Schrijversinterview

Schrijversinterview met Ursula Visser

Vorige Artikel 5 van 21 Volgende

26-04-2021

Voor een terugkomend topic, vragen wij (beginnende) schrijvers de hemd van het lijf!
Ditmaal is Ursula Visser aan de beurt.

We hebben een aantal leuke vragen gesteld en hiervan kwamen meerdere vragen van onze volgers op Facebook.
 

  • Wil je kort iets over jezelf vertellen?

Hallo, ik ben Ursula Visser, eenenvijftig jaar geleden geboren in het oosten van het land. Schrijver worden was in eerste instantie nooit een doel, ik schreef wel eens wat gedichtjes die ik voorlas aan mijn oma, maar de echte schrijf-mojo kreeg me pas te pakken rond 2015.

  • Hoe kom je aan de onderwerpen voor je verhalen/boek?

Ik heb een boekje waar ik alle losse gedachtenflarden inzet. Dat zijn er zoveel dat ik nog wel even vooruit kan met schrijven. Niet alle ideeën zijn even goed, maar dat geeft niet. Hoe ik aan die ideeën kom? Dat lees je hieronder bij de volgende vraag.

  • Waar haal je je inspiratie vandaan?

Op de gekste momenten krijg ik inspiratie en dus ook een idee voor een verhaal. Als ik mensen hoor praten met elkaar, of bepaalde trekjes die iemand heeft. Een beeld op TV, en zoekend naar een coverplaatje. Zo is Terra Nova ook ontstaan; ik zocht een beeld voor een cover, kwam een plaat van een androïde tegen en plop, daar was het verhaal.

  • Heb je wel eens een writersblock en zo ja, hoe kom je daaruit?

Niet zozeer een writersblock, maar iets dat wel een enorme impact in mijn leven heeft, en ook echt een keerpunt is geworden is dat mijn lichaam op een gegeven moment aan de noodrem trok. Om een lang verhaal kort te maken; ik heb onder andere de diagnose Chronisch Pijn- en Vermoeidheid Syndroom. Dat betekent onder andere dat ik erg weinig energie heb. Dat wat ik eerder kon, lukt nu echt niet meer. Ik heb dus ook moeten leren om anders te gaan schrijven (in kleine stukjes van 5 tot 15 minuten). Dat is gelukkig gelukt.

  • Welke boeken/schrijvers lees je zelf graag? En zijn die ook een inspiratie voor je?

Ik lees erg graag fantasy (Martha Wells, Ben Alderson, Tamara Geraeds, Ninja Paap-Luijten, Mara Li) en scifi (Jeffrey Debris), maar ook af en toe een thriller of Horror (Stephen King). De namen die ik noem zijn slechts een greep hoor. De echte inspiratie was Charlaine Harris, omdat zij zeer toegankelijk schrijft, geen moeilijke taal en goed leesbaar. Ik heb mijn eigen schrijfstijl ontwikkelt met dat in mijn achterhoofd.

  • Hoeveel verhalen/boeken heb je geschreven (en evt. uitgebracht bij welke uitgeverij)?

Ik heb al aardig wat op mijn lijstje…

Science fiction: Terra Nova (NL en ENG), The Origins of Yana Paisley (ENG), Evolutie.

Fantasy: Abby Ryan duologie, The Dragon Queen Series (ENG – 3 boeken, 4e en 5e komen nog uit), Drakenhart (vertaling van de eerste 3 boeken van de Dragon Queen Series). Hades (korte verhalen). Allemaal via PeruBo Publishing.

- Zomerbundel – bundel met andere auteurs via The Black Sheep Indie

- Kort verhaal in de bundel Voorbij de Storm, van Uitgeverij Macc.

  • Waar ben je het meest trots op?

Op de fouten die ik heb gemaakt. Dat klinkt misschien gek, maar ik heb er het meest van geleerd.

  • Beste eerste zin die je ooit geschreven hebt?

Oeh, dat is er eentje van mijn favoriete personage. In The Dragon Queen Series begin ik ieder boek met een quote. Deze uit Blood Magic is van Mros Amuhn!

“Once this blood bond is established, it cannot be undone, except by death.”

  • Heb je tips voor beginnende schrijvers?

Schrijven, schrijven, lezen en lezen. Wat ik merk aan mijn eigen boeken is de groei die ik doormaak bij ieder nieuw boek, omdat ik steeds bijleer. Dat is wat je als beginnend schrijver in je achterhoofd kunt houden: het hoeft de eerste keer niet perfect te zijn, als het op dat moment het beste is wat je kunt doen. Als je bereid bent te leren en in jezelf te investeren, groei je vanzelf als schrijver. 

  • Waar ben je op dit moment mee bezig?

Ik ben bezig met de afronding (reactiefase) van Dragon Bond, deel 4 in The Dragon Queen Series. Daarnaast heb ik nog wat andere projectjes lopen.

 

​Dankjewel Ursula, voor je tijd en we wensen je veel succes met al je projecten. We zijn benieuwd!

 

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
*België via bpost €5,70
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Instagram

[instagram-feed]

 

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

WebwinkelKeur Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#EBAA28 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

© 2014 - 2021 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel