well done

Verhaaltje 8; Het zweet druipt van m’n kop af

‘Walk walk walk!’

Roept de fitte vrouw mij toe vanaf het televisie scherm.

Ik luister naar haar en ben verwoed aan het stappen op m’n plaats met mijn armen zwaaiend langs mijn zij. Power walk noemt ze dat.

‘Side-step! Out together, out together!’

Puffend doe ik braaf wat ze zegt. Ze staat niet alleen op het scherm, er staan allemaal overenthousiaste mensen met haar mee te doen.

Met een grote glimlach op hun gezichten, alsof dit het meest geweldigste is wat ze mogen doen vandaag.

Begrijp me niet verkeerd, bewegen ís ook heel goed voor je, fysiek en mentaal.

Maar mijn conditie en ik zijn nooit de beste vrienden geweest. Bij lange na niet zelfs. En nu ik veel achter mijn laptop werk de laatste jaren is het helemaal naar een dieptepunt gezakt.

Dus nu ik voor de zoveelste keer in mijn leven heb besloten dat ‘het nu toch echt genoeg is’ en ‘ik er echt wat aan ga doen’, sta ik dus wederom met mijn toejuichende Amerikaanse vrienden op het scherm mee te doen.

Zweet gutst van m’n kop af, m’n ademhaling zit tegen t plafond en ik voel spieren op plekken waarvan ik niet wist dat ik ze had. Tja zo slecht dus die conditie van mij.

‘Wake up your upper body! Arms up, up, up!’

Na die sessie voelen mijn armen alsof ze niet meer van mij zijn, haast buitenaards.

Maar eerlijk is eerlijk, na die work-out van fitness-walking, gewoon thuis bij mij in de bijkeuken, voel ik me toch weer een stukje beter, sterker en niet alleen omdat de vrouw vanaf de televisie mij prijst omdat ik het zo goed gedaan heb.

Nee, ik heb voor mezelf gekozen. Iets dat echt voor mij is. Ikvindt dat vaak lastig. Maar het gaat steeds beter en ik merk dat de theorie; ‘als je goed voor jezelf zorgt, dan kan je ook goed voor anderen zorgen’ ook echt in de praktijk eruit komt.

Kijk, ik vind het nog steeds echt niet grappig als Avalon om 05:00 bedenkt dat het wel tijd is om op te staan, maar het voordeel daaraan is, is dat als ik iedereen eten heb gegeven en de koffie pruttelt, ik nog 2 uur (!!) kan lezen voordat we naar school moeten.

Heerlijk!

Ook dat is iets helemaal voor mezelf, iets waarvan ik uitrust en oplaad.

Dingetje waar ik nog wel aan moet werken is dat ik het boek in de avond ook op tijd weer weg leg… iets met ‘just one more chapter…’

Dat werkt natuurlijk weer niet zo goed samen met dat 5 uur opstaan.

Het feit dat je onze Boekenpost ontvangt, betekend natuurlijk dat je net zo gek bent op boeken als ons en dat dat ook een van de dingen is die jij voor jezelf doet. Waar jij van oplaad en tot rust komt.

Daarom nodig ik je van harte uit voor een van onze maandelijkse Sale’s in onze Facebook groep AnderWereld’s booklover community.

Om zo even te genieten van alle mooie en verschillende boeken die er voorbij komen. Wellicht bemachtig je ook nog een mooi nieuw avontuur voor jezelf.

Niet van de Social media? Kom dan naar onze winkel in Alphen of zoek ons op op een Festival.

Balsem voor je boekenziel.

Agenda – Anderwereld Magie (anderwereld-magie.nl)

See you!

Nine

De waardering van www.anderwereld-magie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 273 reviews.