer.

 • Hoe kom je aan de onderwerpen/ideeën van/voor je verhalen/boek?

Soms door dingen die ik in het dagelijkse leven op de trein zie, of op straat, maar soms ook door dingen die ik zelf mee maak. Veel van mijn verhalen zijn gebaseerd op kleine aspecten uit mijn leven. Ik probeer mijn verhalen zo realistisch mogelijk te maken, zodat lezers zich kunnen inleven in het personage. Maar soms durft mijn fantasie toch de overhand te nemen ;).

 • Waar haal je je inspiratie vandaan?

Vooral uit muziek. Tijdens het schrijven luister ik altijd muziek, en als ik even niet meer weet welke kan ik iets uit wil laten gaan, helpt muziek me daar bij.

 • Heb je wel eens een writersblock en zo ja, hoe kom je daaruit?

Ik heb het afgelopen jaar een erg zware writersblock gehad. Ik heb geen woord kunnen schrijven voor een hele tijd. Daar is sinds kort verandering in gekomen. Hoe ik er precies ben uitgekomen weet ik zelf niet. Plots had ik weer inspiratie en zin om te schrijven. Ik geloof dat het soms kleine ‘triggers’ zijn, waardoor je weer nood hebt om iets op papier te zetten.

 • Welke boeken/schrijvers lees je zelf graag? En zijn die ook een inspiratie voor je?

Ik ben zelf erg grote fan van John Green en Rainbow Rowell. Op schrijversvlak zijn zij mijn twee grote voorbeelden. Voor de rest lees ik ook erg graag de boeken van Marissa Meyer en Sarah J. Maas.
Hun boeken inspireren me zeker, vooral ‘Fangirl’ van Rainbow Rowell was een grote inspiratie voor mijn eerste boek, hoewel deze een hele andere kant is opgegaan.

 • Hoeveel verhalen/boeken heb je geschreven (en evt. uitgebracht bij welke uitgeverij)?

Hoeveel verhalen ik heb geschreven? Goh, een hele boel. Ik schrijf af en toe ook wel eens een one shot (of een stand alone), waardoor de teller toch wel erg omhoog gaat. Wel heb ik twee boeken uitgegeven bij uitgeverij Fanflicks, ‘Droomleven van een Fangirl’, en ‘Vergeet-me-niet’.

Ik ben momenteel bezig aan een derde boek, maar dat gaat een lang proces worden geloof ik. En ik weet ook nog niet goed wat ik met dat manuscript wil doen.

 • Waar ben je het meest trots op?

Dat ik op zo een jonge leeftijd mijn droom om gepubliceerd te worden al heb kunnen waarmaken. Nog steeds is het zo vreemd voor me als personen me aanspreken op mijn boeken, en ik schrik ook elke keer als ik ze in mijn boekenkast zie staan .

 • Beste eerste zin die je ooit geschreven hebt?

Ik denk niet dat ik er eentje heb dat er echt uitspringt. Momenteel toch nog niet. Een begin schrijven is voor mij ook een van de lastigste punten van een verhaal. Als ik dé perfecte zin heb geschreven, zal ik het laten weten ;).

 • Heb je tips voor beginnende schrijvers?

Lees en leer van je favoriete schrijvers. Door veel te lezen pik je dingen op die je anders niet zou tegenkomen. Zo ontwikkel je je eigen stijl door dingen van andere schrijvers op te pikken, en deze zelf te verwerken in je verhalen.
En blijf schrijven! Het lijkt erg simpel, maar het is wel belangrijk.

 

 • Waar ben je op dit moment mee bezig?


Mijn derde boek. Maar de toekomst daarvan is nog onzeker. Momenteel heb ik het verhaal online gezet op Wattpad, om te polsen hoe anderen erover denken. Tot nu toe al positieve reacties, dus wie weet is dat het volgende gepubliceerde boek onder mijn naam.

 

Op haar auteurspagina geeft Laurianne Aerts van haar beide boeken een e-book weg! Wil je ook kans maken op de 2 e-books? Reageer dan onder dit Facebook bericht
Deze actie loopt t/m 3 juli 2018, dus wees er snel bij!

Bedankt Laurianne Aerts en succes met je derde boek!

Tekst achterflap 'Droomleven van een Fangirl':
Maak kennis met Olivia. Een fangirl in hart en nieren, die niets liever doet dan verhalen schrijven voor haar trouwe volgers op het internet. Haar favoriete onderwerp? De band 5 Seconds of Summer, waaraan vrijwel al haar vrije tijd (en het merendeel van haar schooltijd) opgaat, tot grote frustratie van haar familie. 

Haar leven speelt zich dan ook vooral af op Twitter en Wattpad, met als enige offline metgezel haar hond Winnie, totdat een telefoontje naar een radiostation haar uit haar slaapkamer los weet te trekken - en wat de aanleiding blijkt te zijn voor een volledige u-turn in haar leven. Het is de droom van iedere fangirl: ze ontmoet haar helden, waarna niet één, maar twee van hen verliefd op haar worden.

In een wervelwind beweegt Olivia zich tussen het 'echte' leven, waarin ze haar middelbare schooldiploma haalt, op tour gaat met 5SOS en begint aan de universiteit; en de fantasiewereld van haar fanfictie verhalen - die steeds meer gebaseerd lijken te zijn op de gebeurtenissen in haar echte leven... 

Tekst achterflap 'Vergeet-Me-Niet':

Scarlett verhuist haar hele leven al van de ene naar de andere plek. Daardoor krijgt ze nooit de kans om ergens te aarden – of om alleen maar vriendschap te sluiten met haar constant wisselende klasgenoten. Als ze zichzelf na de zoveelste verhuizing terugvindt in haar geboortestad Sydney, heeft ze dan ook geen hoge verwachtingen van haar nieuwe omgeving. 

Op haar eerste schooldag blijkt al snel dat haar nieuwe omgeving daar anders over denkt. Zo is er een jongen, Michael, die het tot zijn missie gemaakt lijkt te hebben om haar te leren kennen. Ook al wil ze er eerst niets van weten, toch weet hij met een stroom aan bloemen langzaam haar hart te winnen. Zeker als elk van deze bloemen een unieke boodschap blijkt te hebben…

Hoe groter het boeket bloemen op haar bureau groeit, hoe meer Scarlett gewend raakt aan haar nieuwe leventje. Als het einde van het schooljaar nadert, is ze al helemaal gewend aan haar nieuwe leven. Zou ze eindelijk een plek gevonden hebben waar ze thuis hoort?

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,- & pakketpost €6,05
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Gastenboek

 • 15-10-2020 - Het bestelde boek was niet van nieuw te onderscheiden, een...  lees meer
 • 12-10-2020 - Binnen een dag na betaling kon ik al genieten van...  lees meer
 • 01-10-2020 - Al de hele dag had ik uitgekeken naar mijn persoonlijke...  lees meer
Plaats een bericht

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

Aanbieding

© 2014 - 2020 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel