troetelbeertjes straal!

Verhaaltje 4; Troetelbeertjes straal!

20 oktober 2022, door Nine

‘Troetelbeertjes straal!’

De Troetelbeertjes was vroeger een van mijn favoriete tv-series.

Een hele groep felgekleurde beertjes met op hun buikje allemaal een ander icoontje. De één een regenboog, de ander een zonnetje, hartjes of een klavertje vier.

Ook zat er een somber beertje erbij met een wolkje op zijn buik, voor het evenwicht denk ik.

Iedere aflevering gebruikten de troetelbeertjes hun verschillende magie dat uit hun buikjes straalde om de wereld een stukje mooier te maken, het ‘kwaad’ te verslaan en diegene die hulp nodig hadden te helpen.

Ik hou ervan. Het idee dat even al het leed, zorgen en stress weggetoverd worden door wat magie en de kreet ‘troetelbeertjes straal!

Ik zie ze nu ook nog wel eens voorbij komen, maar die zijn allemaal ‘computerised’, zoals we dat hier wel noemen. Als getekende serie omgetoverd worden naar gelikte versies van de gouwe ouwe. Niet altijd beter.

Onze kinderen moeten er niks van hebben, die ‘oude’ tekenfilms. ‘Dat ziet er zo oud uit’ zeggen ze over de series waar ik in het weekend van smulde toen ik hun leeftijd had. Confronterend..

Zíj houden wel van die gelikte versies. Maar de troetelbeertjes verschijnen helaas niet op hun scherm, dit is echt de Youtube generatie tot mijn spijt.

Dan hoor ik gillende jongens over de speakers knallen over games die ze aan het spelen zijn. Daar hou ik dus niet van. Geluid gaat dan ook standaard op bijna mute.

Hou jij nou net als ik wel van die magie dat zorgen en stress kan wegtoveren met een simpele handeling?

Al zal je de kreet en de regenboogstralen er even bij moeten fantaseren, onze boekenboxen hebben net zo’n effect. Je wordt er blij van, verrast en als je het boek openslaat verdwijnt de realiteit even naar de achtergrond.

Magie.

‘Boekenboxen straal!’ Klink ook best catchy toch?

Er staan iedere maand weer een paar prachtige online.

Ben benieuwd wat je ervan vindt:
Mystery Boekenboxen – Anderwereld Magie (anderwereld-magie.nl)

Liefs,

Nine