Fantasy-auteurs komen signeren bij AnderWereld

15 maart 2024

Auteurs Mette van Praag en Dimitri Balcaen te gast bij boekhandel AnderWereld tijdens paasevent!

Op zaterdag 30 maart, tijdens een feestelijke dag speciaal voor Pasen, signeren Mette van Praag en Dimitri Balcaen hun boeken bij fantasy-boekwinkel AnderWereld in Alphen Noord Brabant. Boekenliefhebbers zijn welkom tussen 10.00-17.00 uur om de auteurs te ontmoeten, vragen te stellen en natuurlijk boeken door hen te laten signeren. Balcaen is aanwezig vanaf 10.00 uur en Van Praag vanaf 12.00 uur.

Fantasy van eigen bodem

De trilogie De Kronieken van Alstraldita verscheen afgelopen januari. “Op mijn tiende ben ik aan deze serie begonnen, maar het verhaal behield altijd een plekje in mijn hart,” legt de schrijfster uit. “Het afgelopen jaar heb ik de manuscripten grondig herschreven en eindelijk uitgegeven.” Mette van Praag is het pseudoniem van Jen Minkman, auteur van onder andere Sterrenjager, Het licht van Lorelei en Mijn hart van ijs. “Ik heb er bewust voor gekozen om deze trilogie onder een andere naam uit te brengen. Onder mijn eigen naam schrijf ik namelijk fantasy voor jongvolwassenen met wat romantiek erin, en de trilogie van Mette is meer klassieke fantasy voor lezers vanaf tien jaar, met elfen, dwergen en magie. Een andere naam op de kaft maakt het voor lezers gemakkelijker om onderscheid te maken.” In de trilogie trekken twee beste vrienden erop uit om twee belangrijke brieven te bezorgen die het koninkrijk van de ondergang kunnen redden. “Liefhebbers van Tonke Dragt zullen de serie waarderen, maar ook fans van De Grijze Jager zal het aanspreken.” Tijdens het Paasevent signeert Minkman naast De Kronieken van Alstraldita van Mette van Praag ook haar boeken onder haar eigen naam.

Fantasy uit België

Ook auteur Dimitri Balcaen schuift op 30 maart aan. Hij reist die dag vanuit Diksmuide (België) naar Alphen, speciaal voor de Paasshoppingdag bij AnderWereld. “Ik geniet ervan om andere fantasy-liefhebbers te ontmoeten,” zegt Balcaen enthousiast. “Dat vind ik erg inspirerend.” Hij schrijft fantasy voor jeugd en volwassenen, en is bekend van zijn trilogie Peter en Pan, De Sterrenwacht en de Grimoire reeks. In april verschijnt zijn nieuwe boek Here be dragons, waarin conquistadors het opnemen tegen zeedraken tijdens een nacht die zes maanden duurt. “Bezoekers van het paasevent bij AnderWereld krijgen de primeur, want op 30 maart neem ik deze gloednieuwe titel al mee,” verklapt Balcaen. “Voor dit boek heb ik me laten inspireren door Dream-Land, van Edgar Allan Poe. In dit gedicht reist de ik-persoon door een gevaarlijk droomlandschap waar hij geconfronteerd wordt met stemmen die hij lang geleden verloren waande.” Balcaen vindt gelaagdheid erg belangrijk in zijn werk.“Boeken zonder betekenis zijn hol. Met elk verhaal dat ik vertel, hoop ik iemand te bereiken die begrepen wil worden en die zichzelf herkent in het verhaal of in een van de personages,”aldus de schrijver.

Over AnderWereld

Nadat ze de afgelopen tien jaar met hun fantasy-boekencollectie door heel Nederland en België hebben gereisd, pakken eigenaren Nine en Sebastiaan Vogel het dit jaar anders aan. “We hebben een knusse winkel aan huis in Alphen en daar maken we in 2024 meer gebruik van.” legt Nine uit. “Denk daarbij aan thema-shoppingdagen met auteurs die komen signeren en met bijpassende hapjes en drankjes, en aan boekgerelateerde workshops.”
Tijdens de Paasshoppingdag op 30 maart signeren Mette van Praag (pseudoniem van Jen Minkman) en Dimitri Balcaen hun boeken, Balcaen vanaf 10 uur en Van Praag vanaf 12 uur. Aanmelden is niet nodig. Tijdens het evenement zijn er paaseieren met een verrassing erin verstopt in de winkel.