hoe kom je uit die leesdip?

Hoe kom je uit die leesdip?

Hoe kom je uit die leesdip?

Tips van lezers

21 april 2021, door Nine

Een tijd terug hebben wij aan heel veel lezers gevraagd wat hun tips waren om uit een leesdip te komen. Ik geef je er hier alvast 3!

Accepteer & doe iets anders

Klinkt simpel toch? Dat is het ook en vaak zijn het juist die dingen die je weer de liefde voor lezen laten ontdekken.
Het is prima om eens geen zin te hebben om te lezen, accepteer het gewoon en laat het los. Ga niet krampachtig proberen om tóch te gaan lezen, dit werkt alleen maar averechts

Wat dan wel? Doe eens totaal iets anders; ga lekker naar buiten en wandel in de natuur of geef je tuin een make over. Pak er eens een leg-,kruiswoord-, woordzoeker-puzzel bij, laat die creatieve flow eens de vrije loop en ga kleuren/verven/knutselen/haken (download bijvoorbeeld gratis een van de drie kleurplaten of de AnderWereld woordzoeker HIER).
Pak je game controller weer eens vast en laat je meenemen in de digitale wereld, of duik heerlijk in een serie of film op Netflix/Disney/Amazon. Genoeg keuzes toch?
Verandering van spijs doet eten en vroeg of laat lonken die boeken weer!

Herlees je Favo

Ik weet zeker dat je nu gelijk een boek (of meerdere) in je hoofd hebt. Zo’n boek die je al zo vaak hebt gelezen, dat je hem bijna letterlijk uit je hoofd kent, die je iedere keer weer meesleurt uit de realiteit, waaraan iedereen kan zien dat hij geliefd gelezen is..
Juist dat boek. Pak die weer uit de kast en wentel je wederom heerlijk in die vertrouwde wereld en ontmoet je oude vrienden weer. Voor je het weet ben je vertrokken van je bank en kan je niet meer stoppen met lezen.
Voor mij zijn dat voornamelijk Young Adult & Urban Fantasy boeken. Easy to read!

Luisterboek

Probeer eens een luisterboek! Lekker ontspannend en je hoeft er letterlijk niets voor te doen. Sebastiaan luistert er vaak een in de auto naar wanneer hij naar huis/werk rijdt.
Je hebt heel veel aanbieders (Google is your best friend!), je kan ze kopen of huren om zelf op je telefoon/ipod/tablet te luisteren. Je hebt bijvoorbeeld; Storytel, Kobo, je kan ze lenen in de online Bibliotheek, of bij Luisterrijk zelfs gratis te beluisteren.
Je kan ook eens kijken en luisteren naar ‘Booktubers‘ op Youtube, voor inspiratie.

Wil je alle tips lezen?

Vraag ze HIER gratis aan en probeer ze uit. Ik ben benieuwd welke er voor jou werken.