Liefhebber van AnderWereld vertelt; Jeroen van den Hoven

Vorige Artikel 5 van 10 Volgende

Interview met fans/volgers/klanten van AnderWereld

Nadat ik op onze Facebookpagina had geplaatst dat het me wel leuk leek om fans/klanten van ons te interviewen, kreeg ik ontzettend veel positieve reacties!

Dus, een nieuw topic is geboren en dit keer vertelt Jeroen van den Hoven over zijn boekenliefde.

 

 • Wil je als eerste wat over jezelf vertellen? 

Ik ben Jeroen van den Hoven, 26 jaar en woon momenteel in Nijkerkerveen. Nu fulltime aan het werk maar druk bezig met omscholing dan wel ander werk zoeken. In mijn vrije tijd lees ik graag (wat een verassing), een jaar bezig met larpen, (bord)spellen zijn een favoriet tijdverdrijf en ik ben zowel actief binnen scouting als een fervent bezoeker van (fantasy) festivals en concerten. O ja, en muziek. Zonder muziek is het ook maar zo saai.

 • Hoe ver terug gaat jou boekenliefde? Werd je vroeger voorgelezen? Zo ja, door wie?

Mijn boekenliefde gaat heel ver terug. Werd altijd voorgelezen door mijn moeder, opa en oma of ooms en tantes als ik weer eens bij een neefje of nichtje ging logeren. Al vrij snel las ik zelf en al op de basisschool verslond ik dikke pillen.

 • Welk genre lees je het liefst en wanneer & door welk boek ben jij dat genre gaan lezen?

Als klein kind had ik voornamelijk kinder series zoals De Kameleon, De Vijf en natuurlijk klassiekers zoals Dik Trom en Pippi Langkous. Alles wat iemand van mijn leeftijd zich kan herinneren uit zijn/ haar jeugd is bij mij waarschijnlijk ook wel voorbij gekomen.

Maar je wordt toch ouder en hoewel ik nog steeds wel eens zo’n boekje kan lezen lees ik het liefst fantasy en science fiction boeken. Maar ook een goede thriller of YA sla ik niet af.
Het fantasy genre ben ik toch wel ingerold door Harry Potter. Lekker cliche maar wat blijft dit een fantastische wereld om door rond te dwalen zeker met alle uitbreidingen die de laatste paar jaren komen. SF wekte mijn interesse door het boek Tschai van Jack Vance. Deze heb ik op de basisschool voor het eerst gelezen en nog steeds ben ik niet bij deze schrijver weg te slaan.

 • Een (Fantasy) boek is niet compleet zonder….

Spannende werelden, vreemde wezens en vaak ook diverse (niet perse menselijke) rassen.
 

 • Als je voor 1 dag een karakter uit een boek mag zijn, wie zou dat dan zijn en waarom?

Lastige vraag. Ik weet ook niet zeker of ik perse iemand anders  zou willen zijn. Het liefst zou ik als mezelf door diverse werelden heen dwalen en dan alle karakters tegen komen.

 • Je gaat beginnen in een nieuw boek, wat hoop je dat het boek jou brengt? Wat zijn je verwachtingen?

Bij een boek vindt ik het belangrijk dat het verhaal me vastgrijpt. Dat ik zo diep in het verhaal gezogen wordt dat ik alles om me heen vergeet. Bij mij gaat dit zelfs zo ver dat ik soms de woorden niet meer zie maar het gevoel heb dat ik een film kijk.

Ik hoop vaak nieuwe dingen te leren of oude kennis op te halen. Al is dat voornamelijk handig om andere boeken te begrijpen of bij spellen.

 • Wat voor gevoel geeft het lezen van een boek jou?

Ligt eraan hoe goed het boek is. Bij goede boeken staat het antwoord een puntje hierboven. Bij minder goede boeken (niet perse slechte!) heb ik in ieder geval een leuk tijdverdrijf.

 • Welk boek, die je het afgelopen jaar hebt gelezen, heeft jou enorm gegrepen/vond je fantastisch/raad je iedereen aan?

Het moet echt één boek zijn he?... Ik vond Norse Mythology door Neil Gaiman een van de betere nieuwe boeken die ik afgelopen jaar heb gelezen.

Meer leestips zijn natuurlijk altijd op aanvraag verkrijgbaar ;)

 • Welk boek pak jij nooit meer op/zou je niet aanraden?

Boeken die me echt niet bevallen doe ik vaak niet eens moeite voor om verder te lezen. En die titels blijven ook niet echt hangen dus iedereen moet lekker lezen wat diegene zelf wil. Ik ga sowieso niets afraden want dat hoort ook bij het lezen en ontdekken van boeken :P

 • Welk (fantasy)cliché mag van jou wel verdwijnen uit boeken?

Soms is het jammer dat het altijd geschreven wordt vanuit het standpunt van de ‘goeden’. Dus het hoeft niet te verdwijnen maar het is ook tof om een verhaal eens vanuit de andere kant te lezen. Een antiheld, een volk dat altijd als slecht wordt gezien of juist een hoofdpersoon die niet probeert om alles glad te strijken.

 • Over welk fantastisch wezen lees jij het liefste?

Het liefst is een groot woord maar ik vind draken op een of andere manier erg mooie wezens.

 • Wat trekt jou in de Fantasy wereld?

Het gevoel dat alles mag, niets te gek is en dat je geaccepteerd wordt ongeacht wat. Al gaat dat vooral over de fantasy scene. In de fantasy wereld zoals in boeken is het dat het zo compleet anders is dan onze eigen wereld hoewel er vaak veel paralellen in zitten.

 • Heb je al eens een (fantasy) schrijver ontmoet? Zo ja, wie was dat en voldeed diegene aan jouw verwachtingen?

Ik heb op festivals al vaker schrijvers ontmoet. Voornamelijk onbekende schrijvers die net opstarten. Qua bekende schrijvers alleen Robin Hobb, afgelopen jaar op Castlefest. Leek me erg aardig maar dat is zo’n lange rij dat er niet echt mogelijkheid was om goed kennis te maken.

En dan natuurlijk nog een stukje over jouw connectie met ons! ?

 • Hoe & sinds wanneer ken je ons/ben je klant bij ons?

De precieze datum weet ik niet meer maar ik weet wel dat ik flink wat aantal jaren met veel plezier bij jullie kraam naar binnen loop op festivals en rondsnuffel via het internet. Eerste keer zou zomaar geweest kunnen zijn toen jullie nog niet eens zo lang begonnen waren..

Daarna ook via internet besteld, meegedaan aan de aanbiedingen via Facebook en aan prijsvragen.

 • Heb je al eens een Mystery Box bij ons besteld en zo ja, wat vond je hiervan?

Ik heb nog nooit een Mystery Box besteld. Misschien wel eens tijd om te gaan doen als mijn bankrekening dit toestaat

 • Wat zou jij graag nog bij ons willen zien? (bijv. in onze shop of bij onze kraam, acties, boeken/artikelen, evenementen, enz)

Jullie zijn hartstikke goed bezig! Super leuke acties en boeken. Ook de samenwerking met andere verkopers, artiesten of bedrijven zijn erg tof. Specifieke boeken moet je toch net geluk hebben om tegenaan te lopen.

 

Ik vraag iedere geinterviewde ook of ze een foto/favoriete quote o.i.d mee willen sturen.
Die zie je bovenaan en in dit bericht.  Bedankt voor je tijd Jeroen!

Wil je ook mee doen met een interview? Leuk, stuur ons dan even een bericht/mail!

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
*België via bpost €5,70
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Instagram

[instagram-feed]

 

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

WebwinkelKeur Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#EBAA28 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

© 2014 - 2021 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel