carnaval

Panterprint leggings en confetti kanonnen

16 februari 2024 door Nine.

Blijven we net zo lang tot het einde van de optocht?’ vraagt Avalon hoopvol aan mij.
Ik hou een zucht binnen en glimlach naar haar, ‘jahoor lieverd’ zeg ik en wordt blij van haar glunderende gezichtje als ze zich weer terug draait naar alle kleurrijke figuren en wagens die voorbij komen, begeleid door knijterharde muziek.

Op dat soort momenten voel ik me weer even op en top noorderling….’van boven de rivieren hè’ zegt een uitgedoste vriendin gekscherend tegen mij. Wij zijn inderdaad ‘incognito’ naar de optocht gegaan. Verkleden hoeft van mij niet zo, al heb ik me wel laten versieren met serpentine slingers.

Maar ik wordt wel heel vrolijk van alle mensen die ik om ons heen verkleed zie genieten van ‘hun’ feest van het jaar. Want man o man, feesten kunnen ze zeker die Brabanders!
Van alles loopt er rond, van beesten tot prinsen en van piraten tot aliens, ook de panterprintjes waren volop vertegenwoordigt.

De wagens waar mensen vanaf de 11e van de 11e aan gewerkt hebben, variëren van kleine loopkarretjes tot grote rijdende wagens met reuzefiguren die rokend, draaiend en confetti spuitend door de straat komen. De mensen die bij de karren horen zijn tot in de puntjes uitgedost en dansen achter elkaar door hun routines. Ik kan er alleen maar respect voor hebben.

Ik zie het ook bij onze kinderen groeien, die liefde voor dit gekke feest. We wonen hier nu bijna 4 jaar en ze groeien er echt mee op, op school leven ze er net zo naar toe als andere feesten met knutsel kunstwerken en een heuse verklede vossenjacht en feest op school op de laatste dag voor de Carnavalsvakantie.

Orion wil volgend jaar mee gaan bouwen aan een carnavals wagen samen met de helft van zijn klas en Sirius stond al in zijn Stitch-pak te dansen op het podium van school. Avalon vertegenwoordigde nu nog een lid van de Disney prinsessen familie, maar wie weet loopt ze over 10 jaar ook wel in felle kleurtjes en een panterprint legging rond…. Dat komt wel goed met die kinderen van ons denk ik zo.

Die verwachting, het ernaartoe leven, de verrassing en de blijheid als het eindelijk zover is, als je eindelijk dat feest kan vieren, dat is heerlijk om mee te maken.
Dit slaat natuurlijk op veel meer dingen dan alleen Carnaval.
Waar kijk jij vaak naar uit, wordt je blij en enthousiast van en wat is voor jou een feestje waard?

Omdat je dit verhaaltje leest, gok ik zo dat je net zoals ik een boekenliefhebber bent en dat je Boekenpost de allerleukste post vindt 😉.

Dat jij reikhalzend kan uitkijken naar de release datum van een boek dat uitkomt, dat jij benieuwd bent naar wat voor avontuur er in een Mystery Book Date zal zitten, dat je maanden van tevoren al data hebt geblokt voor bookish events, dat je toeleeft naar het moment dat jij jouw eigen feestje-in-een-doos mag uitpakken en dat je verrast wordt door de prachtige boeken en items in de box.

Het is natuurlijk maar een gok, maar zit ik een beetje dichtbij? Ja toch?

Klik dan eens door naar deze pagina;
Mystery Boekenboxen – Anderwereld Magie (anderwereld-magie.nl)

You know you want it 😉

Nine.