Schrijversinterview met Terrence Lauerhohn

Vorige Artikel 11 van 21 Volgende

23 september 2018

Voor een terugkomend topic, vragen wij (beginnende) schrijvers de hemd van het lijf en mogen hier vaak ook een leuke actie aan hangen! Ditmaal is Terrence Lauerhohn aan de beurt.

We hebben een aantal leuke vragen gesteld en hiervan kwamen meerdere vragen van onze volgers op facebook ?

• Wil je kort iets over jezelf vertellen? 

Ik ben Terrence Lauerhohn, geboren als Peter Scheefhals, op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s Hertogenbosch. Pas op 51 jarige leeftijd schreef ik mijn eerste roman, 'Noptula' (Science-fiction), die goede reviews ontving. Sindsdien zijn en worden een flink aantal kortverhalen van mij in genre-magazines en verhalenbundels gepubliceerd, waarvan verschillende zelfs in de USA. 

Ik hou me het liefst niet aan een bepaald genre binnen de verbeeldingsliteratuur, zodat mijn grenzeloze fantasie alle richtingen van het onwerkelijke (en werkelijke) kan inslaan. 

• Hoe kom je aan de onderwerpen/ideeën van/voor je verhalen/boek & waar haal je je inspiratie vandaan?

Eigenlijk kunnen mijn ideeën overal vandaan komen. Van tv, zoals documentaires, nieuwsberichten, van gebeurtenissen die opvallend zijn, van mijn eigen dromen, enz. Als de indrukken bijblijven en ik mogelijkheden zie om ze in een verhaal te verwerken, word ik geïnspireerd, tot de schrijfkriebel niet meer is te houden en ik aan het verhaal begin. 

• Heb je wel eens een writersblock en zo ja, hoe kom je daaruit?

Een echt writersblock heb ik gelukkig nooit ervaren en ik hoop dat het zo blijft. Soms kom ik tijdens het (her)schrijven wel scenes of situaties in mijn verhalen tegen waarover ik allerminst tevreden ben en waarop ik niet direct een goed antwoord of vervolg weet te verzinnen, wat me vaak een tijdje kan tegenhouden. Maar door halsstarrig naar een oplossing te blijven zoeken kom ik daar toch altijd weer op, en ga ik weer even driftig verder.

Ik schrijf echter heel bewust niet constant. Er gaan ook weleens maanden voorbij zonder dat ik een woord van een nieuw verhaal op mijn digitale papier zet. Vaak is dat vanwege de redactie en promotie van een volgend boek, of tijdens de zomer. Ik schrijf ook het liefst tijdens de herfst en de winter. Die donkere dagen brengen me beter in de sfeer van mijn nogal duistere verhalen.  

• Welke boeken/schrijvers lees je zelf graag?

En zijn die ook een inspiratie voor je? Ik ben opgegroeid in een huis met een immense boekenkast in de huiskamer. Daar stonden onder meer veel klassieke horror -en sciencefictionboeken tussen, zoals, War of the worlds (H.G. Wells), Frankenstein (Mary Shelley), Dracula (Bram Stoker), 1984 (George Orwell), en bijna alles van E.A. Poe en H.P. Lovecraft.
Die boeken grepen vooral mijn jeugdige belangstelling.
Ook boeken van hedendaagse schrijvers als bijvoorbeeld Dean Koontz, Stephen King, Clive Barker, en de al wat klassiekere auteurs, Jack Vance, Ray Bradbury, heb ik veel gelezen. Ik begon op latere leeftijd te schrijven, dus deze auteurs hebben mij pas jaren later geïnspireerd.
Ik volg echter mijn eigen weg en heb mijn eigen schrijfstijl. Tegenwoordig lees ik veel uit eigen land en uit Vlaanderen, want ik merk dat het gras elders niet veel groener (meer) is dan hier. 

• Hoeveel verhalen/boeken heb je geschreven (en evt. uitgebracht bij welke uitgeverij)?

Ik heb tot nu toe in totaal drie boeken uitgebracht en het vierde verschijnt binnenkort (korte, gepubliceerde verhalen niet meegeteld): 'De negen cirkels' (dark fantasy met een duivelse knipoog-Zilverbron uitg., 2014), 'Wegversperring' (sciencefictionthriller-Aquazz uitg., ism Ambilicious, 2015), 'Nirwana' (dystopische thriller-Ambilicious uitg., 2016. Eerste druk-2016, tweede druk 2017). In november 2018 verschijnt mijn vierde boek, 'Zielenmenners' (spirituele fantasy/horror-Ambilicious uitg.)

• Waar ben je het meest trots op?

Ik vind dat ik altijd het meest trots hoor te zijn op mijn meest recente boek, hoewel ik nu moeilijk kan kiezen tussen mijn derde boek 'Nirwana' en mijn vierde, 'Zielenmenners'. Die boeken zijn echter zo verschillend van elkaar dat vergelijken ook vrijwel onmogelijk is. Op beide ben ik dus het meest trots.

• Beste eerste zin die je ooit geschreven hebt?

Dat vind ik zelf de eerste zin uit 'Nirwana': …Het was gif en hij wilde het, want het was ook de hemel… Deze zin zegt namelijk heel veel, over een van de hoofdpersonages en zijn situatie, en over de aard van het verhaal. Het gaat hier over een verslaafde en zijn haat/liefde verhouding met de drug die hij gebruikt.

• Heb je tips voor beginnende schrijvers?

Schrijf met hart en ziel, over onderwerpen die jou raken. Laat jezelf niet te veel meeslepen door je enthousiasme, maar schrijf vooral met een gezonde dosis zelfkritiek. Onderwijs jezelf, of laat je onderwijzen in de vele technieken, zoals dialogen, spanningsbogen, verhaalstructuur en waar je nog meer goed op moet letten om een goed verhaal neer te zetten.

• Waar ben je op dit moment mee bezig?

Ik heb nog verschillende voltooide manuscripten liggen, waarvan ik er één in 2019 van plan ben na te kijken en te verbeteren. Voor dat manuscript stap ik wel uit mijn huidige comfortzone, omdat het mijn eerste misdaadroman/thriller is, in een realistisch heden.

De andere manuscripten moeten even wachten. Maar mijn volgende (vierde) boek is Zielenmenners. Vanaf november 2018 is het overal verkrijgbaar.

Ik beschrijf hieronder waar het verhaal over gaat en wat het inhoudt:

'Zielenmenners;  (Fantasy), van Terrence Lauerhohn.

Het woord ooievaar is terug te voeren op het Proto-Germaans *auda-bara-, letterlijk ‘schatdrager’. Hij draagt inderdaad een grote schat; de kinderziel. De ziel van het kind komt uit de Andere of Onderwereld. Deze is via de bron (of anders ook wel via een boom of steen) te bereiken.

(bron: Abe de Verteller

Suzan Maryot is een ervaren politierechercheur in Manhattan. Zij en haar partner Bill jagen op twee psychopaten die allebei bovennatuurlijke krachten schijnen te hebben. Suzan is vastbesloten om de waarheid over de twee moordenaars te achterhalen. Wat ze ontdekt is een waarheid die voor gewone mensen beter geheim kan blijven. 

… Niet elke mens heeft een menselijke ziel …

'Zielenmenners' is een fantasyverhaal, een tikje spiritueel, aanmerkelijk sensueel, en verrijkt met een royale scheut horrorsaus. De eerste versie van dit verhaal schreef ik in 2012, met toen nog Hellegebroed als titel. Zielenmenners is echter een titel die beter naar de aard van het verhaal verwijst. Vorig jaar haalde ik het manuscript van mijn digitale plank en herschreef ik het, omdat ik het echt die moeite waard vond. 

Vanaf november 2018 is het boek overal verkrijgbaar.

Ongeduldige liefhebbers kunnen al een gesigneerd exemplaar, incl. boekenlegger, bij mij reserveren. Stuur een e-mail naar: pixel@zeelandnet.nl, met het onderwerp: Zielenmenners, en met je naam en e-mailadres in het bericht. Je krijgt daarna bericht van mij over de prijs (inclusief – slechts – de helft van de verzendkosten), waarna je het boek kunt bestellen.

Om de publicatie te vieren is er ook een win-actie. Volg deze link en lees er alles over! 

Zo’n twee jaar geleden verscheen de eerste druk van mijn derde boek, 'Nirwana' (dystopische thriller). Dit boek maakte – gelukkig – nogal wat tongen los en bleek menig lezer aan te zetten tot dieper nadenken over onze maatschappij en onze omgang met elkaar. Dat werd zeker niet in de laatste plaats veroorzaakt door de grimmige en bloedserieuze thema’s die in Nirwana voorkomen, zoals drugs en kinderprostitutie. De grootte van mijn lezerspubliek groeide er zelfs ietwat door.

Maar verschillende lezers haalden in hun recensies en reacties ook aan dat ze nooit van mij gehoord zouden hebben als vrienden of kennissen hen niet hadden getipt. Vandaar ben ik heel dankbaar voor de hulp van lezers die mijn boeken waarderen en ze tippen aan anderen, via mond-tot-mond reclame en via de sociale media.

'Zielenmenners' gaat vooral over de eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad, lichamelijk en spiritueel. Het boek bevat een kwistige dosis horror en sensualiteit, die zelfs af en toe aan erotiek likt. Toch is het verhaal toegankelijker dan Nirwana geworden. Maar, al behandelt Zielenmenners minder confronterende thema’s; het verhaal is minstens net zo spannend als Nirwana of mijn eerdere boeken en… het is een heel stuk dikker dan mijn eerdere boeken.

Ik hoop dat behoorlijk wat lezers 'Zielenmenners' positief genoeg zullen beoordelen om ook dit als boekentip aan nieuwe lezers door te geven. Bij voorbaat mijn dank voor alle waardering en hulp bij mijn queeste naar de nodige bekendheid!

Website Terrence Lauerhohn; met onder meer uitgebreide informatie over Zielenmenners & de winactie!

• Hier kan je de aankondiging 'Zielenmenners' zien.
 

Bedankt Terrence Lauerhon en succes met je toekomstige boeken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
*België via bpost €5,70
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Instagram

[instagram-feed]

 

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

WebwinkelKeur Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#EBAA28 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

© 2014 - 2021 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel