kinderboekenweek 2023 ouder en kind

Hoe maak ik lezen leuker voor mijn kind?

3 oktober 2023, door Nine

Morgen begint de Kinderboekenweek! Ik vind dat altijd een super leuk event, want kinderen worden overal extra en op een leuke manier gestimuleerd om te lezen. Bij de bibliotheek worden vaak leuke dingen georganiseerd en ook op de basisscholen gaan ze hiermee aan de slag.

De liefde voor boeken en lezen is er bij onze kids met de paplepel ingegoten (goh niet zo raar als je ouder een boekwinkel hebben hè? 😉) en hier heb ik ook wel vaker blogs over geschreven omdat me dit zo interesseert! Zoals Waarom is lezen zo belangrijk voor kinderen? + 5 tips!, Boekenliefde of (Voor)lezen, je kan niet vroeg genoeg beginnen!.

Niet elk kind is een leesmonster

Maar ik weet ook dat lang niet alle kinderen die liefde delen en dat vind ik jammer, want het is zo’n mooi cadeau om de boeken als films te kunnen afspelen in je hoofd en je helemaal mee te laten zuigen in het verhaal!
In mijn blog Wat doet lezen voor je? vertel ik waarom lezen eigenlijk magisch is.

Vorig jaar vlak voor de Kinderboekenweek vroeg een klant aan ons of we ook nog een speciale Kinderboekenweek boekenbox gingen maken? Daar had ik toen nog eigenlijk helemaal niet over nagedacht maar ik vond het een heel goed idee!
Dus zo gezegd, zo gedaan en heb ik er binnen no time een super toffe Kinderboekenweek box uitgegooid! Omdat het een soort mini-boxje werd konden we hier ook een fijn prijsje aanhangen en was hij zomaar uitverkocht.
De reacties waren lovend en onze jaarlijkse Kinderboekenweek boekenbox was geboren.

Leuk, leuker leukst!

Omdat de kinderen die lezen wat lastiger of minder interessant vinden, soms ook minder snel een boek cadeau krijgen, is dit misschien juist wel een super leuk cadeau!
De extra leuke cadeautjes die wij om het boek heen verzinnen en laten maken, maakt de kinderen nieuwsgierig naar het boek zelf en trekken ze al iets de magie van het verhaal in.

Vooral als mama of papa dan ‘s avonds met hun mee leest en zijzelf ook nog eens de items erbij kunnen pakken, dan wordt het verhaal nog levendiger!
Hierdoor wordt hun fantasie geprikkeld, doen ze iets fijns samen met mama of papa en groeit het plezier in het lezen.

kinderboekenweek 2023 ouder en kind
Illustratie van Anjan Sarkar

Kinderboekenweek Boekenbox 2023

We hebben dit jaar gekozen voor hun boek dat ook echt bij het thema ‘Bij mij thuis’ past; over een jongetje dat op een boerderij woont en een middag voor zijn oma moet zorgen, maar zijn oma is eigenlijk een gemeen kreng… dan verzint hij een mooie wisseltruc met de medicijnen van oma en gebeuren er de vreemdste dingen! Natuurlijk sluiten de goodies hier naadloos bij aan 😁.

Het is een klassieker in een nieuw jasje, tijdloos, super leuk voor alle jongens en meisjes die wel van een beetje kattenkwaad houden 😉. Tof vanaf een jaar of 7-9 en natuurlijk voor iedereen die ook zo van goede kinderboeken houd! Klik op de afbeelding om naar de box te gaan.

* Tip voor in de zak van Sinterklaas of om te geven met Kerstmis. Wij gaan deze zelf aan onze Sirius geven voor zijn 8ste verjaardag.*

Deze Box is t/m 21 oktober te bestellen voor de fijne prijs van €19,99 en zal de week erna worden verstuurd, i.v.m. het samen kunnen bestellen met andere (oktober) Boekenboxen.

Kinderboekenweek Box
Kinderboekenweek Boekenbox 2023