Lezen is Magisch

Lezen is Magisch

Lezen is Magisch

15 november 2020 door Nine

Het feit dat we veel thuis moesten blijven dit jaar, heeft mij wel iets goeds gebracht; ik kreeg mijn leesflow weer terug.

Vorig jaar had ik over het hele jaar maar 8 (!!) boeken gelezen en dat voor de eigenaar van een boekenwinkel.. Maar zoiets kan je gewoonweg niet afdwingen helaas. Dus toen dit voorjaar we met zijn allen gedwongen werden thuis te blijven, het ontzettend lang mooi weer is geweest, begon ik weer in een van mijn favoriete re-read serie en ben niet meer gestopt. Ik ben nu bezig in mijn 25e boek van dit jaar en het is heerlijk om weer in die leesflow te zitten en te kunnen verdwijnen in een boek. Als je het leuk vindt kan je mij volgen op Goodreads.

Magie van boeken

De magie van boeken is het kunnen verdwijnen in een andere wereld, op avontuur gaan met de hoofdpersoon en even alles te kunnen loslaten en je te laten meevoeren.

Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik eraan denk en mijn boek lonkt.

Ik kruip in mijn favoriete hoekje van de bank, op een schapenvacht en met twee kussens achter mijn rug. Het liefst nog een pot thee naast me op de tafel, maar als ik niet uitkijk staat hij een uur later nog vol (en koud) naast me.

Dan was ik op pad met de hoofdpersonen uit mijn boek, beleefde ik hun dagelijkse leven, ging ik spannende uitdagingen aan en pijnigde ik mijn hersens om samen met hun de oplossing te vinden, leerde ik nieuwe dingen of was ik getuige van een opbloeiende liefde en voelde ook ik die vlinders in mijn buik…

In welke boeken duik jij het liefst? Hou je van magische Fantasy werelden, met tovernaars, elfen en draken? Of dompel je je het liefst onder in duistere en spannende avonturen met epische gevechten en onwaarschijnlijke helden? Of beleef je graag iedere keer weer een ontluikende liefde met een magisch tintje?

Boeken helpen

Naast dat boeken zorgen voor ontzettend veel rust en ontspanning, leer je (bewust en onbewust) ook telkens weer nieuwe dingen. Soms kunnen boeken je ook helpen met je eigen moeilijkheden, of zijn ze gewoon trouwe vrienden met een luisterend oor. Wil je meer weten wat lezen allemaal voor je doet? Lees de blog HIER.

Ik kan zo nog wel even door gaan, want er bestaan zoveel verschillende genres, sowieso de sub genres van het hoofdgenre Fantasy is al uitgebreid, maar daar zullen we eens in duiken in een andere blog?

Allemaal tips!

Heb je na het lezen van deze blog alweer helemaal zin gekregen om je boek op te pakken? Heel goed! Lekker lezen? Kom je eigenlijk tijd tekort? Ik heb een lijst met mijn tips/hacks voor meer leestijd gemaakt; download hem HIER. (Tip; print ‘m uit, hang m ergens op en probeer iedere week/maand een andere tip uit en kijk welke voor jou het beste werkt.)

Wil je wel graag, maar zit je toch nog wat in een leesdip net als ik vorig jaar? Probeer dan eens de tips om uit een leesdip te komen, deze is samengesteld door ons met tips van allerlei lezers! Download hem HIER.

Wil je graag de magie van lezen cadeau geven? Kijk eens in onze Shop of bij Cadeaus!

Geniet van de magie van een goed boek!

Nine.