magic

Verhaaltje 3; Sjiek en Gênant

12 oktober 2022, door Nine

‘Thijs doet altijd heel sjiek met zijn handen’ zegt Sirius vorige week.

Sirius is zijn broer gevolgd en zit sinds een paar weken op scouting. Thijs is een van zijn leiders en wanneer hij praat dan doen zijn handen op een sierlijke manier mee. Sjiek vindt Sirius.

Thijs is een pracht van een mens. Uniek en helemaal zichzelf. Hij heeft de gave om binnen no time mensen te laten lachen, een komiek. Maar ook zorgzaam en een veilige haven.Ik snap dat de kinderen op scouting dol op hem zijn. Zo ook Orion en Sirius.

Een week later zitten we een patatje te eten in de snackbar en opeens zegt Sirius ‘Ik ben heel gênant’. Ik zie hem een vorkje met een frietje eraan vasthouden, met zijn pink omhoog en ik proest het uit, want ik besef dat hij wil zeggen dat hij heel ‘sjiek’ is, want hij heeft zijn houten vorkje vast met zijn pink omhoog.

Dus ik zeg je bedoelt denk ik ‘sjiek’ en leg uit wat gênant betekend. Als voorbeeld neem ik Orion en dat hij het gênant zou vinden als ik waar al zijn vrienden bij zouden staan een kus zou geven. Hij is het roerend met mij eens. Een pijnlijk besef dat onze kinderen veel te snel groot worden.

Gisterenavond werd Sirius geïnstalleerd als Welp. Een hele bedoening; de welpenwet wordt uitgesproken en de belofte wordt gedaan. Allemaal met hun linkerhnad op de wolvenstok en de rechterhand met drie vingers bij elkaar plechtig omhoog gehouden.

Glunderend en uit volle borst zegt Sirius alles na en krijgt daarna zijn das omgeknoopt. Trots. Hij op zijn status als échte Welp en ik op onze zoon, die het gelukkig nog niet gênant vindt om zijn mama een kus te geven op het schoolplein.

Trots natuurlijk op al onze kinderen, Orion die later naar buiten komt en lichtelijk onverschillig en verlegen de oudste Welpen yell doet met zijn groep, maar waaraan ik zie dat hij het heel leuk vindt dat papa ook naast mij staat om ze op te halen.

Avalon die heel stoer en vrolijk mee huppelt naar scouting om Sirius te zien, terwijl ze normaal al een uur slaapt. ‘Ja hoor mama, dat kan ik wel!’ Trots.

Trots ben ik ook eigenlijk op AnderWereld en alles wat we al gedaan hebben en nog gaan doen. Er ligt nog zoveel tofs in het verschiet! In mijn hoofd ben ik alweer bezig met een herhaling van de gezellige live-feestdagen-shopping-dag van vorig jaar.

Natuurlijk ook op alle gave boeken, boxen en andere producten in de shop.

Dit jaar zijn we begonnen met de Pre-Orders, sommige met toffe acties, waar nét wat extra’s bij zit, als je het boek bij ons besteld.

Weet je dan wat ik het ‘sjiekst’ vindt? Dat de boeken dan speciaal voor jou gesigneerd worden door de auteur.

Hou jij ook van sjiek?

Liefs,

Nine