groene oase vol magie

Verhaaltje 18; Een Groene Oase Vol Magie

11 mei 2023, door Nine

Laatst liep ik met Loki (onze pup) weer eens langs een pad dat ik al een tijdje niet bewandeld had.

Ik werd overweldigd door een muur van groen; een groene oase waar wij doorheen mochten.

Het riep bij mij gelijk herinneringen op aan bepaalde fantasy boeken, natuurlijk is het niet gelijk aan de jungle uit de Koninkrijk serie van Danielle L. Jensen (aanrader trouwens!), maar het gaf wel een soort magisch gevoel, alsof er ook elk moment iets uit de begroeiing kon komen wat niet van deze wereld was…

Dit heb ik wel eens vaker als ik ergens ben en de omgeving, de stad, de gebouwen of de sfeer nemen mij mee naar andere plekken waar ik al eens ben geweest in een boek.
Heb jij dat ook wel eens?

Zo zijn wij in Dinan, Bretagne geweest en ik zou toch zweren dat ik in ‘Diagon Alley’  (de Wegisweg) liep uit de Harry Potter boeken toen we daar door steegjes liepen met kleine volgepropte magische winkeltjes.

Of toen we in Brugge waren en wederom overrompeld werden door een geweldige middeleeuwse binnenstad, leek het net of we Geralt of Rivia tegen het lijf konden lopen uit The Witcher.

Heb jij dit ook wel eens?

Dat je stukjes van andere werelden ‘herkent’ in jouw leven? Dat is de magie van boeken. Dat ze je meenemen en kennis laten maken met dingen, karakters en plekken die je anders misschien nooit had ontdekt, ontmoet of bewondert.

En dat is dan het meest magische met Fantasy en SciFi boeken, omdat die ons nog verder laten reizen, ons inbeeldingsvermogen prikkelen en laten kijken en denken over dingen die in ons eigen leven niet zoveel voorkomen.

Ze helpen ons los te laten, een duik te nemen en met een frisse kop weer boven te komen en om ons heen te kijken.  Ze helpen ons ánders te kijken naar onze eigen problemen.
Of gewoon om even te ontsnappen.

“Sometimes we need fantasy to survive reality”.

Daarom vind ik het heerlijk om boeken te lezen, Fantasy, SciFi en ook andere Fictie, omdat het mijn leven rijker maakt.
Precies hoe George R.R. Martin het zo mooi zegt: “I have lived a thousand lives and I’ve loved a thousand loves. I’ve walked on distant worlds and seen the end of time. Because I read.

Soms hebben we ook wel eens een zetje nodig, om een stapje te zetten naar die andere werelden, om te ontdekken, om verrast te worden.

Iedere maand zitten er weer andere avonturen in onze Mystery boekenboxen, nieuwe werelden – bedacht door verschillende auteurs- om te ontdekken. Met zorg samengesteld door ons, om jou te verrassen.

Dus als je dit nu leest, zie dit dan als jouw duwtje in de rug 😉

https://www.anderwereld-magie.nl/product-categorie/mystery-boekenboxen/

Ik hoop dat jij ook vaak verrast wordt door stukjes andere werelden in jouw leven.

Liefs,

Nine.

De waardering van www.anderwereld-magie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 273 reviews.