5 toffe sfeermakers voor in je boekenkast!

5 toffe sfeermakers voor in je boekenkast!

Die jouw boekenkast laten shinen ✨

1 april 2022, door Nine.

Als je na onze vorige blog je boekenkast even goed onderhanden hebt genomen; uitgemest en gepoetst, is er nu als het goed is weer meer ruimte voor nieuwe boeken en toffe sfeermakers! Deze kan je mooi op lege plekjes in je boekenkast plaatsen.

Mocht je nou even niet weten met wat voor leuks je jouw boekenkast kan opleuken, lees dan zeker even verder, ik geef je 5 ideeën!

  1. Boekige kaarsjes

Oh je hebt zoveel leuke kaarsen makers in de boekenwereld! Kaarsjes in blikjes, in glaasjes, in potjes, in leuke vormen. Wij hebben ze ook geregeld in onze Mystery Boekenboxen. En af en toe hebben wij wel eens wat over van die boxen en komen ze ook bij ons in de shop. Kijk eens in deze blog voor allemaal toffe ondernemers waar je die sfeervolle kaarsjes kan vinden.

‘De Genezer van Zalindov’ kaarsje van Beyond Stories
  • Portalen naar andere werelden

Oftewel Magische Deurtjes! Hoe tof is het om een deurtje helemaal in stijl van jouw favoriete Fantasy wereld in je boekenkast te hebben? Boeken zijn immers poorten naar andere werelden en zo’n deurtje laat dan in-real-live zien hoe die eruit zou zien. Je kan ze helemaal gepersonaliseerd laten maken bij Dromeleijn, of je kan gelijk al kiezen tussen een paar pareltjes bij ons in de shop.
Naar welke wereld zou jij een Magisch Deurtje willen hebben?

‘Elvenar’ deurtje
  • Funko poppetjes

Je kan het zo gek niet bedenken of je hebt er Funko poppetjes van! Allerlei personages, fandoms, mythische wezens, iedereen komt aan bod! Je kan een hele verzameling beginnen als je wil, maar dan heb je daar een hele aparte kast voor nodig ?. Je vindt ze bijvoorbeeld bij Purperen Draak in Groningen.
Wat natuurlijk heel leuk is, is om een favoriet karakter uit een van je boeken(series) te vinden en bij die boeken te zetten, zo komt het verhaal een beetje tot leven in je kast. Of een stel bij elkaar, hebben ze ook wat gezelschap ?.
Vind jij Funko poppetjes leuk?

Funko poppetjes
  • Artprints

Sommige zweren erbij en anderen hebben er niks mee. Bij welke hoor jij?
Je kan online ontzettend veel talenten vinden, die prachtige kunstwerken kunnen maken. De een doet het met papier, potlood en verf, de ander met een tekentablet. Je hebt ze vaak op boekenleggers maar ook op bijvoorbeeld a5 prints, die je dan weer in een leuk lijstje kunt neerzetten of ophangen. Wij werken veel samen met Nelleke van Hollow Moon Art, maar tijdje geleden ook voor het eerst samengewerkt met (kinderboeken)illustrator Renate Potter.
Maar kijk ook eens bij Blue Illusion Art of Letters & Lights (leuke kaartjes!). Allen hebben ze een andere stijl.

Bookish Verjaardagskalender pagina maart, door Hollow Moon Art
  • Sprokkelhoutjes

Klinkt als iets wat je in het bos verzameld om een kampvuur aan te maken toch? Nou komt in de buurt, maar je wil deze zeker niet aansteken zo leuk zijn ze!
Dromeleijn is de bedenker en maker van deze stukjes magie die je kan neerzetten in je boekenkast (of natuurlijk gewoon op een plekje wat ook wel een sprookje kan gebruiken). Het zijn allemaal unieke stukken, de houtjes worden inderdaad gesprokkeld in een sprookjesbos en daarna komt er een klein sprookjes tafereel op. Zoals alles wat ze maken, wordt dit ook helemaal met de hand gemaakt. Je kan er 1 vinden in onze shop, maar nog veel meer bij Dromeleijn zelf.
Wie weet is jouw huis straks een groot sprookje….?

Sprokkelhoutje ‘Ellowyn’s Toren’

Kast helemaal klaar? Gevuld met alle boeken en sfeermakers die helemaal bij jou passen en waar je blij van wordt iedere keer als je er naar kijkt? Mooi zo!

Foto van hayaisreading
Mocht je het geheel nog een extra magisch en sfeervol tintje willen geven, dan kan je er natuurlijk altijd nog fairy-lights omheen/bij hangen.
Fairy lights
Fairy lights