Liefhebber van AnderWereld vertelt; Margreet van Dijk

Vorige Artikel 7 van 10 Volgende

Interview met fans/volgers/klanten van AnderWereld

Nadat ik op onze Facebookpagina had geplaatst dat het me wel leuk leek om fans/klanten van ons te interviewen, kreeg ik ontzettend veel positieve reacties!

Dus, een nieuw topic is geboren en dit keer vertelt Margreet van Dijk over haar boekenliefde.
 

 • Wil je als eerste wat over jezelf vertellen? Wie ben je/wat doe je/waar woon je? 

Ik ben Margreet, 43 zomers jong en moeder van een prachtige, heerlijk eigenwijze, zoon van inmiddels al weer 7 jaar oud met wie ik samen in Leeuwarden woon. Naast mijn werk bij de afdeling Debiteurenmanagement van een grote verzekeraar luister ik graag naar muziek (voorkeur voor metal en aanverwante genres), verdiep ik mij graag in hekserij en het heidendom in het algemeen en verslind ik boeken.

 • Hoe ver terug gaat jou boekenliefde? Werd je vroeger voorgelezen? Zo ja, door wie?

Poeh, mijn boekenliefde gaat heel ver terug. Vroeger werd ik voorgelezen door mijn ouders en zodra ik zelf kon lezen (rond 7 jaar oud) las ik veel Pinkeltje, Dik Trom etc. Al heel vlot werd ik lid van de Bibliobus zodat ik zelf boeken kon uitkiezen en lenen, later bracht ik veel tijd door in de bibliotheek om alles wat los en vast zat te lezen.

 • Welk genre lees je het liefst en wanneer & door welk boek ben jij dat genre (bijv. Fantasy/YA/SF/Horror enz) gaan lezen?

Ik heb een lichte voorkeur voor horror al merk ik de laatste jaren dat mijn voorkeur steeds meer richting fantasy verschuift. Het eerste horrorboek wat ik las was It van Stephen King, ik had dit boek stiekem geleend in de bibliotheek want eigenlijk was ik met mijn 11 jaar oud nog veel te jong voor dit soort boeken. Nachtmerries, slapeloze nachten etc. maar mijn voorliefde voor dit genre was gewekt! Sinds die tijd lees ik minimaal 1 keer per jaar It, het is en blijft mijn favoriet. Later ontdekte ik Lord of the Rings en daarmee ook de fantasy.

 • Een (Fantasy) boek is niet compleet zonder….

Hoofdpersonen waar je van gaat houden, die niet perfect zijn en hun zwakheden hebben.

 • Als je voor 1 dag een karakter uit een boek mag zijn, wie zou dat dan zijn en waarom?

Moeilijke vraag want er zijn zoveel karakters die mij aanspreken! Als ik dan moet kiezen word het Odd Thomas uit de boeken van Dean Koontz. Ik vind het een prachtig en zuiver hoofdpersoon die een wonderlijke en mooie kijk op zichzelf en de wereld om hem heen heeft. En omdat het kan kies ik een tweede: Aloysius Pendergast uit de Preston & Child boeken, ik zou wel een dagje willen leven zoals hij omringd met mysterieuze antieke spullen, mysteries en uitstekend eten en drinken.

 • Je gaat beginnen in een nieuw boek, wat hoop je dat het boek jou brengt? Wat zijn je verwachtingen?

Verwachtingen heb ik alleen bij boeken van schrijvers die ik al ken en waar ik al van houd zoals Stephen King, bij andere nieuwe boeken probeer ik volledig blanco er in te gaan en laat mij zoveel mogelijk verrassen. Ik hoop altijd bij het openen van een nieuw boek dat het mij mee gaat nemen naar een wereld die ik nog niet ken, dat de schrijver het lukt mij de wereld om mij heen even te laten vergeten en dat ik na het lezen van de laatste pagina er van baal dat het al weer is afgelopen. Het mooiste is nog dat het verhaal nog lang naklinkt in mijn hoofd, dat het mij nog dagenlang bezighoud.

 • Wat voor gevoel geeft het lezen van een boek jou?

Ontspanning, even weg uit de hectiek van de realiteit. En soms ook spanning als het een spannend boek is, gezonde spanning dan wel. Ik vind het heerlijk om onder een dekentje te kruipen met een fijn boek, geniet van een bezoekje aan een boekenwinkel en voel mij rijk als ik een nieuwe ‘schat’ mee naar huis kan nemen.

 • Welk boek, die je het afgelopen jaar hebt gelezen, heeft jou enorm gegrepen/vond je fantastisch/raad je iedereen aan?

Spinning Silver van Naomi Novik heeft mij aangenaam verrast, ik had dit aangeschaft in een mystery box en toen ik de achterzijde las had ik enorm mijn twijfels. Het verhaal greep mij echter vrijwel meteen en ik heb het bijna in één adem uitgelezen.

 • Welk boek pak jij nooit meer op/zou je niet aanraden?

De Elfen van Bernhard Hennen, ik had enorm veel moeite met de schrijfstijl en het kon mij dan ook niet echt boeien.

 • Welk (fantasy)cliché mag van jou wel verdwijnen uit boeken?

Ik zou zo geen cliché kunnen bedenken die mag verdwijnen.

 • Over welk fantastisch wezen lees jij het liefste?

Als ik moet kiezen dan over draken.

 • Wat trekt jou in de Fantasy wereld?

Fantasy neemt je mee naar een totaal andere wereld waar alles kan, waar alles mogelijk is. Niet gebonden aan de wetten die wij in onze realiteit kennen: heerlijk!

 • Heb je al eens een (fantasy) schrijver ontmoet? Zo ja, wie was dat en voldeed diegene aan jouw verwachtingen?

Ik heb jaren geleden Thomas Olde Heuvelt ontmoet op Castlefest, ik had geen verwachtingen toen ik hem ontmoette. Hij was toen nog relatief onbekend (nog ver voor Hex) en een leuke, bescheiden jongeman.

 

En dan natuurlijk nog een stukje over jouw connectie met ons! ?
 

 • Hoe & sinds wanneer ken je ons/ben je klant bij ons?

Ik kwam jullie afgelopen jaar toevallig tegen via Facebook en sindsdien ook klant.

 • Heb je al eens een Mystery Box bij ons besteld en zo ja, wat vond je hiervan?

Ik heb er meteen 2 besteld; de Nederlandse & Engelse Mystery boxen van juli 2018. Een feestje om uit te pakken! De boeken waren verrassend, zeker het boek uit de Engelstalige box (Spinning Silver) had ik zelf nooit gekozen en toch vond ik het een erg goede keuze. In de toekomst ga ik dit zeker vaker doen, de spulletjes in beide boxen sluiten mooi aan bij de betreffende boeken en het is echt een cadeautje voor mijzelf geweest.

 • Wat zou jij graag nog bij ons willen zien? (bijv. in onze shop of bij onze kraam, acties, boeken/artikelen, evenementen, enz)

Nog meer boeken. Ik ben vooral liefhebber van boeken, de artikelen er omheen zijn leuk maar voor mij minder interessant. Ik ben altijd op zoek naar boeken/schrijvers die ik nog niet ken en laat mij graag verrassen.

 

Ik vraag iedere geinterviewde ook of ze een foto/favoriete quote o.i.d mee willen sturen.
Die zie je bovenaan en in dit bericht.  Bedankt voor je tijd Margreet!

Wil je ook mee doen met een interview? Leuk, stuur ons dan even een bericht/mail!

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
*België via bpost €5,70
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Instagram

[instagram-feed]

 

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

WebwinkelKeur Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#EBAA28 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

© 2014 - 2021 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel