bookwom family

Hoe kom ik stressvrij de feestdagen door? Met cadeau tips van familie Boekenwurm!

3 november door Nine

De feestdagen komen er weer aan en om jou een handje te helpen geven wij graag als Boekenwurm familie, cadeau tips voor het hele gezin! Zoals leuke schoencadeautjes, leesboeken voor startende lezertjes, fijne ideeën voor de booknerd-mom’s en de lezende papa’s!
Sommige tips kunnen natuurlijk gebruikt worden voor meerdere gezinsleden en kleine spoiler: het zijn niet alleen maar boeken 😉.
Lees je mee?

Voor de jongste boekenwurmpjes:

– Van die heerlijke peuter-pubers, de ‘ik ben 2 en ik zeg nee’ fase liep bij onze dochter vanaf ongeveer 1,5 tot 4 jaar… Maar van voorlezen wordt ze altijd heerlijk zen!
Driftige draakjes kindjes, herkennen zich wel in deze vurige typetjes:

– Van deze schattige Pixi boekjes passen er zeker wel een paar in de schoen, we hebben vier verschillende series:

– Kinderen zitten vol met fantasie, kunnen de mooiste verhalen verzinnen en geloven nog in al wat magisch is. Laten we dat vooral blijven stimuleren! Kijk bijvoorbeeld eens wat een magisch deurtje voor op de slaapkamer doet. Brievenbusje erbij, zodat ze briefjes naar de bewoner(s) kunnen sturen. Wie zou er wonen? Een elfje of een kaboutertje of misschien wel een draakje! Zou er in de ochtend weer post zijn? Laat de magie maar binnen. Handgemaakt door Dromeleijn.

Magische Deurtje ‘Kabouter Wipneus’

– Of laat de fantasie en creativiteit maar vloeien en laat ze zelf een deurtje maken met het DIY mini setje “Elfen geluk“!

Voor de iets oudere boekenwurmpjes:

– Fans van Ridders bij jullie thuis? Dan zijn deze twee boeken bij uitstek geschikt om in de zak van Sinterklaas te stoppen of onder de Kerstboom te leggen! Mijn Grote Ridder Boek bevat een houten zwaardje waarmee hij/zij gelijk kan oefenen (gelukkig niet heel lang, zodat niet gelijk het interieur aan diggelen ligt als er mee rond gezwaaid wordt 😉) en Het leven van een Ridder bevat allerlei dingen om te ontdekken en te bouwen, zoals o.a. een ridderhelm.


– Al begonnen met zelf lezen? Door verschillende soorten AVI boekjes uit te proberen, worden ze uitgedaagd en leren ze wat ze leuk vinden om over te lezen.
Weet je niet precies in welk niveau je moet zoeken? In deze blog staat alles uitgelegd.
Voorlezen uit een prachtig prentenboek blijft ook nog heel lang leuk! Want; “Children are made readers in the laps of their parents”,

– Of deze leuke woordspelletjes van Zwijsen.

– Voor de boekenwurmpjes die lezen wat lastig vinden, door bijvoorbeeld dyslexie, is een graphic novel of een boek met wat toffe illustraties erin wat fijner en het maakt lezen gelijk een stuk leuker:


– Liever tweedehands boeken en helemaal afgestemd op de wensen van het kind? Kies dan voor een persoonlijke Mystery Box voor Kids. Hier kan je zelf een budget kiezen en aangeven wat voor soort boeken jouw kind leuk vind. We sturen altijd nog een mailtje met verdiepende vragen om zo de allerleukste box samen te stellen.

AnderWereld Mystery Box Kind

Voor Mama Boekenwurm:

– Bij het lezen staat hier altijd standaard een pot thee te dampen. Bij jullie ook? Dan zijn onze ‘boekige’ theetjes altijd een goed idee.
– Hier hoort natuurlijk een fijne bookish mok bij!

booklove set
Booklove Set

– Ook voor volwassenen hebben wij verrassingen; ga eens voor een Mystery Boekenbox! Iedere maand weer andere, deze bevatten een net nieuw uitgekomen boek met (handgemaakte) bijpassende goodies die gemaakt worden door andere Nederlandse/Vlaamse ondernemers. Bijvoorbeeld deze feestelijke box van november hieronder te zien.
Denk je dat ze dit fantastisch vindt en heel blij gaat worden van iedere maand automatisch zo’n feestje-in-een-doos? Sluit dan een Mystery Boekenbox abonnement voor haar af, of ga voor het Boek abonnement.

mystery-boekenbox-november-fantasy
Mystery Boekenbox November ~ Fantasy

– Liever een Tweedehands Mystery Box? Dat kan ook! Nederlands of Engels (of een mix), helemaal naar haar persoonlijke voorkeuren samen gesteld. We vertellen in deze blog hoe we zo’n persoonlijke box samenstellen.

– Op de bank met een boek en dan een prachtig, sfeervol magisch lichtje, zo uit Whoville getransporteerd. Of laat er een naar haar wensen maken. Handgemaakt door Dromeleijn.

– Of brand ze liever een kaarsje?

– Neemt ze haar boek altijd ook graag overal mee naar toe? Dan wil ze wel de juiste bescherming, om zo haar boek in perfecte staat te houden. Hier zijn onze Booksleeves perfect voor:

Voor Papa Boekenwurm: 

– Taalvoutjes – de scheurkalender: De grootste pret op het toilet! Begin de dag met een lach 😉.
– Mijn man Sebastiaan heeft een T-shirt tic, hij heeft er denk ik wel 100, de websites die hij heel erg tof vind zijn bijvoorbeeld Geek Fuel en Quertee:

– Ook wordt hij heel blij van comics met prachtig artwork!


– Is hij ook fan van Tolkien? Dan mag deze gave ‘De Val van Númenor’ mok, met artwork van ARTemis ontwerpen niet ontbreken in de kast:

– Bij Sebastiaan gaat in die mok altijd koffie! Ook een koffie liefhebber thuis? Neem dan eens een kijkje bij Bones Coffee Company voor wat bijzondere smaken (ze hebben ook ‘gewoon’ zwart 😉).

– Natuurlijk stellen wij ook voor heren Persoonlijke mystery boxen samen met hun favoriete genres erin die wij kiezen uit onze tweedehands collectie. Hierdoor krijg je meer boeken in een box en is ook nog eens duurzaam!

AnderWereld Mystery Box

Heb jij hier leuk tips tussen gevonden? Of heb jij iets heel anders in je hoofd? Kijk voor meer cadeautjes bij onze Sinterklaas of Kerst pagina’s.

Wat vond jij van deze blog? Laat het ons vooral weten!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwe artikelen, acties en kortingen bij AnderWereld? Schrijf je dan in voor onze Boekenpost.

De afbeelding van de familie boekenwurm is van Carly Draws.