Schrijversinterview * Mét winactie!

Schrijversinterview met Wouter van Gorp

Vorige Artikel 4 van 21 Volgende

10-05-2021

Voor een terugkomend topic, vragen wij (beginnende) schrijvers de hemd van het lijf!
Ditmaal is Wouter van Gorp aan de beurt.

We hebben een aantal leuke vragen gesteld en hiervan kwamen meerdere vragen van onze volgers op Facebook.
 

  • Wil je kort iets over jezelf vertellen?

Ik, Wouter van Gorp, 30 jaar en docent klassieke talen van beroep, waan me al zo lang als ik leef regelmatig in andere werelden: Midden-Aarde, Narnia, het Brits landschap van Waterschapsheuvel. Als kind van negen ontdekte ik al de charme van schrijven door – tenenkrommend slechte – Alien-fanfiction te fabriceren. Als tiener schreef ik epische gedichten over de overwinningen die ik met mijn gaming groep boekte tijdens Dungeons & Dragons-sessies, en als jongvolwassene nam ik de virtuele pen weer ter hand om me te storten op een geheel eigen fantasy-epos. Sindsdien schrijf ik korte Nederlandstalige verhalen in de genres fantasy, magisch realisme, horror, historische fictie en scifi, en werk ik aan het vervolg op mijn debuutroman The Wanderers. Sinds 2018 ben ik aangesloten bij schrijverscoöperatie Nimisa, een bijzonder fijne club mensen die elkaars schrijven naar een hoger en professioneler niveau brengen.

  • Hoe kom je aan de onderwerpen voor je verhalen/boek?

Fietsen, wandelen, wachten tot de machinerie van de bovenkamer ongerelateerde indrukken aan elkaar knoopt tot een onwaarschijnlijk maar onontkoombaar idee voor een nieuw verhaal.

  • Waar haal je je inspiratie vandaan?

Alles wat je ziet en doet en denkt en droomt, maar dan uiterst selectief en onnavolgbaar gefilterd door het onderbewuste.

  • Heb je wel eens een writersblock en zo ja, hoe kom je daaruit?

Ja, met name als ik door omstandigheden een tijdje niet kan schrijven of conceptueel worstel met een verhaal. De truc is doorgaan (of de draad weer oppikken), wetende dat de bagger uiteindelijk plaats zal maken voor kwaliteit.

  • Welke boeken/schrijvers lees je zelf graag? En zijn die ook een inspiratie voor je?

Zeer divers: van Neil Gaiman tot Mark Twain en van Robin Hobb tot Michener. Naast een stevige dosis fantasy (van humor tot grimmig) probeer ik ieder jaar ook met name Britse en Amerikaanse literatuur te lezen, veelal klassiekers.

  • Hoeveel verhalen/boeken heb je geschreven (en evt. uitgebracht bij welke uitgeverij)?

Naast mijn debuutroman The Wanderers (deel één in een geplande reeks) heb ik een stuk of dertig korte verhalen geschreven. Een deel daarvan schreef ik voor verzamelbundels van uitgeverijen als Godijn, Nimisa, Historische Verhalen, Macc of Edge Zero, een ander deel deed mee aan en behaalde prijzen bij de grote verhalenwedstrijden als de Harland Awards, Edge Zero, Waterloper en voormalig Trek Sagae. In 2019 verscheen mijn boek Schemerwoorden bij Nimisa, een bundel van mijn beste verhalen op dat moment.

Op the writing wouter vind je een compleet overzicht van mijn publicaties (en welke prijzen ik daarmee won).

  • Waar ben je het meest trots op?

Met niet één maar twéé verhalen in de top 5 van de Harland Awards 2017 komen. Dat ik niet met de eerste maar met de tweede prijs aan de haal ging (daar heeft de jury een dag lang over moeten discussiëren, heb ik vernomen) doet voor mij niets af aan het moment van trots en erkenning voor mijn schrijftalent.

  • Beste eerste zin die je ooit geschreven hebt?

‘Tussen de avocado en de Griekse yoghurt komt het voorgevoel.’
Uit het korte verhaal Lotsbeschikkingen, Schemerwoorden, 2018

  • Heb je tips voor beginnende schrijvers?

Schrijf iedere dag (do as I teach, not as I do) en stel doelen voor jezelf. Doe mee aan schrijfwedstrijden, vraag kritische lezers om feedback en blijf bezig, blijf jezelf uitdagen.

  • Waar ben je op dit moment mee bezig?

The Wanderers, part II ligt te rusten op 70% van het manuscript. In die pauze werk ik aan nieuwe korte verhalen voor het wedstrijdenseizoen. Die oogst aan korte verhalen van de afgelopen drie jaar ga ik bundelen in Zomerwoorden, spiritueel opvolger van mijn eerste verhalenbundel. Daarnaast liggen twee manuscripten (Engelstalige prison break fantasy en Nederlandstalige historische fictie/magisch realisme/politieke thriller) op de plank te wachten om afgestoft te worden. Genoeg te doen ;)

 

​Dankjewel Wouter, voor je tijd en we wensen je veel succes met al je projecten. We zijn benieuwd!

Speciaal voor bij dit interview mogen wij maar liefst 2 boeken van Wouter weggeven! Een 'The Wanderers, book 1' en een 'Schemerwoorden', beide gesigneerd!

Doe HIER mee op Facebook of HIER op Instagram.

 

⭐⭐⭐⭐⭐

*Duurzaam verpakt.
*Persoonlijke aandacht.
*Gratis cadeauservice
*Groot aanbod van o.a Fantasy, SF & YA boeken.
*Zoek je een boek? Stuur ons gerust een bericht!
*Bookish goodies & Boekenbonnen
*Normale levertijd 1-2 dagen, Mystery Boxen uitgezonderd
*Brievenbuspakket €4,10 & pakketpost €6,05.
*België via bpost €5,70
*Gratis verzenden vanaf €100,-

Instagram

[instagram-feed]

 

Boekenpost

Meld je aan voor onze Boekenpost; ontvang 10% korting en blijf op de hoogte van nieuw binnen gekomen boeken, aanbiedingen & winacties.

 

WebwinkelKeur Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#EBAA28 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]

© 2014 - 2021 AnderWereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel