happiness is a visit to the bookshop

Hoe scoor ik zoveel mogelijk boeken voor zo min mogelijk geld? 5 tips!

4 december 2023 door Nine.

Je kent het wel, je ziet overal toffe titels voorbij komen op goodreads, Hebban, Social media enz. en je zet ze op jouw wishlist. Die lijst is inmiddels langer dan het aantal boeken die je al in je kast hebt staan… maar als je dan alles bij elkaar optelt is dat best even schrikken.

Wij geven jou 5 tips (+ 1 extra!) om voor zo min mogelijk geld, zoveel mogelijk boeken te scoren!

Tip 1: Verkoop aan ons
(en besteed het daarna weer als shoptegoed)😉

Ga eens grondig door jouw boekencollectie heen en kijk of er ook boeken tussen staan die je al gelezen hebt en niet meer perse hoeft te houden.
Deze kan je natuurlijk verkopen op marktplaats, maar dat duurt vaak langer en je bent met veel verschillende mensen aan het handelen.
Stuur in de plaats daarvan ons eens een bericht/mail met foto’s van de boeken die je weg wil doen.
Wij kijken naar de titels en de staat van de boeken en komen samen uit op een bedrag waar we allebei blij mee zijn. Je kan dit direct als een soort shoptegoed gebruiken en ruilen voor andere boeken uit onze tweedehands collectie of je krijgt het van ons gestort, zodat je het voor andere boeken kan gebruiken 😊.

Tip 2: Bezoek een kringloop winkel

Hier vind je regelmatig mooie Fantasy boeken voor kleine prijsjes. Soms moet je er wat vaker heen, want je hebt niet altijd prijs, maar soms heb je een gelukje en vind je nét die titel waar je al tijden naar op zoek bent. Ik vind het altijd een soort verrassingswinkel, je weet nooit wat je er vindt.

Tip 3: Laat ons een Persoonlijke Mystery Boekenbox voor je samenstellen

Als je wel van verrassingen houdt en je wil het liefst zoveel mogelijk boeken, dan is een Persoonlijke Mystery Boekenbox wel wat voor jou. Je kiest jouw budget (we maken ze al vanaf €15,-), jouw taal en jouw genre(s). Hierna krijg je nog een mailtje met wat verdiepende vragen om ervoor te zorgen dat de boeken die in jouw box komen helemaal in jouw straatje passen én dat je geen dubbele boeken krijgt (hoewel dit heel af en toe wel eens voor komt).
In zo’n persoonlijke box komen meerdere boeken (hoeveel hangt af van je budget en welke boeken er bij jouw gekozen opties passen), mocht je meer goodies erin willen dan kan je dit ook aangeven.
Na een (kleine) week wordt jij verrast door een persoonlijk feestje-in-een-doos en kan je weer nieuwe boeken toevoegen aan jouw boekenkast.

Tip 4: Ruil met mede booklovers

Verzamel je gelezen of DNF boeken en hou een ruil feestje met je boekenvrienden. Spreek af bij wie jullie afspreken en wat er mee genomen aan boeken. Iedereen neemt zijn/haar boeken mee die weg mogen en natuurlijk ook wat lekkers om te eten/drinken tussen al het ruilen door. Dit kan je zelfs ook in boeken/fantasy thema doen! Pinterest staat vol met ideeën 😉.
Aan het einde van het feestje heb je een gezellige tijd met andere boekengekken gehad én ga je als het goed is met een stapeltje nieuwe boeken naar huis!

happiness is adding more books

Tip 5: Spaar het op

Dit is een tip die iets langer duurt, maar wat in het vat zit verzuurd niet! Als je een paar maanden, of zelfs een jaar lang iedere maand wat wegzet om te sparen, kan je het eens in de zoveel tijd besteden aan nieuwe aanwinsten. Bijvoorbeeld op de Deventer Boekenmarkt (voornamelijk tweedehands, hier staan wij ook ieder jaar), Dordtse Boekenmarkt, op Fantasy Festivals (hier staan veel Nederlandse uitgeverijen en wij ook op een aantal, bijvoorbeeld a.s. weekend nog op de Midwinter Fair in het Archeon), of natuurlijk op ons event; Fantastic Reads (and where to find them) 😉.
Je kan sowieso online veel boekenmarkten/events vinden en waar & wanneer ze plaatsvinden. Fantasywereld.nl heeft bijvoorbeeld een event agenda, maar we houden zelf ook een agenda bij. Het voordeel van boekenmarkten en ons eigen event is dat de entree gratis is 😊.

Extra tip!

De laatste tip die ik nog wil geven is natuurlijk onze maandelijkse Facebook Sale in AnderWereld’s booklover community. Hier houden we iedere maand een korte Thema Flash Sale en een grote sale met alle genres, waar stapels boeken voorbij komen voor fijne prijzen. Ook de nieuwe boeken uit onze shop krijgen dan 10% korting! Wil je hier bij zijn, wordt dan lid van onze Facebook groep. See you there!

Ik hoop dat je hier wat leuke nieuwe tips hebt gevonden en zo jouw boekencollectie voordelig kan uitbreiden!

Liefs Nine.

Deze blog hoort bij AnderWereld’s Magische Advent Kalender; zes weken lang aftellen naar Kerst, met iedere week een nieuwe blog, aanbieding en winactie!

De waardering van www.anderwereld-magie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 273 reviews.