Liefhebber van AnderWereld vertelt; Madelon Vierveijzer

Vorige Artikel 10 van 10

Interview met fans/volgers/klanten van AnderWereld

Nadat ik op onze Facebookpagina had geplaatst dat het me wel leuk leek om fans/klanten van ons te interviewen, kreeg ik ontzettend veel positieve reacties!

Dus, een nieuw topic is geboren en Madelon Vierveijzer bijt de spits af!

 

 • Wil je als eerste wat over jezelf vertellen? 

Mijn naam is Madelon Vierveijzer en ik kom uit Hoorn. Ik heb de kunstacademie gedaan en daar doe ik nog steeds wel wat mee. Als hobby heb ik het maken van miniaturen en diorama's (soort kijkkastjes). Het liefst in Harry Potter-stijl of mediterraans. Daarnaast lees ik graag, fotografeer ik graag dieren en planten en schrijf ik verhalen.

 • Hoe ver terug gaat jou boekenliefde? Werd je vroeger voorgelezen? Zo ja, door wie?

  Ik heb altijd een hekel aan boeken en lezen gehad, als kind al. Ook voorlezen vond ik niks. Dus mijn boekenliefde gaat niet zo heel veel terug. Het verplicht lezen op school maakte het alleen maar dat ik nóg minder van lezen houd.
  Ik ben door de eerste film van Harry Potter de boeken begonnen te lezen , dit was in 2001. Dus in dat jaar is mijn liefde voor 'fantasy' boeken begonnen. Ik zeg bewust fantasyboeken want ik lees eigenlijk niets anders omdat ik nog steeds geen leesfan ben. Boeken voor volwassenen vind ik vaak niet leuk, dus YA en jeugdboeken vanaf 12 jaar hebben mijn voorkeur om in weg te dromen.
   
 • Welk genre lees je het liefst en wanneer & door welk boek ben jij dat genre (bijv. Fantasy/YA/SF/Horror enz) gaan lezen?

  De genres die ik het liefst lees zijn YA, Fantasy en Horror. SF heb ik nog niks van gelezen maar lijkt me eventueel ook wel leuk. Verder mogen avonturenboeken ook wel, als het maar spannend is en er geen clowns inzitten. Daar hou ik niet van.
  Het is voor mij dus begonnen bij Harry Potter and the Philosopher's Stone. Eerst alle boeken in het Engels en daarna de Nederlandse vertaling.
   
 • Een (Fantasy) boek is niet compleet zonder….

  ….onderwerpen als magie en nieuw gecreëerde werelden. Ik wil compleet in het boek gezogen worden dat ik op dat moment lees en er daarna met moeite en heimwee weer uit kruipen. En verder moet het verhaal ook spannend en/of avontuurlijk zijn.
   
 • Als je voor 1 dag een karakter uit een boek mag zijn, wie zou dat dan zijn en waarom?

  Hier heb ik zelf al vaker over nagedacht. Is best een lastige...
  Uiteraard zal het iemand uit de Harry Potter-reeks zijn. Ik denk dat ik voor een dag wel Ginny Weasley (Wemel) zou willen zijn. Als ze in haar 4e of 5e jaar zit. Dan zou ik na schooltijd lekker de bezem pakken en racen over het veld en om de school. Ginny is ook wel een beetje zoals ik was toen ik die leeftijd had: lang leve de lol en niet snel bang. Ik zou alleen voor geen goud Harry Potter zoenen XD.
   
 • Je gaat beginnen in een nieuw boek, wat hoop je dat het boek jou brengt? Wat zijn je verwachtingen?

  Vooral spanning en sensatie, iets wat ik echt nodig heb om verder te willen lezen. Meegesleurd worden in een spannend verhaal vol magie en dingen die in het echt onmogelijk zijn, is het heerlijkste wat er is.
   
 • Wat voor gevoel geeft het lezen van een boek jou?

  Als het een verhaal is wat me meteen pakt, dan heb ik tijdens het lezen en erna een blij en voldaan gevoel. En goeie boeken lees ik meer dan één keer!
   
 • Welk boek, die je het afgelopen jaar hebt gelezen, heeft jou enorm gegrepen/vond je fantastisch/raad je iedereen aan?

  Ik vond Het Magisterium van Holly Black erg leuk. Toen ik begon met lezen waren er al vier boeken uit en afgelopen november kwam het laatste deel uit. Die heb ik nog niet gelezen, maar dat ga ik zeker doen.
   
 • Welk boek pak jij nooit meer op/zou je niet aanraden?

Poe, dat zou ik zo gauw niet weten. Nou ja, sowieso bijna alle verplichte leesstof op school haha. Wat een drama...​

 • Welk (fantasy)cliché mag van jou wel verdwijnen uit boeken?

Dat een tovenaar of heks altijd vliegt op een bezem. In het verhaal waar ik nu mee bezig ben, vliegen de mensen op Blitzers. Dat zijn stijlvol ontworpen objecten van een speciaal soort metaal. En met een soort van stuur.
En nog iets dat ik wel eens anders zou willen zien: een keer een boek dat gaat over de slechterik  (bijvoorbeeld Voldemort) in plaats van altijd over de held en goede kant.

 • Over welk fantastisch wezen lees jij het liefste?

Mensen met magie en dieren zoals de Fantastic Beasts. Dan is de Niffler denk ik wel mijn favoriet.

 • Wat trekt jou in de Fantasy wereld?

  De Fantasy wereld is voor mij een plek waar ik me even kan verstoppen als ik geen zin heb in het hier en nu. Zelfs met alle problemen en hindernissen die de personages daar tegenkomen en moeten overwinnen, is het daar vaak leuker dan hier. Vooral als het buiten koud is, dan kruip ik onder mijn deken met een kop thee of warme chocola en mijn e-reader en dan ben ik 'weg'.
   
 • Heb je al eens een (fantasy) schrijver ontmoet? Zo ja, wie was dat en voldeed diegene aan jouw verwachtingen?

  Wij hebben op de basisschool kinderboekenschrijver André Nuyens mogen ontmoeten. Aardige man, maar ik heb geen idee meer wat hij nou schreef. Sorry André.
   

En dan natuurlijk nog een stukje over jouw connectie met ons! ?

 • Hoe & sinds wanneer ken je ons/ben je klant bij ons?

  Ik heb Nine leren kennen via een leuke, magische miniaturen pagina op Facebook: Magical Minds. Volgens mij vlak voor een SWAP die een jaar of 2 geleden georganiseerd werd.
   
 • Heb je al eens een Mystery Box bij ons besteld en zo ja, wat vond je hiervan?

  Nee, ik heb nog nooit een Mystery Box besteld. Ik vind ze iedere keer weer grandioos en geniet van de unboxing foto's en video's, maar zelf ben ik niet zo'n spaarder van items. Wel maak ik zelf items zoals in de boxen te vinden zijn.
   
 • Wat zou jij graag nog bij ons willen zien? (bijv. in onze shop of bij onze kraam, acties, boeken/artikelen, evenementen, enz)

  Ik kan zo snel niets bedenken wat ik nog mis, maar ga vooral door met de Boxen. Briljant idee!

 

Ik vraag iedere geinterviewde ook of ze een foto/favoriete quote o.i.d mee willen sturen.
Die zie je bovenaan en in dit bericht.  Bedankt voor je tijd Madelon!

Wil je ook mee doen met een interview? Leuk, stuur ons dan even een bericht/mail!

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
*België via bpost €5,70
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Instagram

[instagram-feed]

 

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

WebwinkelKeur Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#EBAA28 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

© 2014 - 2021 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel