MOET_IK_DIT_NU_DOEN

Verhaaltje 11; If The Book Is Open, I’m Busy

25 november, door Nine

Tegenwoordig als je aan mensen om je heen vraagt hoe het gaat, dan is het antwoord meestal iets zoals ‘Ja druk he’ of ‘Ja goed hoor, maar druk’.

Ik betrap mezelf erop dat ik het ook vaak zeg, dan probeer ik er gauw een positieve draai aan te geven, maar eigenlijk slaat het natuurlijk nergens op.

Druk zijn, het druk hebben is een keuze. Daar ben ik echt van overtuigd.

En we zijn er met zijn allen zo goed in!

Net zoals de quote ‘so many books, so little time’, tuurlijk je kan echt niet alle boeken lezen die er zijn, maar als je je best doet, dan kom je best een eind.

Ik heb zelf ook zo mijn foefjes, zoals als ik toch vroeg moet opstaan omdat onze Avalon om 05:30 uur haar GI-GAN-TISCHE stemgeluid door het huis laat gaan (van wie zou ze het hebben, niet van mij hoor….) omdat ze er van overtuigd is dat het ochtend is (heb ik een heel andere mening over btw), ik dan mijn tijd tot we naar school moeten goed benut met lezen.

Ook in de avond na het werken, duik ik weer in mijn boek. Ik kan me de laatste keer dat we Netflix hebben gekeken niet meer herinneren.

Ik heb op het moment chronisch slaaptekort, omdat ik ook in bed m’n boek niet goed opzij kan leggen. Iet met ‘just one more chapter’. Herkenbaar voor jou denk ik?

Die laatste is nou niet echt een tip die ik zou aanraden, want slaaptekort zorgt bij mij een beetje voor het ‘boze-heks-syndroom’. De bezem staat dan nog net niet naast de deur geparkeerd.

Dus beter niet tot in de late uurtjes lezen, maar als je het wel doet; ik snap je.

Van alle andere handigere foefjes, hebben wij ook een toffe printable van gemaakt (staat bij onze Gratis pagina).

Ik zag laatst nog een hele mooie voorbij komen, om je to-do’s (en daar hoort natuurlijk ook lezen bij!) te prioriteren:

Moet ik dit nu doen?
Moet ik dit nu doen?
Moet ik dit nu doen?
Moet ik dit nu doen?
Moet ik dit nu doen?

Mooie he? Schrijf hem op een post-it of iets dergelijks en laat ‘m maar even bezinken.

Om ‘druk zijn’ even in een beter daglicht te zetten: ‘if the book is open, i’m busy’. Vind ik een veel betere gedachte.

Aangezien je nu veel meer tijd gaat overhouden om al die heerlijk boeken te lezen, helpen we je graag even om wat meer in te slaan.

Ah vooruit, nog een paar dan:

“always busy because of an interesting book”
* Lois Lowry (Gathering Blue (The Giver, #2)

“Businesses, like babies and books, need nurturing, time, energy, love, planning and, yes, money to develop, grow and prosper.”
Rachael Bermingham

“You might think it’s strange, but you get used to those karmic moments in the book business. Books want to be read, and by the right people. There’s nothing surprising in it, not to me.”
* Melissa Albert (The Hazel Wood (The Hazel Wood #1)

“Are you busy?” the caller would ask. “Yes I’m working.” Sitting in my chair, cats nearby, I was reading a great book. That was my job this year, and it was a good one. The salary was nonexistent, but the satisfaction was daily and deep.”
* Nina Sankovitch (Tolstoy and the Purple Chair: My Year of Magical Reading)

Dus klaar voor een nieuwe stapel? (Of een mystery boek, box of bookish goodies.)

Anderwereld Magie – Geniet van de magie van een goed boek (anderwereld-magie.nl)

Liefs,

Nine.