Liefhebber van AnderWereld vertelt; Annette van Geloof

Vorige Artikel 9 van 10 Volgende

Interview fans/volgers/klanten van AnderWereld

Nadat ik op onze Facebookpagina had geplaatst dat het me wel leuk leek om fans/klanten van ons te interviewen, kreeg ik ontzettend veel positieve reacties!

Dus, een nieuw topic is geboren en dit keer vertelt Annette van Geloof over haar boekenliefde.
 

 • Wil je als eerste wat over jezelf vertellen?

Ik ben Annette, 31 jaar oud ondertussen en woonachtig in het Limburgs-Brabantse Venray. Ik werk vier dagen per week als financieel medewerker bij Please Payroll in Helmond, wat betekent dat ik elke dag ruim 2 uur in totaal met het OV onderweg ben. In mijn vrije tijd lees ik veel, schrijf ik zelf zo af en toe ook eens wat, zing ik en ben ik behoorlijk veel online te vinden. Regelmatig reis ik naar Hulst, naar mijn ouders en familie. Of er komen uit Hulst mensen naar mij toe. Mijn vriendinnen wonen verspreid over heel Nederland, dus lang leve facebook, twitter en instagram.

 • Hoe ver terug gaat jou boekenliefde? Werd je vroeger voorgelezen? Zo ja, door wie?

Al zolang ik me kan herinneren heb ik een liefde voor boeken en verhalen gehad. Mijn moeder las mij en mijn jongere broer altijd voor. Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Pinkeltje, om er maar een paar te noemen. Al voor ik op school echt leerde lezen, kon ik lezen. Ik verslond alle boeken die mijn moeder me gaf. Mijn favorieten waren Pity, de drieling en de olijke en dolle tweeling. Ik heb na de middelbare school een leesdip gehad van een paar jaar, vooral omdat ik op school allemaal boeken moest lezen die ik niet leuk vond, maar daar ben ik door Twilight weer uitgekomen. Sinds vorig jaar ben ik weer echt terug veel gaan lezen, mede door de grote hoeveelheid reistijd die ik tegenwoordig heb.

 • Welk genre lees je het liefst en wanneer & door welk boek ben jij dat genre (bijv. Fantasy/YA/SF/Horror enz) gaan lezen?

Ik lees vooral YA fantasy, met af en toe een uitstapje naar de historic YA’s en de fantasy. Uiteraard verslind ik ook alle grensgevallen. Dat is, zoals net gezegd, vooral begonnen met Twilight. Na Twilight las ik de Caster Chronicles (Beautiful Creatures), Divergent, the Hunger Games en alle andere klassiekers. Ondertussen is het niet meer bij te houden en kan ik lang niet meer alle YA’s lezen die ik zou willen lezen. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet probeer.

 • Een (Fantasy) boek is niet compleet zonder….

Sterke, gelaagde, genuanceerde en gecompliceerde karakters. Als de karakters interessant zijn, slechte kanten hebben en af en toe niet het moreel juiste doen, dan krijg je vanzelf een goed en meeslepend verhaal en heb je verder nauwelijks nog plot nodig. Als er draken of andere magische wezens in het boek voor komen, is dat uiteraard een groot pluspunt.

 • Als je voor 1 dag een karakter uit een boek mag zijn, wie zou dat dan zijn en waarom?

Ik zou dan Audrey Rose Wadsworth uit de Stalking Jack the Ripper series willen zijn. Grappig genoeg is dit dan weer geen fantasy serie, maar vooruit. Audrey Rose en ik lijken heel erg op elkaar. Ik heb me laten vertellen dat ik intelligent ben, net als Audrey Rose. Ik hou ervan om puzzels en mysteries op te lossen (dusdanig dat ik er geobsedeerd door raak en niet meer slaap, waardoor ik thrillers, crimi’s enzovoorts normaal gesproken vermijd). Ik heb me nooit tegen laten houden door gender-rollen. Ik speelde met lego en met poppen en was het enige meisje in onze wiskunde klas op de middelbare school.

O, en ik ben stiekem heel erg verliefd op Thomas Cresswell, net als Audrey Rose ;-)

 • Je gaat beginnen in een nieuw boek, wat hoop je dat het boek jou brengt? Wat zijn je verwachtingen?

Ik hoop dat ik ga houden van de karakters waarover ik lees. Ik hoop eigenlijk altijd dat ik tijdens het lezen van een boek verliefd word of mezelf heel erg kan identificeren met een karakter. Als dat gebeurt, en een boek ook nog eens goed geschreven is, dan kan een boek me echt raken. En ik vind niks zo fijn als huilen om een boek.

 • Wat voor gevoel geeft het lezen van een boek jou?

Als ik een heel goed boek lees, dan heb ik het gevoel dat ik een avontuur beleef door de ogen van iemand anders, dat ik alle emoties van de hoofdkarakters door me heen voel gaan en dat de wereld om me heen even verdwijnt. Een goed boek geeft me het gevoel dat ik mezelf mag en kan zijn en dat leven bestaat uit het goede en het slechte en dat elk verhaal de moeite waard is om verteld te worden.

 • Welk boek, die je het afgelopen jaar hebt gelezen, heeft jou enorm gegrepen/vond je fantastisch & raad je iedereen aan?

Mijn favoriete boek van dit jaar was zonder twijfel Wintersong van S. Jae-Jones. Ik raad het niet iedereen aan, want ik denk dat er ook heel veel mensen zijn die er helemaal niks mee hebben (er zit weinig actie in, de hoofdpersoon is niet per definitie sympathiek), maar ik ben nog nooit in mijn leven zo geraakt geweest door een boek. Muziek speelt een grote rol in het boek, maar wat de schrijfster bijzonder knap gedaan heeft, is het boek schrijven alsof het een muziekstuk is. Normaal gesproken komt muziek nog veel dieper bij me binnen dan een boek, maar in dit geval deed dit boek echt precies wat een hele goede sonate kan doen. Ik heb gedurende het boek zoveel gevoeld, mijn adem ingehouden en ik werd zo geraakt door het verhaal, door de muziek, door de emoties. Toen ik het boek dichtsloeg heb ik nog een half uur gehuild, om wat het boek bij mij had losgemaakt en om het feit dat het boek uit was.

 • Welk boek pak jij nooit meer op/zou je niet aanraden?
  Ik heb drie schrijvers die ik toch minder graag lees. Tolkien en ik zullen het nooit goed kunnen vinden. Dat ligt absoluut niet aan Tolkien. Ik kan zien dat hij literair een hoogstandje heeft afgeleverd, maar zijn verhalen doen me gewoon helemaal niks. Ik ben niet door Lord of the Rings gekomen en Beren en Luthien was ook niet mijn favoriet.

Datzelfde heb ik een beetje met Richelle Mead. Ik heb van haar Vampire Academy (alle zes de delen) en the Glittering Court gelezen. Beide konden me eigenlijk niet raken. En aangezien dat voor mij wel echt heel belangrijk is in een boek, heb ik besloten om haar boeken gewoon links te laten liggen, ook al klinken ze nog zo mooi.

Daarnaast zou ik zelf ook Cassandra Clare nooit aan iemand aanraden. Naast dat ik haar als schrijfster niet bijster sterk vind, vind ik ook dat de redactie van haar boeken steken heeft laten vallen. Er staan veel rare dingen en continuiteitsfouten in haar boeken en ze gebruikt metaforen die mij eerder storen dan dat ik ze mooi vind. Daarnaast vind ik haar personages vaak niet bijster slim en haar verhaallijnen te zwak en niet diepgaand genoeg.

 • Welk (fantasy)cliché mag van jou wel verdwijnen uit boeken?

Geen! Ik hou echt van clichés! Ik hoor altijd mensen zeggen dat ze niet houden van love triangles, of normale meisjes die ineens uitverkorene blijken te zijn, lost princesses en weet ik veel wat. Maar ik vind clichés eigenlijk wel leuk. Het gaat vooral om de uitwerking ervan. Als je een cliché goed uitwerkt, kan het ongelooflijk leuk zijn, ook al is het al een miljoen keer gedaan!

 • Over welk fantastisch wezen lees jij het liefste?

Ik hou heel erg van draken, wyvern en aanverwanten. Je kan er ongelooflijk veel kanten mee op en hoewel er al heel veel verhalen zijn waarin ze een rol spelen, is er altijd nog wel wat nieuws te vinden binnen de mythologie of de wereld. Daarnaast vind ik alle fantasiewezens in fantastic beasts ook erg cute! Ik bedoel, wie wil er nu geen Niffler of Bowtruckle?

 • Wat trekt jou in de Fantasy wereld?

Wat ik vooral heel mooi vind, is dat het vaak een spiegel is van onze wereld, maar met net dat beetje extra. Het kan voelen als een hele andere plek hier ver vandaan, terwijl het ons toch heel erg confronteert met situaties die maar al te bekend zijn. Daarnaast hou ik er wel van om te geloven dat dat beetje extra er is. Magische wezens, toverkracht, magie. Het is voor mij ook een belofte, een belofte dat alles mogelijk is en dat mijn verhaal nog niet aan zijn einde is, maar pas halverwege, een belofte dat er voor iedereen ergens een warm en veilig plekje is.

 • Heb je al eens een (fantasy) schrijver ontmoet? Zo ja, wie was dat en voldeed diegene aan jouw verwachtingen?

Ik heb al het geluk gehad om heel wat fantasy schrijvers te ontmoeten! Afgelopen jaar op de boekenbeurs heb ik Luc Descamps, misschien wel de beste YA schrijver van de lage landen, mogen spreken. En daarnaast heb ik daar ook even gesproken met Mark Tijsmans, schrijver van een van mijn favoriete fantasy boeken: Ridders van de Ronde Keukentafel. Allebei zijn hele bijzondere, leuke en hartverwarmende mensen die mij echt het gevoel gaven dat ze me waardeerden als lezer en als mens.

Daarnaast heb ik ook Leigh Bardugo en Marissa Meyer mogen ontmoeten en zij zijn allebei ook zo ongelooflijk leuk. Leigh Bardugo heeft als mens echt mijn hart veroverd. Ze is ongelooflijk grappig, slim en gewoon heel leuk. Marissa Meyer is heel positief, lief en gezellig om mee te praten. Ze was heel inspirerend en ik vond het heel tof om even met haar te babbelen.

Ik hoop ooit Maggie Stiefvater, Kerri Maniscalco en Sarah J. Maas te ontmoeten! Dat is toch wel mijn ultieme schrijvers top 3.

En dan natuurlijk nog een stukje over jouw connectie met ons! ?

 • Hoe & sinds wanneer ken je ons/ben je klant bij ons?

Ik weet het niet helemaal zeker, maar volgens mij heb ik jullie ergens in Februari/Maart ontdekt? Ik was toen heel erg bezig met boekboxen, met bookstagram en met mijn hervonden liefde voor lezen en goodies. Ik kwam een berichtje op facebook tegen over jullie mystery boxen. Ik weet dat ik de eerste toen niet besteld had, maar wel vond dat die er superleuk uit zag! Ik heb toen vervolgens de volgende wel besteld, samen met een tweedehands mystery box. En dat vond ik zo ongelooflijk leuk, dat ik ben blijven hangen.

 • Heb je al eens een Mystery Box bij ons besteld en zo ja, wat vond je hiervan?

Ik heb echt al heel veel mystery boxen besteld, omdat het wel mijn favoriete boxen van de wereld zijn. Wat ik zo ongelooflijk leuk vind, is dat de boxen altijd origineel zijn. Het is niet elke maand hetzelfde, het zijn niet altijd de meest populaire boeken, het zijn goodies die je nooit ergens anders ziet en door mensen gemaakt worden die dat met hart en ziel doen. Ik denk dat heel veel makers van mystery boxen een bepaalde passie voor boeken hebben, maar bij jullie voel en zie je echt de liefde en passie eraf spatten. Natuurlijk bevalt de ene box me beter dan de andere, maar dat zegt meer over mijn persoonlijke interesses dan over de boxen.

Ik zou eigenlijk wel weer eens een tweedehands mysterie box willen bestellen. Maar dan moet ik toch even gaan sparen, denk ik, of een nieuwe mystery box laten schieten ;-)

 • Wat zou jij graag nog bij ons willen zien? (bijv. in onze shop of bij onze kraam, acties, boeken/artikelen, evenementen, enz)

Kijk, ik zou jullie natuurlijk heel graag eens willen ontmoeten! Ik bedoel, we wonen een beetje ver uit elkaar, maar dat moet toch wel een keer gaan lukken, zou je zeggen? Daarnaast ben ik al ongelooflijk blij met het aanbod dat jullie hebben, maar hoe tof zou het zijn als jullie ooit een fysieke winkel krijgen? Ik hoop echt dat dat gaat lukken!

Ik vind zelf ook de avonden heel leuk waarop we flash sales krijgen! Wat ik ook nog heel leuk zou vinden is misschien een blind date event, of gewoon blind date with a book. Jullie zijn heel goed in het schrijven van hints. Het zou tof zijn op basis daarvan boeken te kopen! Ik denk dat het een supertof event zou worden.

 

Ik vraag iedere geinterviewde ook of ze een foto/favoriete quote o.i.d mee willen sturen.
Die zie je bovenaan en in dit bericht.  Bedankt voor je tijd Annette!

Wil je ook mee doen met een interview? Leuk, stuur ons dan even een bericht/mail!

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
*België via bpost €5,70
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Instagram

[instagram-feed]

 

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

WebwinkelKeur Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#EBAA28 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

© 2014 - 2021 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel