Rita

Heb jij ook de Lente in je bol?

7 maart ’24 door Nine

Tijdens de lunch hebben we voor de tweede keer deze week in ons zonnige, windstille stukje tuin gegeten. ‘Mam, maak je weer een plank met broodjes, net zoals vorig jaar?’ vroegen ze begin van de week. Natuurlijk komt er weer een plank met verschillend belegde boterhammen mee naar buiten. Zo’n klein simpel iets, zorgt al voor groot geluk. Soms vergeet ik dat wel eens.

Orion wordt, net als ik, heel blij van het mooie weer en wil dan alles zo mooi en gezellig mogelijk maken. Heerlijk is dat.
Het stukje tuin bij onze schommelbank had hij al verder ingericht met twee tuinstoelen en een tafeltje, zodat we allemaal konden zitten. Afgemaakt met het rozenplantje van binnen en voor alle drie een glas limo. Ik zie hem glunderen.

‘Zit daar ook wat in?’ vraagt Orion terwijl hij al kauwend naar een van onze insectenhotels wijst. ‘Jazeker, de gaatjes die gevuld zijn, daar zitten poppen in van metselbijen die er in het voorjaar uit komen.’ Vertel ik hen. En dan begint de hele cyclus weer opnieuw.

Tijdens het eten van onze broodjes genieten we van de zon en wordt er flink geklaagd als hij even achter een wolk verdwijnt, want dan is het nog flink koud!
Ik wijs ze nog even de narcisjes, de hyacinten en de groene bladeren van de tulpen aan die zich al laten zien. Met volle buiken is het weer tijd om naar school te gaan.

‘Ohhwoow mam, ik reed bijna Rita omver!’ roept Avalon mij toe vanaf haar fietsje.
Ik kijk verbaasd naar haar om en vraag ‘Rita? Wie is Rita?’
‘Die pop bij het hek toch’ zegt ze standvastig, alsof ik dat gewoon had moeten weten.
‘Oh het Boeddha beeld bedoel je!?’ zeg ik en ik begin hard te lachen.
Ze knikt en zegt ‘Ja dat is toch een mooie naam?’  Ik kan het alleen maar met haar eens zijn en fiets nog steeds lachend met haar verder naar school.

Rita

Zon op je gezicht, een prachtige blauwe lucht boven je, een frisse neus en alle cyclussen beginnen weer opnieuw. Ik hou ervan, ik wordt er luchtiger van en alles ziet er wat stralender uit.
Ik merk aan de kids dat het voor hun ook zo werkt. (De broer-zus ruzies daargelaten off course….🙈)

Ik denk niet dat ik nog lang hoef te wachten om lekker op de schommelbank te lezen. En mocht het dan toch nog wat fris zijn, dan trek ik nog lekker een vest aan met wellicht een luchtig sjaaltje erbij. Heerlijk. Ik kan niet wachten.

Kan jij ook niet wachten? Heb jij ook de lente in je bol? Trakteer jezelf dan alvast op onze spring reading kit, zodat je straks alles hebt om lekker in het zonnetje te lezen.

Spring Reading Kit 🌸

Lieve lentegroetjes,

Nine.

De waardering van www.anderwereld-magie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 273 reviews.