Liefhebber van AnderWereld vertelt; Katja van de Kamp

Vorige Artikel 3 van 10 Volgende

Interview met fans/volgers/klanten van AnderWereld

Nadat ik op onze Facebookpagina had geplaatst dat het me wel leuk leek om fans/klanten van ons te interviewen, kreeg ik ontzettend veel positieve reacties! Dus, een nieuw topic is geboren en dit keer vertelt Katja van de Kamp over haar boekenliefde.

Wil je als eerste wat over jezelf vertellen? 

Ik ben Katja, 38 jaar, godsdienstwetenschapper in opleiding, werkzaam bij de KPN en moeder van Rohan van dik twee jaar oud. Ik woon in het noorden van de provincie Groningen.

Hoe ver terug gaat jou boekenliefde? Werd je vroeger voorgelezen? Zo ja, door wie?

Mijn vader heeft me leren lezen voordat ik op de kleuterschool terecht kwam, dus ik heb geen herinnering meer van een tijd waarin ik niet kon lezen. Mijn ouders hebben me wel voorgelezen, maar ik was een makkelijke lezer, dus ging al snel liever alles zelf lezen. En ik heb eigenlijk mijn gehele leven extreem veel gelezen. Er is nooit een periode geweest dat ik niet veel las.

Welk genre lees je het liefst en wanneer & door welk boek ben jij dat genre (bijv. Fantasy/YA/SF/Horror enz) gaan lezen?

Ik lees het liefst wat vroeger New Romance werd genoemd. Tegenwoordig heeft het niet echt een naam meer als literaire stroming, maar de werken hier binnen gaan van Sherlock Holmes en Jules Verne, naar Tolkien en dan verder naar werken als dat van Michael Crichton en Preston en Child. Ik ben ooit als kind met Sherlock Holmes begonnen en dat is dan ook echt mijn eerste literaire liefde. Ik ben er pas recentelijk achter gekomen dat al die rare titels die ik lees eigenlijk binnen dezelfde stroming vallen.

Een (Fantasy) boek is niet compleet zonder….

Humor. ?

Als je voor 1 dag een karakter uit een boek mag zijn, wie zou dat dan zijn en waarom?

Sherlock Holmes. Het lijkt me fantastisch om de wereld op zo’n manier te kunnen observeren en om al die details tot een groot geheel te verwerken.

Je gaat beginnen in een nieuw boek, wat hoop je dat het boek jou brengt? Wat zijn je verwachtingen?

Dat is heel wisselend per boek. Soms wil ik informatie, soms wil ik afgeleid worden, soms wil ik betoverd worden… Juist dat veelzijdige van boeken is waarom ik nooit zonder lezen kan en zal kunnen.

Wat voor gevoel geeft het lezen van een boek jou?

Ook dat is dus weer wisselend. Voor elk gevoel wat ik wil oproepen is er wel een boek te vinden. Het is dus net afhankelijk van wat ik zelf wil.

Welk boek, die je het afgelopen jaar hebt gelezen, heeft jou enorm gegrepen/vond je fantastisch/raad je iedereen aan?

Ik ben dankzij een mystery box van jullie de fantasy boeken rondom The Witcher tegen gekomen. Ik was al fan van de games sinds de 2e game, maar de boeken hebben me getroffen met hun informele stijl, het gebruik van allerlei hedendaagse sprookjes thema’s en de super feilbare karakters die daardoor zo menselijk worden.

Welk boek pak jij nooit meer op/zou je niet aanraden?

Ik ben geen fan van Gerard Reve. ‘De Avonden’  vind ik nog steeds een absoluut misbaksel. Ik ben me zeer bewust van het culturele belang van het werk, maar ik heb er een absolute hekel aan om het ding dan ook zelf te lezen. De enige keer dat ik dat heb gedaan voor een boekenlijst staat me nog te vers in het geheugen.

Welk (fantasy)cliché mag van jou wel verdwijnen uit boeken?

Dat van de prinses die gered moet worden door de prins. Ik heb sowieso een hekel aan vrouwen die passief zijn in verhalen en zichzelf niet kunnen redden.

Over welk fantastisch wezen lees jij het liefste?

Ik ben dol op vampieren en allerlei soorten monsters.

Wat trekt jou in de Fantasy wereld?

De mogelijkheid om een reflectie te zijn van onze dagelijkse wereld en om op die manier ons een spiegel voor te houden.

Heb je al eens een (fantasy) schrijver ontmoet? Zo ja, wie was dat en voldeed diegene aan jouw verwachtingen?

Helaas niet! Ik zou heel graag een keer C.S. Friedman ontmoeten. Zij heeft mijn favoriete fantasy trilogie geschreven: de Koudvuur trilogie. Ik zou heel graag willen weten waar ze een aantal van de ideeën die ze daarin verwerkt heeft vandaan heeft.

En dan natuurlijk nog een stukje over jouw connectie met ons! ?

Hoe & sinds wanneer ken je ons/ben je klant bij ons?

Volgens mij sinds een jaar of twee. Ik kwam jullie op Facebook tegen via een vriendin die jullie een like gegeven had. Wat ik zag, beviel me prima.

Heb je al eens een Mystery Box bij ons besteld en zo ja, wat vond je hiervan?

Ja! De box met de Witcher, een Kinderbox en de Tolkien Goodies box. Alle boxen zijn hier goed in de smaak gevallen. ?

Wat zou jij graag nog bij ons willen zien? (bijv. in onze shop of bij onze kraam, acties, boeken/artikelen, evenementen, enz)

Van mij mogen de boxen blijven, maar ik zou daar graag nog wat meer mogelijkheid in zien om het te specificeren voor mij als klant. Zodat je een box nog beter op jezelf kan afstemmen. Dat zou mij bij bepaalde boxen nu overhalen om deze ook aan te schaffen. ?

Ik vraag iedere geinterviewde ook of ze een foto/favoriete quote o.i.d mee willen sturen.
Die zie je bovenaan. en in dit artikel.  Bedankt voor je tijd Katja!

Wil je ook mee doen met een interview? Leuk, stuur ons dan even een bericht/mail!

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
*België via bpost €5,70
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Instagram

[instagram-feed]

 

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

WebwinkelKeur Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#EBAA28 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

© 2014 - 2021 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel