magische kerstbomen

Maak er zelf een magische Kerst van!

Maak er zelf een magische Kerst van!

7 december 2020, door Madelon.

Misschien ben je al bezig met het optuigen van je boom, misschien ga je hem binnenkort maar eens van zolder halen of ben je meer van de echte bomen?
Ben je er nog niet uit welk thema je wilt?
Maakt niet uit, met deze creatieve ideeën tover je jouw boom zo om in een magische kerstboom en geef je je huiskamer een heel ander kerstuiterlijk! Ik hoop dat deze blog jouw radertjes aan het werk zetten en je er een Magisch kersthuis van maakt.
Schroom niet om je huiskamer en kerstboom daarna te showen in de gezellige booklover community van AnderWereld op Facebook!

Leuke ornamenten voor in de kerstboom

Zelf ben ik een ernorme fan van de Harry Potter wereld en ga ik volgend jaar, in mijn nieuwe huis, eindelijk een kerstboom neerzetten met: Harry Potter-achtige ornamenten erin.

Ik zal hier een paar voorbeelden plaatsen van dingen die je zelf goedkoop kunt maken en in je boom  kunt hangen.

Remembrall

Koop doorzichtige (plastic) kerstballen bij bijvoorbeeld Action of Wibra.
Deze kun je heel goed gebruiken om een Remembrall te maken, je weet wel, de geheugenbal van Marcel Lubbermans die rood wordt als hij iets is vergeten. Je kunt er rood vloeipapier, rode servet of rode tule in stoppen.

Hedwig kerstbal

Op witte kerstballen, of je vult de doorzichtige ballen met witte servetten, kun je heel leuk Hedwigs koppie tekenen met een zwarte stift.

Zweinstein afdelingen

Als je gesorteerd bent in een afdeling op Zweinstein dan kunt je de huiskleuren van sliertjes papier in de ballen stoppen. Dit geeft de boom extra vrolijke kleuren! De logo’s kun je hieronder vinden of op Pinterest en eventueel uitprinten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer ornamenten die je in je boom kunt hangen zoals, toverstokjes, bezempjes, gouden snaaien, vliegende sleutels, afdelingsbanners, toverdrankflesjes en een sorteerhoed als piek. Kijk voor meer ideeën en tutorials op Pinterest.

Origineel cadeautjes inpakken

Tot zover de objecten ín de boom. De cadeautjes die je ónder de boom legt moeten er natuurlijk ook uitnodigend uitzien. Een feestje om naar te kijken en bijna zonde om ze uit te pakken!

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Uilenpost.

Uilenpost

Verpak de pakjes in bruin papier, onder andere te koop bij Action, Xenos en boekhandels.
Bind er een touwtje om en print via Pinterest wat ‘Owl Post’ logo’s uit.
Je zou toch zweren dat Hagrid ermee aan kwam lopen en ze onder je boom heeft gelegd?!

Ben je niet zo van de thema’s, maar ben je wel een echte lezer, dan kun je je cadeautjes in een doos doen en de doos beplakken met bladzijdes uit een oud boek. Deze kun je weer goedkoop aanschaffen bij de kringloopwinkelof misschien heb je nog wel een boek liggen die je anders weg zou doen. En ik weet het, een boek verminkel is als vloeken in de kerk, maar niet alle boeken zijn even interessant ;).

Kerstschaaltje op tafel

Voor iets lekkers op tafel, kun je bonbonnetjes inpakken met folie en vleugeltjes geven. Bijvoorbeeld met de vleugeltjes die hieronder afgebeeld staan.
Ook al zie je de chocolaatjes niet, het ziet er toch uitnodigend uit.
Let er wel op dat je de chocola pas vlak voor het opeten inpakt. Door de warmte binnen kan de chocola vast plakken aan de folie.

Gouden snaai chocolade

Tot slot heb ik nog wat leuke kleurplaten voor de kinderen om in te kleuren die je in de huiskamer kunt ophangen zodat het nog kersteriger wordt!

De kleurplaten zijn groot uit te printen door ze eerst in Word te plakken en te vergroten.

Heel veel plezier met het maken van ornamenten voor in de boom en alle andere dingen die jullie nog gaan maken!

Fijne Feestdagen alvast!

Madelon