magie sjaal

Verhaaltje 17; Eenheidsworst of uniek?

31 januari 2023, door Nine

“Mahammm, ik wil ook een Air-Up!” zegt Orion dwingend.

Ik zucht.

“Iedereen uit de klas heeft er een!” houd hij vol. “Ja bij mij ook hoor” valt Sirius hem bij.

Ik trek mijn wenkbrauwen op, ‘dat lijkt me stug, noem ze eens op dan?’ vraag ik ze.

Orion houd vol dat er wel 20 kinderen uit zijn klas zo’n ding hebben. Bij Sirius zouden het er 8 zijn ofzo.

Een fles waar je gewoon water uit drinkt, maar je ruikt een geurtje, dus dan lijkt het alsof je dus iets anders dan water drinkt.

Ik werd ook een tijdje getriggerd door de ‘magie’ van die fles. Ze brengen het heel leuk, met die kleurtjes en gezondheidsvoordelen enzo en misschien werkt het ook wel echt voor mensen die water niet lekker vinden.

Maar ik vind het voor ons toch wel wat zot om een fles (wat zeg ik, minstens 2 flessen) van €40,- te kopen, waar dan 3 smaak ‘pods’ bij zitten, die je dus telkens weer moet vernieuwen, want dan is de ‘smaak’ eraf. Wel een slim verdienmodel, maar niet echt duurzaam.

Wij lusten gewoon water en als ik er een smaakje aan wil dan stop ik er wel fruit in.

Maar zo gaat dat hè, met rages en modegrillen. Een item wordt steeds populairder en op een gegeven moment wil en heeft iedereen het. Een eenheidsworst.

Ik weet nog wel dat in de tijd dat ik ongeveer de leeftijd had van Orion (10), er toen van die trainingspakken ‘in’ waren. Althans voor de leeftijd van mijn zus (we schelen 5 jaar). Die liep toen namelijk constant in ‘aussies’ en ‘cavello’s’. Van die vreselijke glimmende dingen. Maar half Nederland liep ermee, want dat was toen je-van-het.

Blij dat ik net niet die leeftijd had ;).

Ik heb nooit echt die sterke drang gehad naar de mee-met-de-mode gaan of rages die ieder jaar weer nieuw opkomen. Ik draag en doe iets omdat ik het zelf mooi of leuk vindt. Natuurlijk wordt ik ook wel eens verleid door shiny new things, maar goed daar ben je ook mens voor toch?

Voor onze Mystery Boxen ben ik ook altijd op zoek naar speciale dingen die ik leuk en bijzonder vindt. Unieke ondernemers die unieke dingen maken. Geen twaalf in een dozijn dingen.

Hou jij ook wel van die unieke dingen? Dan zit je bij ons iedere maand goed met onze Mystery Boxen. Maar ook in de shop staan nog gave items.

Bijvoorbeeld onze ‘Magie’ sjaal. Speciaal in beperkte oplage laten drukken voor de Kerst Advent box en nu nog maar een paar van over.
Neem jij een stukje magie mee als je de kou in moet?

Liefs,

Nine.