Liefhebber van AnderWereld vertelt; Trix Sieben

Vorige Artikel 4 van 10 Volgende

Interview met fans/volgers/klanten van AnderWereld

Nadat ik op onze Facebookpagina had geplaatst dat het me wel leuk leek om fans/klanten van ons te interviewen, kreeg ik ontzettend veel positieve reacties! Dus, een nieuw topic is geboren en dit keer vertelt Trix Sieben over haar boekenliefde.

Wil je als eerste wat over jezelf vertellen? 

Hoihoi, ik ben Trix en ik ben 26 jaar oud. In april 2018 ben ik bij mijn moeder uit huis gegaan en sindsdien woon ik tijdelijk in een klein appartementje in Tilburg met mijn konijn Kuroi. Eind maart 2017 ben ik afgestudeerd als Neerlandica (Bachelor Nederlandse Taal en Cultuur) aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Voor komend schooljaar staat ook de Master Jeugdliteratuur aan de universiteit van Tilburg op de planning. Verder heb ik enorm veel hobby’s, waar ik veel te weinig tijd voor heb, zoals natuurlijk lezen, maar ook schrijven, puzzelen (zowel in boekjes als grote legpuzzels), tekenen, schilderen, kleuren voor volwassenen, (3d-)kaarten maken, handletteren, bullet journaling, zingen, gitaar spelen, gamen (Desktop pc en Nintendo 3DS). Bovendien ben ik ook graag actief, dus ik ga ook graag een flink eind lopen of fietsen.

Hoe ver terug gaat jou boekenliefde? Werd je vroeger voorgelezen? Zo ja, door wie?

Mijn liefde voor boeken gaat heel erg ver terug, want toen ikzelf nog niet kon lezen werd ik voorgelezen, met name door mijn moeder, maar ook door mijn vader en mijn oma. Misschien ook nog wel door andere familieleden, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Zowel mijn broer als ikzelf konden beiden al heel vroeg zelf lezen en vroeger maakten wij overal een wedstrijdje van wat resulteerde in zoveel mogelijk boeken lezen als we konden en zorgen dat we zo snel mogelijk het hoogste leesniveau bereikten voordat de ander dat deed. Als kind las ik dan ook al meteen erg veel en ik ging vaak met mijn moeder naar de bibliotheek.

Welk genre lees je het liefst en wanneer & door welk boek ben jij dat genre gaan lezen?

Mijn favoriete genre is Fantasy en Young Adult is een goede tweede. Mijn liefde voor het Fantasy genre is ontstaan door boeken zoals de Harry Potter reeks van J.K.Rowling en de trilogie In de Ban van de Ring van J.R.R. Tolkien. Maar in principe kan ik alle genres prima lezen, behalve horror. Zeker nu ik op mezelf woon moet ik geen enge verhalen gaan lezen, haha. Nee, ook als kind was ik al niet van de enge verhalen en dat is nooit over gegaan, maar gelukkig blijft er genoeg leesvoer over. Van alle genres die overblijven en die ik dus wel lees, vind ik thrillers vaak het minst prettig om te lezen. In mijn beleving blijven die vaak te dicht bij onze eigen wereld, waardoor ik ze minder leuk vind. Met romans loop ik hier ook nog wel eens tegenaan, maar naar mijn mening zit daar vaak toch wat meer “fictionele versiering” in.

Een (Fantasy) boek is niet compleet zonder….

Een wereld die compleet afwijkt van onze eigen wereld en natuurlijk gevuld met mythische en fantastische wezens en magie!

Als je voor 1 dag een karakter uit een boek mag zijn, wie zou dat dan zijn en waarom?

Legolas uit de trilogie In de ban van de Ring van J.R.R. Tolkien,ten eerste omdat hij een elf is, mijn favoriete mythische en fantastische wezen. En specifiek Legolas, omdat hij ontzettend goed ontwikkelde vaardigheden heeft, zoals zijn vaardigheden met pijl en boog en zijn lange mes en zijn uithoudingsvermogen, conditie en lenigheid. Daarnaast lijkt het me erg handig om dagenlang fit te kunnen blijven zonder slaap, terwijl je heel de dag moet rennen en vechten en om amper (voet)sporen achter te laten waar je geweest bent. Ook kan hij dingen zien en horen van een enorme afstand, wat me ook erg praktisch lijkt. Qua karakter vind ik Legolas ook een erg prettig personage. Hij is zeer loyaal, vriendelijk en erg dapper en sluit zelfs vriendschap met een dwerg, wat natuurlijk erg bijzonder is wetende van de vete tussen elfen en dwergen. Tot slot: het personage Legolas heeft mij zo’n grote fan van elfen gemaakt!

Je gaat beginnen in een nieuw boek, wat hoop je dat het boek jou brengt? Wat zijn je verwachtingen?

Wat ik vooral hoop als ik in een nieuw boek begin, is dat het verhaal strategisch goed en geloofwaardig in elkaar zit. Ik wil altijd overal alles van weten, tot in de kleinste details en ik merk soms gewoon dat er in verhalen dingen achterwege blijven die ik graag wel had willen weten of die er in mijn beleving echt in hadden moeten staan om het verhaal te complementeren en/of geloofwaardiger te maken. Dat zorgt vaak toch wel voor kleine teleurstellingen. Persoonlijk houd ik er ook erg van als er veel versieringen in de schrijfstijl aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld veel beschrijvende woorden, maar ook het gebruik van synoniemen van een woord als het vaker in een relatief klein stuk tekst voorkomt en stijlfiguren. Sommige auteurs maken dan ook niet alleen maar een kunstig verhaal, maar doen dat ook nog met woordenkunst en dan komt de ware pracht van taal nog beter naar voren! Een laatste, maar zeker niet een minste ding waar ik op hoop wanneer ik in een boek begin, is dat het me even een momentje van blijdschap geeft. Dat kan zich op verschillende manieren uiten. Zo heb ik wel eens boeken gelezen en toen ze uit waren, dacht ik echt ‘wauw, wat een verhaal!’ en kon ik daar echt nog uren over nadenken of verder praten. Maar het kan zich ook uiten in het scenario dat ik een verhaal zo geweldig vind dat ik het niet uit wil lezen, omdat het dan klaar is. Dat heb ik vooral vaak bij trilogieën en boekenreeksen. Ik denk dat veel lezers dat wel eens gehad hebben.

Wat voor gevoel geeft het lezen van een boek jou?

Wanneer ik een boek lees, voelt het alsof ik even kan ontsnappen aan mijn eigen leven en alle zorgen en problemen die daarbij horen en dat is een echte verademing. Het verschilt per genre en boek of ik ook echt kan ontsnappen uit onze wereld. Bij Fantasy boeken lukt dit eigenlijk altijd wel en dat vind ik in een woord geweldig!

Welk boek, die je het afgelopen jaar hebt gelezen, heeft jou enorm gegrepen/vond je fantastisch/raad je iedereen aan?

Door problemen met mijn gezondheid heb ik het afgelopen jaar eigenlijk vrijwel niet kunnen lezen, dus deze vraag kan ik moeilijk beantwoorden. Sinds een paar maanden ben ik weer begonnen met lezen en het eerste boek wat ik las, was Lord of the Flies (Heer van de Vliegen) van William Golding. Niet het eerste beste boek wat ik zou aanraden om te lezen voor het plezier, maar wel een goed boek voor op de leeslijst bij Nederlands op de Middelbare school om scholieren inzicht te verschaffen in de maatschappij en in de omgang met elkander. Boeken die ik wel aanraad om te lezen voor het plezier, maar die ik het afgelopen jaar dus niet, maar eerder wel heb gelezen, zijn de In de Ban van de Ring trilogie van J.R.R. Tolkien, de boeken uit de Harry Potter reeks van J.K. Rowling en de boeken uit de Grijze Jager Reeks van John Flanagan. Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken die ik geweldig vond en zeker aan zou willen raden, maar voor nu laat ik het hier maar eventjes bij.

Welk boek pak jij nooit meer op/zou je niet aanraden?

Ik moet zeggen dat er van de boeken die ikzelf uit koos om te lezen, geen een boek is geweest die ik niet meer zou oppakken. Dat betekent echter niet dat ik ze allemaal zou aanraden, want ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die simpelweg een andere smaak of een ander favoriet genre hebben qua boeken. Dus boeken aanraden is  iets wat ik het liefst per persoon bekijk. Tijdens de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur en waarschijnlijk ook wel eens een keer op de middelbare school, moest ik wel eens een boek lezen, dat me totaal niet aansprak en wat dus ook niet altijd even goed gelukt is. Toch ben ik juist van mening dat ik die boeken op een later moment nog eens een kans moet geven, want in mijn ervaring vind ik ze later vaak wel interessant en de moeite waard.

Welk (fantasy)cliché mag van jou wel verdwijnen uit boeken?

Hmmm… er is niet echt een cliché in boeken voor mij dat per se zou moeten verdwijnen. Ik denk dat er erg veel clichés bestaan in Fantasy boeken. Als die allemaal zouden moeten verdwijnen, blijft er niet heel veel meer over, denk ik. Ook denk ik dat we dan dingen echt enorm gaan missen, want ze zeggen niet voor niets dat je dingen pas echt gaat missen als ze er niet meer zijn. Zo, nu heb ik ook meteen een cliché gebruikt, haha. Nee, van mij mogen clichés rustig blijven. Ik houd er wel van.

Over welk fantastisch wezen lees jij het liefste?

Sinds ik de auteur J.R.R. Tolkkien heb ontdekt, ben ik enorm fan geworden van elfen. Sindsdien heb ik ook heel wat boeken specifiek over elfen verzameld, zoals de boekenreeksen over elfen van Berhard Hennen en Monica Felten. Maar ik lees ook erg graag over draken. Eigenlijk vind ik alle fantastische en mythische wezens erg interessant. Het is dan ook niet gek dat ik het nog nooit meegemaakt heb dat ik een Fantasy boek heb weggelegd of deze niet de moeite waard vond om te lezen. Een ander wezen waar ik graag over lees en waar ik ook verschillende Fantasy trilogieën over in mijn boekenkast heb staan, zijn wolven, maar dit zijn natuurlijk dieren die we in onze eigen wereld ook hebben en dus niet echt fantastische wezens te noemen. Ik vind het wel heel bijzonder (maar tegelijkertijd natuurlijk ook heel leuk) dat er zoveel Fantasy boeken over deze dieren geschreven worden in vergelijking tot boeken over wolven in andere genres.

Wat trekt jou in de Fantasy wereld?

Werkelijk alles! Natuurlijk vooral het feit dat het een andere wereld is, die vaak heel erg afwijkt van de wereld waarin wij ons bevinden en elke mogelijkheid om even uit onze wereld te stappen pak ik enorm graag aan. Ook de omschrijvingen van de natuur en eigenlijk gewoon echt alles waardoor de fantasiewereld vormgegeven wordt in de boeken,zorgen ervoor dat ik helemaal in het verhaal wil kruipen om zo dicht mogelijk bij die wereld te kunnen zijn. Het liefst zou ik natuurlijk letterlijk die wereld ingezogen worden, maar dat gaat helaas niet, want zoiets als magie bestaat in onze eigen wereld niet. Voor mijn zijn de werelden die in Fantasy boeken gevormd zijn gewoonweg altijd beter en mooier dan onze eigen wereld, zelfs de minder leuke en negatieve dingen zijn in die werelden aantrekkelijker, mooier of beter. Werelden in Fantasy boeken zijn voor mij gewoon vaak episch, vooral de wereld uit de boeken van J.R.R. Tolkiën, die zit zo goed en weldoordacht in elkaar. Ik heb dan ook niets dan lof voor deze geweldige auteur!

Heb je al eens een (fantasy) schrijver ontmoet? Zo ja, wie was dat en voldeed diegene aan jouw verwachtingen?

Nee, helaas nog niet. Door omstandigheden met betrekking tot mijn gezondheid is het voor mij bijna onmogelijk om naar evenementen toe te gaan, maar ik hoop dat dit in de toekomst wel mogelijk gaat zijn! Mijn favoriete auteur kan ik helaas niet meer ontmoeten, want dat is J.R.R. Tolkien.

En dan natuurlijk nog een stukje over jouw connectie met ons! ?

Hoe & sinds wanneer ken je ons/ben je klant bij ons?

Poeh, dat weet ik eigenlijk niet honderd procent zeker. Mijn geheugen laat me nogal eens een beetje in de steek. Volgens mijn mailbox bestond mijn eerste bestelling uit de Mystery Boxen van September 2018, maar ik kan me herinneren dat ik eerder al in ieder geval één aankoop heb gedaan tijdens een Booksale op Facebook. Deze sales op Facebook zijn overigens ook altijd erg leuk, want er zit iedere keer wel weer iets tussen wat me aanspreekt. Het is soms wel een hele kunst om er dan op tijd bij te zijn.

Heb je al eens een Mystery Box bij ons besteld en zo ja, wat vond je hiervan?

Ja, sinds September 2018 heb ik bijna alle mystery boxen besteld, behalve de Engelse Horror mystery box van oktober en de Kids mystery box van November. Ook heb ik de Harry Potter & Fantastic Beasts Goodies box 2.0 en de Anderwereld kerstbox besteld. Ik vond alle boxen echt fantastisch. Het is elke keer weer een feest om de box uit te pakken als de postbode weer een Anderwereld mystery box komt brengen. Natuurlijk zit er soms een goodie bij die me wat minder aanspreekt dan de boeken en de meeste andere goodies, maar over het algemeen vind ik de mystery box altijd zeer geslaagd, dat is ook de reden waarom ik ze dit jaar ook gewoon blijf bestellen.

Wat zou jij graag nog bij ons willen zien? (bijv. in onze shop of bij onze kraam, acties, boeken/artikelen, evenementen, enz)

Ik heb een brede interesse qua boekengenres, dus bijna alle boeken vind ik leuk, dus meer boeken in de shop is altijd leuk! Qua acties dacht ik misschien aan een winactie waarin een mystery box verloot wordt. Of een keer een kortingscode voor de mystery box of iets anders. Kortingscodes zijn altijd leuk. Ik vind een paar keer een kleine korting over het algemeen prettiger dan een winactie waarbij je iets groters kan winnen. Leuke artikelen vind ik speciale boekenleggers, zoals de 3d-boekenleggers die jullie al in de shop hebben. Ook stalen boekenleggers, zoals het engeltje in de YA mystery box van oktober en leeslinten, zoals in de mystery box van December vind ik erg leuk, mooi en heel bruikbaar. Ook canvas tassen en andere artikelen, zoals booksleeves, kussentjes en mokken met leuke boekenquotes zie ik graag. En tot slot edelstenen en geurkaarsen, altijd leuk, maar dat is misschien meer geschikt als goodie in de mystery box.

 

Ik vraag iedere geinterviewde ook of ze een foto/favoriete quote o.i.d mee willen sturen.
Die zie je bovenaan en in dit bericht.  Bedankt voor je tijd Trix!

Wil je ook mee doen met een interview? Leuk, stuur ons dan even een bericht/mail!

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
*België via bpost €5,70
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Instagram

[instagram-feed]

 

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

WebwinkelKeur Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#EBAA28 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

© 2014 - 2021 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel