What's on your Bookish Wishlist

Wat staat er op jouw Bookish wishlist?

9 november 2021, door Nine.

Jeetje, we zitten alweer in de laatste twee maanden van het jaar! De tijd gaat altijd al snel aan ons voorbij en dit jaar leek het af en toe nog sneller te gaan. Het was een gek jaar, we zijn alle kanten op gegooid met alle maatregelen en daardoor beseffen wij dat die gezellige feestdagen samen met gezin/familie en/of vrienden eigenlijk nog belangrijker zijn geworden.

We kijken ernaar uit om het samen gezellig te maken in huis, spelletjes te spelen, of mooie films te kijken, natuurlijk met wat lekkers erbij ?. En die magische avonden met de verschillende feestdagen blijven speciaal. Ik probeer er altijd heel bewust bij stil te staan, vooral met onze kinderen.

Natuurlijk horen daar ook cadeautjes bij! Onze kids krijgen altijd allemaal in ieder geval een boek naast speelgoed en ‘nuttige’ cadeautjes zoals sloffen,een fijne winter pyjama of stoere muts o.i.d.

Mocht je nou voor jezelf inspiratie zoeken of je hebt bijvoorbeeld het lootje getrokken van een andere boekengek, dan heb ik hieronder een toffe lijst met cadeautjes voor je samengesteld, waar onze boekenharten sneller van gaan kloppen!

Om al die wensen goed op te schrijven, heb ik ook nog een handige Bookish Wishlist voor je gemaakt die je HIER gratis kan downloaden!

Boeken:

Duh ?. Ik ga hier geen titels noemen, want iedereen houd weer van andere boeken, maar ik geef je wel pagina’s waar je kan zien welke boeken er uit komen.

* Op Hebban kan je verwachte boeken zien, hier kan je ook selecteren op genre en taal.
* Bij Bol.com kan je ‘te reserveren’ boeken bekijken, ook hier kan je kiezen tussen alle genres, taal en ook boek of ebook.
* Op de websites van uitgeverijen kan je natuurlijk ook zien welke boeken er worden verwacht en je kan online ook door veel brochures voor de verschillende seizoenen bladeren. Bijvoorbeeld bij Singel Uitgeverijen of VBK. Je hebt natuurlijk nog veel meer.
* Bij Goodreads kan je ‘New Releases’ bekijken van jouw favoriete genres en auteurs. Ook een erg fijne site om je gelezen boeken bij te houden. Dit kan trouwens ook bij Hebban. Hou je liever bij op papier wat je leest? Wij hebben een leuke LeesLijst voor je, download hem HIER.

* Hou je van een verrassing? Dan kan je natuurlijk ook altijd kiezen voor een van onze Nieuwe Mystery Boekenboxen, hier zit altijd een nieuw boek in (net nieuw uitgekomen of nog nieuw uit te komen) met bijpassende (meestal handgemaakte) goodies van andere Nederlandse ondernemers.

* Naast de Nieuwe Mystery Boekenboxen hebben we ook onze Persoonlijke Mystery Boekenboxen, deze worden samengesteld naar jouw wensen qua genres, taal en prijs.

* Speciaal voor Kerstmis hebben we de Advent boxen, hiermee ga je 5 dagen feestelijk aftellen naar Kerst, met iedere dag een fijn cadeau en op eerste Kerstdag het boek. Je kan kiezen voor de Nederlandse variant of de Engelse.

* Niet zo van de goodies, maar je wil wel blij verrast worden na dit gekke jaar? Kies dan eens voor een Mystery boek onder de Kerstboom. Jij kiest de taal, het genre en de prijs en wij kiezen een prachtig boek uit onze tweedehands collectie en pakken die feestelijk in!

Heerlijk om met Kerst weg te kruipen in magische verhalen toch?

Kerst Adventsbox

Bookish Goodies:

Je hebt zoveel toffe bookish goodies ❤️ voor ieder wat wils!

* Hou je van thee? Neem eens een kijkje bij onze theetjes (gemaakt door Entheesiast), wellicht met zo’n leuke mok erbij? Ook Letters & Lights heeft heerlijke theeën.

AnderWereld thee; ‘Read happily ever after’

* Hou je van kaarsen? Beyond Stories heeft hele gave kaarsen, maar ook RunesAndRelics7LightsofLilithLetters & LightsMoonyCandlesNL, en ook nog twee soorten in onze shop.

Veronica Roth boekenkaars bij the dark one
‘The Dark One’ geurkaars

* Hou je van booksleeves? Kijk dan eens bij Books Art LibertyWarnarbooksAboutmybooksleeveGwensCreativeCorner en wij hebben ook af en toe enkele Booksleeves in onze shop staan.

Booksleeve ‘Ketting van Goud’

* Boekenleggers, onmisbaar! Je vind ze in onze shop, bij The Book-Nerd Gift Shop en er zijn er mega veel te vinden op Etsy

collectie boekenleggers
AnderWereld Mystery Box Boekenlegger Februari 2021

Bookish Home Stuff:

Als echt boekengek wil je je huis ook vol zetten met fijne bookish stuff toch?

* Bijvoorbeeld een gave kussensloop om jouw kussen heen; wij hebben ze wel eens in de shop en Spread the booklove heeft ook twee gave.

Kussensloop ‘Story’

* Een gaaf schilderij of quote voor aan de muur? Kijk eens bij Hollow Moon Art of BasicallyBritt.

* Voor onderzetters of super leuke lantaarntjes moet je bij LegendFairy zijn.

* Wil je een magisch droomdeurtje voor in je boekenkast of zo’n prachtig sprokkelhoutje voor een stukje magie op tafel? Kijk eens bij Dromeleijn.

* Hou je ook veel van planten? Dan is deze bijzondere ‘book planter’ wellicht wat voor jou!

* Of wil je juist een stoere handgemaakte boekenplank om je pareltjes op uit te stallen? 

Bookish Clothing:

Alle shops die ik hierboven heb vernoemd zijn allemaal Nederlandse ondernemers, voor de boekige kleding heb je iets minder adresjes, voor meer keus kom je toch in het buitenland uit.

* De drie die ik in NL vond zijn: Large, hier vind je veel fandom kleding, zoals Harry Potter, Lord of the Rings, Star Wars en Disney. Bij MatthijsvdEnde vindt je een aantal cute bookish tshirts en ook Spread the booklove heeft een paar tshirts.

* In het buitenland kan je o,a, terecht bij: Qwertee en Redbubble.

Bookish Jewellery:

* We hebben nog enkele kettingen en een armband in de shop en kijk eens bij de collecties van ElfensterDreamBrace en BijouxMalougifts.
* Voor pins kan je o.a. terecht bij: BookmanityShop, LizzyLeone en StudioPinsAndPaper.

Other Bookish Things:

* Bijvoorbeeld deze uber cute leren minatuur boekjes aan een sleutelhanger van LindeDesignsLegendFairy heeft ook gave sleutel/tashangers!

* Hele gave boekensteunen vind je HIER, alleen die komen wel uit het buitenland.

* Toffe boekentassen vind je ook veel op Etsy. WellReadCompany zit dan wel niet in Nederland, maar WAUW wat een gave tassen hebben hun! Zeker een kijkje waard.

* Of wat dacht je van deze gave suncatchers van MagicAndBooks?

Boeken & Bloemen Zonnevanger

Ik hoop dat ik je genoeg ideeen heb gegeven om in te vullen op je Bookish Wishlist?

Weet je nog andere toffe shops, laat het ons vooral weten!