Schrijversinterview met Meaghann Baeken a.k.a Morgan Blade

Vorige Artikel 12 van 21 Volgende

9 september 2018

Voor een terugkomend topic, vragen wij (beginnende) schrijvers de hemd van het lijf en mogen hier vaak ook een leuke actie aan hangen! Ditmaal is Meaghann Baeken a.k.a Morgan Blade aan de beurt.

We hebben een aantal leuke vragen gesteld en hiervan kwamen meerdere vragen van onze volgers op facebook ?

  • Wil je kort iets over jezelf vertellen?

Hoi, mijn naam is Meaghann maar ik schrijf onder het pseudoniem Morgan Blade. In december word ik er alweer 25. Ik ben een studente journalistiek en probeer die studies dus te combineren met mijn schrijven. De schrijfmicrobe kreeg ik te pakken toen ik een jaar of 10 was en er een gedichtenworkshop bij me op school werd georganiseerd. Vanaf dat moment ben ik begonnen met poëzie te schrijven, al hield ik die gedichten vooral voor mezelf.

Toen ik in mijn tienerjaren fanfictions in het Engels begon te schrijven voor een online platform, kreeg ik stilaan meer zelfvertrouwen in mijn schrijven en besloot ik om deel te nemen aan schrijfwedstrijden. Ook hier weer vooral poëzie met hier en daar een uitwijking naar een essay of een artikel. Doordat ik hier vaak in de top 3 stond of tussen de eervolle vermeldingen, begon het toch wel te kriebelen om ooit eens een eigen boek neer te pennen. Die droom heb ik ondertussen dan ook verwezenlijkt.

Sinds een goed jaar ben ik ook de initiatiefneemster van Het Schrijverscollectief. Dit is een Facebookgroep voor en door schrijvers van eigen bodem die elkaar steunen in het schrijverschap. Zo houden we elkaar bijvoorbeeld op de hoogte van events bij ons in de buurt en gaan we samen naar die events om het hoge standgeld te betalen.

  • Hoe kom je aan de onderwerpen/ideeën van/voor je verhalen/boek?

Het idee voor ‘Muse Academy’ is vooral gegroeid uit frustratie. Ikzelf ben een nogal creatief iemand en ook mijn beste vrienden zijn graag creatief bezig. In het dagelijkse leven wordt die creativiteit echter in de kiem gesmoord. Op school is er geen plek voor, op het werk ook niet en als je er dan toch mee bezig bent in het beetje vrije tijd dat je hebt, denken de mensen nog steeds dat je je tijd verdoet. Ik dacht dus: hoe zalig zou het zijn als er een wereld was waar alles rond creativiteit en je eigen talenten draait? Mix dat met mijn voorliefde voor Griekse mythologie en ‘Muse Academy’ was geboren!

  • Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik lees zelf ook heel graag en dan vooral in het fantasy genre. Wie fantasy zegt, zegt natuurlijk ook allerlei magische wezens en daar doe ik best veel research naar. Is het mijn schrijverskant of gewoon wie ik zelf ben, maar ik weet graag dingen. Legendes en mythes zijn dan ook een goede voedingsbodem voor mij. Maar het meeste aan inspiratie haal ik toch uit mijn eigen dromen.

  • Heb je wel eens een writersblock en zo ja, hoe kom je daaruit?

Ik denk dat iedere schrijver dat wel eens voorheeft… Ja, ook ik. Zelf heb ik altijd minimum twee verhalen waar ik tegelijkertijd aan werk. Op die manier kan ik verder schrijven aan verhaal twee als ik vast zit bij het eerste. Gewoon enkele dagen afstand van het verhaal nemen werkt natuurlijk nog altijd het beste. In mijn geval schiet ik dan midden in de nacht wakker met hét idee om verder te schrijven. Gelukkig heb ik op mijn nachtkastje een pen en een notitieboekje liggen om die briljante nachtelijke ideeën vlug op te schrijven voor ik terug ga slapen.

  • Welke boeken/schrijvers lees je zelf graag? En zijn die ook een inspiratie voor je?

Zoals ik eerder al aangaf, ik lees enorm graag fantasy. De ‘Harry Potter’ reeks is natuurlijk een favoriet bij uitstek. Ik ben een grote Potterhead en ik kijk enorm op naar J.K. Rowling. En dan is er nog uncle Rick (Rick Riordan). Zijn boeken zitten vol humor én mythologie waardoor hij ook een groot voorbeeld voor me is. Dat ‘Muse Academy’ soms vergeleken wordt met zijn boeken vind ik dan ook een hele eer. Verder hebben mijn jeugdhelden Marc de Bel en Roald Dahl nog steeds een plekje in mijn boekenkast.

  • Hoeveel verhalen/boeken heb je geschreven (en evt. uitgebracht bij welke uitgeverij)?

Het eerste boek van ‘Muse Academy: Het geheim van Helikon’ verscheen in 2016 bij uitgeverij Kabook. Eerder dit jaar verscheen deel twee van deze serie, ‘Zwarte magie’, ook bij hen. Aan deel drie wordt ondertussen naarstig geschreven tussen het studeren door.

In het najaar van 2019 zal ook ‘Het Apocalypsverbond’, het eerste deel van mijn nieuwe reeks ‘De Van Helsing kronieken’ bij Kabook verschijnen. Dit was mijn inzending voor de schrijfwedstrijd van uitgeverij Moon in samenwerking met Sweek. Ik stond toen op de long list van beste verhalen, maar viel af bij de short list. Persoonlijk vind ik het dan ook een hele eer dat Kabook me opnieuw een kans geeft met dit nieuwe verhaal.

  • Waar ben je het meest trots op?

Goh… Eigenlijk op alles wat ik tot nu toe heb bereikt. Het afschrijven van mijn eerste manuscript, een uitgeefcontract weten te strikken, het mogen uitgeven van mijn verhalen, op events staan en lezers ontmoeten, het oprichten van Het Schrijverscollectief, een samenwerking met een supertoffe boekenbox. Het zijn allemaal dingen die ik op mijn bucket list kan afvinken. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar wat de toekomst nog gaat brengen.

  • Beste eerste zin die je ooit geschreven hebt?

Weer zo’n moeilijk vraag! Hm, ik denk dat ik dan toch ga voor de eerste zin van ‘Het Apocalypsverbond’ namelijk: ‘Het moment dat ik dacht te sterven, likten er verschroeiende vlammen aan mijn huid.’ Of die zin ook de redactie gaat overleven, is echter nog maar de vraag.

  • Heb je tips voor beginnende schrijvers?

Als eerste tip: gewoon beginnen te schrijven. Het moet niet meteen een uitgeefbaar manuscript zijn. Dat was in mijn geval ook niet. Oefening baart nu eenmaal kunst en geeft je ook een geweldige boost aan zelfvertrouwen.

Zelf schrijf ik mijn plotlijnen ook altijd uit in een soort van checklist met puntjes. Op die manier weet je altijd waar het verhaal heen gaat en wat er nog moet gebeuren.

  • Waar ben je op dit moment mee bezig?

Het schrijven aan ‘Muse Academy 3’ en stilaan ben ik ook aan het uitplannen hoe ik nu verder ga gaan met het vervolg op ‘Het Apocalypsverbond’. Verder staan er ook nog enkele leuke events op de planning voor dit najaar en ben ik natuurlijk bezig met de voorbereidingen van een nieuw studiejaar dat midden september begint. Want (helaas) komt dat nog altijd op de eerste plaats.

 

Speciaal voor onze volgers geeft Maeghann een gaaf  Muse Academy vibe pakket met posters en bladwijzers weg! Wil je ook kans maken op dit pakket? Beantwoord dan de vraag onder dit Facebook bericht en wie weet krijg jij hem wel in de bus! Deze actie loopt t/m 16 september 2018.

Bedankt Meaghann Beaken en succes met je toekomstige boeken!

⭐⭐⭐⭐⭐

📖 Gratis verzenden vanaf €100,-
📖 Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
📖 België via bpost €5,70
📖 Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd

📖 Duurzaam verpakt.
📖 Persoonlijke aandacht.
📖 Gratis cadeauservice

📖 Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
📖 Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
📖 Bookish goodies & Boekenbonnen

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

© 2014 - 2022 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel