tea

Verhaaltje 1; Pelikanen en thee ☕

24 september 2022, door Nine.

‘Ik hoor pelikanen, dus het is ochtend toch?’

Zo stond Orion vanochtend naast ons bed, ik schoot gelijk in de lach. Heerlijk zo wakker worden (op het vrij normale tijdstip van 06:45, dit is zowat uitslapen voor ons).

Ik kan altijd erg genieten van de gekke uitspraken van onze kinderen, zo noemt Avalon haar lievelingsplek op de bank haar ‘lievekleurplek’ en als de kinderen iets niet zo erg lekker vinden, noemen ze het ‘half lekker’, waarbij ze het ook nog even met hun duim aangeven, die dus naar de zijkant gedraaid wordt.

Er wordt sinds we in Brabant wonen, ook wat meer Brabantse slang door heen gegooid (wasda, nondeju) en dan aangedikt met de zachte g. Weg Friese accenten. Al blijven er bij mij nog stug wat woordjes zitten, zoals lekker koese (lekker slapen).

Bij de kinderen merk ik dat er ook al veel Engels in verweven wordt door Youtube en games. Vindt ik helemaal geen slechte ontwikkeling, dit helpt later alleen maar. En ook hier moet ik er soms om lachen wat ze allemaal uitkramen.
Orion (9); ‘kijk nou mama hoe cute!’ wijzend naar een baby en ‘Vindt je dit ook zo satisfying?’ als hij van die filmpjes op Youtube laat zien.

Grappig wat taal doet he? Zo blijft er van alle plekken waar we hebben gewoond wat hangen, van wat we lezen in onze geliefde boeken en natuurlijk ook van wat we leren op school. Wie weet wat voor accenten/talen en woorden er in de toekomst nog bijkomen.

Ik ga nu weer stoppen, want mijn boek en mede roept, al drink ik ook graag een kopje thee bij onze houtkachel.

Als je ook graag thee drinkt; we hebben een heerlijke boekige thee collectie in onze shop.

Liefs,

Nine.

Ps. het waren trouwens kauwtjes vanochtend 😉

De waardering van www.anderwereld-magie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 273 reviews.