the world is full of magic

Verhaaltje 9; Vol verwachting klopt ons hart

11 november, door Nine

‘Maar Mama! Hoe kan Sinterklaas nou komen als de boot gezonken is?’ vraagt Avalon als we het Sinterklaas journaal hebben gekeken.

Tja, dat is de vraag he? Hoe kan die beste man nou toch ieder jaar weer al die capriolen uithalen met zijn Pieten en toch keurig op de dag van de Intocht aankomen in Nederland?

Magie.

Verwondering.

Verwachting.

Orion heeft het sprookje lang geloofd, laatst zei hij; ‘jullie doen het gewoon toch mam, Sinterklaas is gewoon een man met een baard en een pak aan’.

Ja duidelijk toch? Fijn als ze er zelf achter komen. Ik ‘verpest’ een fantasie liever niet.In december wordt hij 10.

Maar dat haalt niet weg, dat hij samen met ‘n broertje en zusje ademloos naar het Sinterklaas journaal kijkt. Ik kijk verwonderd om het hoekje, het is nooit zo stil overdag.

Enfin, morgen komt de beste man aan en mogen ze weer beginnen met schoentje zetten, liedjes zingen en nauwelijks slapen.

Het is een magische tijd, maar wel een met slaap tekort.

Al is het, het iedere keer wel weer waard als we de glunderende en enthousiaste gezichtjes zien wanneer ze met hun volle schoen weer de kamer in lopen.

Of wanneer pakjesavond komt, wij uit volle borst meezingen met Youtube, Sebastiaan steevast ‘eventjes naar de wc moet’ en dat er dan ineens een deur keihard open klapt en er pepernoten door de kamer vliegen.

Nadat de kinderen (en ik) gestopt zijn met verrukt gillen worden er ineens zakken met pakjes gevonden die de Pieten hebben achter gelaten. Uitgelaten en lachend verzamelen we rond de kleine tafel en worden er omstebeurt door de kinderen pakjes uitgepakt.

Ze kunnen niet wachten om de pakjes in handen te krijgen, om het papier eraf te scheuren en te zien wat er in zit.

Die verrassing, verrukking en magie, dat doet het hem.

Wil jij dat ook? De zak doos wordt wel ‘gewoon’ door de postbode afgeleverd, maar als je hem vol verwachting uitpakt, zal je ook gegrepen worden door de magie en blij verrast worden.

Mystery Boekenboxen – Anderwereld Magie (anderwereld-magie.nl)

Liefs,

Nine

De waardering van www.anderwereld-magie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 273 reviews.