heart

Hoe weet ik of dit boek iets voor mij is?

Ik geef je 4 tips!

24 januari 2018 door Nine

Daar sta je dan, in de boekwinkel, bij een boekenkraam of in de bibliotheek, twijfelend met een boek in je handen. Ga je dit boek wel leuk vinden? Grijpt dit boek jou vast en laat het je pas weer los als je het uit hebt (en misschien zelfs dan nog niet?)? Wij delen met jou 4 tips om te herkennen of het boek wat voor jou is.

Tip 1: kijk naar de cover en titel

De eerste tip is (deels) eigenlijk al een valkuil.. want je hebt vast al eens gelezen ‘Never judge a book by it’s cover’. Nu gaat dat bij sommige boeken echt op en bij anderen helemaal niet. Gelukkig heb je heel veel mooie covers van (fantasy) boeken, waar gelijk je oog op valt, die je direct intrigeren. Je kan niet anders dan die boeken even pakken en verder kijken waar het over gaat.
Kijk, die covers doen het goed! Maar ik kom ook wel eens boeken tegen, bijvoorbeeld bij het uitpakken van nieuwe boeken, die ik alweer bijna vergeten ben zodra ik ze naast me neerleg. Dat is natuurlijk een gemiste kans en daarom moet je toch ook die boeken nog een kans geven met tip 2.

Tip 2: lees de flaptekst

Dus ook als de cover en titel je niet direct/helemaal gegrepen hebben, lees ook de flaptekst! Want hier kan zelfs een klein stukje tekst je zo nieuwsgierig maken naar meer, dat je alsnog verkocht bent.
Als je door de cover en titel al getriggerd bent, dan kan de kleine samenvatting achterop het boek, je nog meer interesseren naar het verhaal binnenin…

Tip 3: lees de eerste zinnen/bladzijde van het boek

Nog niet geheel overtuigd of benieuwd naar de schrijfstijl van de auteur? Lees dan de eerste zinnen of bladzijde van het boek. Kom je makkelijk in het verhaal? Leest het lekker soepel weg? Laat het je geïntrigeerd achter, smachtend naar meer?
Twijfel niet langer en reken het boek direct af! Ben je nog niet geheel overtuigd? Lees dan verder bij onze laatste tip.

Tip 4: Lees de recensies

Nog een kleine twijfel? Dan kan je ook nog de recensies lezen van een boek. Er zijn op internet heel veel recensenten en bloggers te vinden, dus daar kan je bij lezen hoe zij het boek vonden. Lees wel verschillende recensies, omdat iedereen natuurlijk een eigen smaak en mening heeft. Na diverse meningen te hebben gelezen, kan je besluiten of het boek wel of niet iets voor jou is.
Uiteindelijk verkoopt het boek zichzelf, daar heb je eigenlijk niemand anders voor nodig.
Dus mocht je na deze 4 tips niet direct met het boek op de bank willen duiken, om pas weer eraf te komen wanneer hij uit is, laat het boek dan maar liggen, dan is het niks voor jou.

Heb jij nog andere tips? Deel ze dan met andere boekenliefhebbers op AnderWereld’s booklover community!