bookish birthday

De beste verjaardag verrassing voor een boekengek!

11 december 2023, gastblog door Tine De Smet.

Eindelijk was het zo ver. De grote dag voor mijn dochter. De mijlpaal van 16 was gehaald en we hadden een geweldige dag voor haar voorzien. Ik ga jullie hier vertellen hoe je een boekengek de beste verrassing voor zijn/haar verjaardag kan geven!

Aankleding

Natuurlijk zorg je voor een feestelijke aankleding, waar de jarige job blij van wordt!
Wij maakte haar wakker met veel ballonnen en een lichtslinger die haar naar beneden bracht. Beneden lagen onze cadeaus klaar met de geweldige kaart. Ik had een kaart gemaakt in de vorm van een trein met 16 wagons. In elke wagon zat er een foto van hoe ze eruit zag op die leeftijd. Dat vond ze geweldig.

Cadeaus

Hier draait het natuurlijk om met een verjaardag; de cadeaus. Ons idee was 16 boeken voor 16 jaar!
Je kan hiermee helemaal losgaan met de voorkeuren van de jarige, met tweedehands en/of nieuwe
boeken. Ik vertel je hier wat wij voor haar hebben uitgezocht.

Cadeaus uitpakken!

We startte met het cadeau waar een comfy pull in zat met de quote “Its a good day to read a book” erop. Daarna kreeg ze 16 boeken, zowel aanvulling van series als nieuwe series.
De boeken die ze kreeg waren:
– Koning Arthur van Jaap ter Haar.
– De beproevingen van Apollo 2 tot 5 (1 lag al in de kast) van Rick Riordan.
– De volledige serie Contender (1-3) van Taran Matharu.
– De Summoner 3 & 4 ( 1 & 2 lagen weer al in de kast) van Taran Matharu
– De raad van Vha’rhymn 1 & 2 van Valentijn Ringelberg.
– Lore van Alexandra Bracken.
– Sneeuw als as en de 2 vervolg boeken hierop van Sara Raash.

Natuurlijk is een boek lezen zonder een boekenlegger not done. Met dank aan Margje V Reading konden we haar 16 boekenleggers geven die ze zelf had gemaakt. Ze was er helemaal gek op.
Als laatste kreeg ze nog een prachtige exclusieve booksleeve met draken erop.

Maak er een top dag van!

In haar middagpauze hadden we haar ontvoerd naar een restaurant om daar lekker te kunnen eten. Toen het eten aankwam en er een vuurwerk kaarsje opzat vertrouwde ze het niet echt. Dat was kennelijk zichtbaar aan haar blik. Haar dag kon al niet meer stuk, maar s ’avonds mocht ze ook nog eens met haar andere hobby bezig zijn en trok ze erop uit met haar papa om foto’s van de natuur te gaan nemen.
Een zeer geslaagde sweet 16.

Dit was in een notendop hoe we onze dochter verrast hebben voor haar verjaardag. Heeft deze blog je op ideeën gebracht? Leuk als je laat weten of je ook zoiets gaat ondernemen!

Tine De Smet.

Deze blog hoort bij AnderWereld’s Magische Advent Kalender; zes weken lang aftellen naar Kerst, met iedere week een nieuwe blog, aanbieding en winactie!