bookish snacks

Bookish Drinks & Snacks

Bookish Drinks & Snacks!

Voorzie jezelf van lekkere snacks en drinken tijdens het lezen

16 december 2019 door Nine

Heerlijk op de bank, onder een dekentje met een pot dampende thee, wat snacks naast je en een goed boek in je handen. Sounds like heaven right?
Hieronder even wat lekkere tips om je te blijven voorzien van verschillende snacks & drinken tijdens het lezen.

Fingerfood

Hier heb je natuurlijk verschillende soorten in; bijvoorbeeld een kom met kleine snackjes erin, die je eigenlijk ‘blind kan grabbelen’ tijdens het lezen. Denk aan M&M’s, noten, snoep/drop, chips.
Nu zou ik bij die laatste en andere snacks die ‘af kunnen geven’ even een (zak)doekje bij je schoot leggen, zodat je telkens je vingers even af kan vegen, gewoon met één hand natuurlijk, zodat je lekker door kan lezen.

Je kan ook lekkere hapjes op een bord of plank klaar maken, hartig of met fruit. Denk aan stukjes worst, kazen, olijven of stukjes fruit en andere lekkernijen, hier kan je bijvoorbeeld prikkertjes in steken, zodat je handen helemaal niet vies worden.

En natuurlijk my all time favorite; chocola! In alle soorten en maten. Het meest eet ikzelf 85% puur, want dit is ook wat gezonder en voel ik me wat minder schuldig als ik hier van eet haha. Maar ik hou ook van alle feestchocolade tijdens de decembermaand. Nu vooral de kerstkransjes, kerstballen, kerst- en sneeuwmannetjes van chocola en al het andere lekkers wat ze verzinnen mmm!

Warme dranken

Vooral tijdens de koude dagen is het heerlijk, maar we drinken het met zijn allen vaak het hele jaar door wel; koffie, thee en warme chocolademelk. Heerlijk.
IK drink het alle drie en geniet er vaak met volle teugen van. Vooral cappuccino (of koffie specialiteiten mmm), fijne kruidentheeën en de slagroom mag niet missen op de warme choco natuurlijk! Dit alles bij mijn ‘cozy booknook’ onder m’n dekentje op de bank en je hoort me niet meer.  Dit alles drink je natuurlijk uit zo’n fijne mok.

thee

Koele dranken

Ikzelf drink vaak gewoon water, heerlijk dorstlessend. Je kan ook lekker fruit water maken met allerlei combinaties, het internet staat er vol van. Maar een bitterlemon op zijn tijd gaat er bij mij ook zeker in! 
Onze kinderen houden natuurlijk (zoals alle kinderen) van limo. Jij misschien ook wel. Ik geef hier ook graag een wat verantwoordere variant; namelijk Coolbear of Teisseire. Gezoet met stevia in plaats van suiker en hij gaat ook lang mee, want je hebt per keer maar een klein beetje nodig.

Wil je wat feestelijkers tijdens de feestdagen?

Probeer dan eens deze heerlijke ‘boekige’ drankjes te mixen! Kijk eens hier:

Coctails for Booklovers en Drinks from books that will warm you up

Meer tips voor heerlijke, verwarmende fantasy recepten? Kijk dan eens bij deze blog van ons.

*De prachtige smulfoto, bovenaan deze blog is gemaakt door Marie Snellaars.

Wat vond jij van deze blog? Laat het ons vooral weten!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwe artikelen, acties en kortingen bij AnderWereld? Schrijf je dan in voor onze Boekenpost.