AnderWereld Book mystery book

Verhaaltje 2; Keuzestress op de kermis

27 september 2022, door Nine.

Al dagen zaten ze er op te wachten.

Al dagen regende het, en ik ga toch echt niet met regen daar vrolijk in de rups zitten.

Maar ik had het beloofd en toen was daar vanmiddag eindelijk dat uurtje droogte en kon ik 3 uitgelaten kinderen mee nemen naar de mini kermis bij ons in het dorp.

Waar kinderen al blij mee kunnen zijn, daar kunnen wij volwassenen nog wat van leren.
5 attracties (althans, als je een draaimolen ook meetelt), 3 karren met lekkers en een touwtje-trek-tent.

En die laatste die doet t ‘m hè, terwijl ik het leuker vindt om met hun gillend en met de armen omhoog keihard rondjes te gaan in de rups, trekt de magie van de verrassing hun naar de kraam met de bossen touwtjes.

Zelfs Orion (9) wil nog graag touwtje trekken en er komen echt niet zulke prachtige cadeaus tevoorschijn van achter dat schot hoor, als hij vol verwachting aan die touwtjes trekt. 3 keer trekken voor €5,- en iedere keer komt er een lullig plastic autootje of pluche sleutelhanger naar boven gewriemeld.

Maar dan geeft de man hem een geel plastic kaartje waar hij uit alle cadeautjes met een gele sticker mag kiezen.

Shit denk ik. Orion en kiezen. Maar gelukkig kreeg hij een doosje met Pokémon kaarten in het oog en de keuze was in een oogwenk gemaakt.

Daarna wou Avalon (4) ook nog met alle geweld touwtje trekken, dit ging zelfs boven de keus om iets lekker uit te zoeken bij bovengenoemde karren. Hup daar gingen weer 3 cadeautjes de lucht in en kwam de felgele plastic kaart over de toonbank.

Toen moest zij kiezen, maar haar vriendinnetje stond nog voor haar, last van keuzestress en Avalon wou ook wel graag kiezen wat dat vriendinnetje koos.

Dat duurde toch wel wat langer dan zij wou wachten (of dan ik wou wachten) en liet haar ogen nogmaals een keer langs alle prijzen gaan, toen nog eens en toen voor een laatste keer. Het werd het make-up doosje, in de vorm van een vlinder. Schattig en zij was er blij mee.

Sirius koos toch echt voor het lekkers en wees in een keer naar een zuurstok met 3 knalkleuren. Heerlijk, geen keuzestress.

Heb jij dit ook wel eens met boeken? Dat je echt niet meer weet welke van al die toffe boeken jij moet kiezen?

Laat die keuzestress lekker los en laat ons voor jou kiezen.

We kunnen voor jouw een Mystery Book Date kiezen of een Persoonlijke Mystery Box samenstellen, beide naar jouw wensen/genres/voorkeuren. Ook leuk als je niet weet wat je moet kiezen als cadeau voor een mede lezer.

Ik ben blij dat ik mijn belofte aan de kinderen heb kunnen nagekomen, maar ben ook blij dat de kermis nu weer naar een volgend dorp trekt.

Liefs,

Nine