garden & library

If you have a garden and a library, you have everything you need

28 februari door Nine

Ik duik nog wat dieper weg in mijn kraag en steek mijn handen in m’n jaszakken. Brr toch nog wel erg koud vroeg in de ochtend.
Gisteren scheen de zon nog alsof het zomer was en vanochtend leek er wel een laagje rijp op het gras te liggen. Kids liepen gisterenmiddag nog zonder jas rond, want ‘het was zóóó warm’ maar vanochtend had Orion flink spijt van de keuze voor zijn zomerjas.

We lopen ons rondje verder, Loki en ik. Verwoed snuffelend schiet hij alle kanten uit en trekt af en toe gekke sprintjes, alsof hij ook opgejut wordt de lente die in de lucht hangt.
Ik kijk om me heen en zie overal sprankeltjes voorjaar tevoorschijn komen. Paars, geel, wit en blauw van de eerste bloemen die uit de grond schieten, groene knopjes aan allerlei takken en ook de moestuinen zijn al omgespit en klaar voor de eerste zaden straks.

Ik word er blij van.

Het is echt een soort wakker worden, alles ontwaakt na de winter, je hoort al meer vogeltjes tjilpen en een paar insecten komen ook al voorzichtig kijken.
Als we ’s ochtends naar beneden komen is het al licht in de kamer en alles vóelt ook lichter.

Ik wordt er vrolijk van.

Ik haal eens diep adem en geniet van de koude, maar frisse ochtendlucht die mijn longen vult. Een krakend heldere lucht en bomen die ons gadeslaan wanneer we langslopen.
Een nieuw begin, bruisend, vol met potentie. Wat voor moois zal de dag verder brengen?

Ik wordt er enthousiast van.

Ik kijk reikhalzend uit naar het moment dat het buiten lekker genoeg is, zonder koude wind, om weer op onze schommelbank in de tuin te kunnen zitten, met een goed boek, een kopje thee en de zon die alles verwarmd. Mijn stukje hemel.

Kijk jij hier ook zo naar uit?

We komen aan het einde van ons ochtendrondje, Loki heerlijk voldaan en ik met rode wangen en een fris hoofd. Ready to start the day 😊.

Mijn liefde voor de lente én lezen heb ik bij elkaar gestopt in een heerlijke Reading Kit.
Zoals een van de bekende quotes van Marcus Tullius Cicero al zegt; “If you have a garden and a library, you have everything you need.”

Je vindt hem hier:

Spring Reading Kit 🌸 – Anderwereld Magie (anderwereld-magie.nl)

Liefs Nine.

Spring Reading Kit
De waardering van www.anderwereld-magie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 273 reviews.