Schrijversinterview met Ibolya Moor

Vorige Artikel 2 van 14 Volgende

25-08-2020

Voor een terugkomend topic, vragen wij (beginnende) schrijvers de hemd van het lijf!
Ditmaal is Iboyla Moor aan de beurt.

We hebben een aantal leuke vragen gesteld en hiervan kwamen meerdere vragen van onze volgers op Facebook.

 • Wil je kort iets over jezelf vertellen?

Hoi, ik ben Ibolya Moór en ben 54 jaar oud. Als dochter van een Hongaarse vader en Nederlandse moeder ben ik in Utrecht geboren en opgevoed. Als kind wilde ik al schrijfster worden, maar dat kwam er niet van. Na mijn opleiding ben ik gewoon gaan werken. Doordat ik last heb van jeugdtrauma’s ben ik helaas een aantal keren uit het arbeidsproces gevallen. Het woord opgeven is mij echter onbekend. Vrijwilligerswerk, sporten, hobby’s en een 22-jarig onderzoek op het gebied van wetenschap, spiritualiteit en zelfontwikkeling hebben mij geholpen om weer vat op mijn leven te krijgen. Toen ik in 2016 weer om gezondheidsredenen uitviel, een nekhernia, kwam ik erachter dat ik mijn kennis en ervaring wilde delen.

Ik begon met schrijven en dat eindigde in een boek. Dit is een droom die uitkomt.

 • Hoe kom je aan de onderwerpen/ideeën van/voor je verhalen/boek?

​Ik kwam erachter dat er een vloek rust op mijn Hongaarse kant van mijn familie. Omdat ik uit een familie van verhalenvertellers komt, en schrijven mijn passie is, heb ik besloten om een boek te schrijven. Het boek is voor een belangrijk deel geïnspireerd op mijn eigen levensloop. Hierin neem ik je mee op mijn zoektocht naar de waarheid. Laat je meevoeren in de geschiedenis van Hongarije en de wereld van gedachtekracht, mysteries en vloeken.

 • Waar haal je je inspiratie vandaan?

Letterlijk overal. Waar ik ook zit of wat ik ook doe overal zie ik iets om over te schrijven. Ik heb dan ook altijd een notitie blokje bij me en maak aantekeningen over zaken die me opvallen. Dat kan zelfs gaan over de manier waarop iemand loopt.

 • Heb je wel eens een writersblock en zo ja, hoe kom je daaruit?

Natuurlijk. Ik heb een vast stramien/structuur om te schrijven, maar soms komen de woorden gewoon niet. Omdat ik het boek ook in eigen beheer wil uitgeven, ga ik dan meestal iets anders doen wat met mijn boek te maken heeft. Wanneer zelfs dat niets oplevert, ga ik iets heel anders doen. Wandelen met mijn hond, hardlopen of fietsen. Ik heb wel eens een keer gehad dat ik op vakantie was. Ik zat achterop de motor bij mijn man en we waren heerlijk door de Italiaans alpen aan het rijden. Ineens kreeg ik de oplossing voor een dilemma in mijn boek. We zijn gestopt bij een restaurantje en ik heb de zinnen en ideeën op servetje met een geleende pen geschreven.

 • Welke boeken/schrijvers lees je zelf graag? En zijn die ook een inspiratie voor je?

Isabel Allende, Stephen King, Thrillers, Karin Slaughter, Salman Rushdie, Dean Koontz, Ludlum etc etc. Ik lees ook geregeld voor de Hebban online leesclub en dan lees ik ook andere genres. Vooral de thrillers zijn een grote bron van inspiratie voor mij, al heb ik nu een geheel ander soort thriller geschreven dan de meeste schrijvers doen.

 • Hoeveel verhalen/boeken heb je geschreven (en evt. uitgebracht bij welke uitgeverij)?

Dit is mijn debuut! Verder schrijf ik als correspondente Oosterwold voor Klein Wonen Magazine.

 • Waar ben je het meest trots op?

Dat ik mijn eerste boek af heb kunnen schrijven, terwijl ik zo vaak ziek was.

 • Beste eerste zin die je ooit geschreven hebt?

Geen idee. Ik vind deze zin wel goed.

"Een half uur later keek ze op de klok die rechts van haar aan een spierwitte muur hing en zag dat er slechts drie uur verstreken waren sinds het telefoontje van vanmorgen."

 • Heb je tips voor beginnende schrijvers?

Elke (werk) dag een tijd in je agenda plannen en gaan zitten schrijven. Er zijn ook schrijfoefeningen om warm te draaien. Deze methode pas ik zelf ook toe. Daarnaast is het helpend om steun en contact te zoeken met andere schrijvers. Leer hoe je een boek moet schrijven aan de hand van een cursus. Ga eens naar een schrijfclub, schrijfcafé, schrijversevenement ( wanneer ze er weer zijn), neem een abonnement op schrijversmagazines en leer van de profs.  

 • Waar ben je op dit moment mee bezig?

Genieten van een welverdiende motorvakantie, want de crowdfunding is positief afgerond!
Mijn boek wordt uitgegeven, dit zal eind oktober, begin november worden. Meer weten? Je leest er van alles over op mijn website. Of ga gelijk HIER naar de intekenlijst om als eerste op de hoogte te blijven van mijn boek 'De vloek van de Hongaarse familie Moór.'

 

Bedankt Ibolya Moor en succes met je komende boek, we zijn zeer benieuwd!

 

 

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
*België via bpost €5,70
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Gastenboek

 • 15-10-2020 - Het bestelde boek was niet van nieuw te onderscheiden, een...  lees meer
 • 12-10-2020 - Binnen een dag na betaling kon ik al genieten van...  lees meer
 • 01-10-2020 - Al de hele dag had ik uitgekeken naar mijn persoonlijke...  lees meer
Plaats een bericht

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

Aanbieding

© 2014 - 2021 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel